Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Η γραβάτα της δήθεν “καθαρής εξόδου” θα “πνίξει” τον Αλ. Τσίπρα

«Μπο­ρεί ο πρω­θυ­πουρ­γός να δηλώ­νει περή­φα­νος για τη συμ­φω­νία, όμως εμείς ανη­συ­χού­με ιδιαί­τε­ρα, για­τί ανοί­γει ο δρό­μος για την απο­στα­θε­ρο­ποί­η­ση στην περιο­χή με την έντα­ξη στο ΝΑΤΟ και την υιο­θέ­τη­ση από την ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση των θέσε­ων περί “μακε­δο­νι­κής ιθα­γέ­νειας” και “μακε­δο­νι­κής γλώσ­σας”, που απο­τε­λούν τα σπέρ­μα­τα του αλυ­τρω­τι­σμού» τονί­ζει ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας σε συνέ­ντευ­ξή του στην εφ. “Παρα­πο­λι­τι­κά”, σημειώ­νο­ντας ταυ­τό­χρο­να ότι «σε όσους θα τρέ­ξουν να επα­να­λά­βουν ότι “το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δια­σφα­λί­ζουν την ασφά­λεια και την ειρή­νη στην περιο­χή”, τους θυμί­ζω ποιος και πώς οδή­γη­σε στη διά­λυ­ση της Γιουγκοσλαβίας».

Ερω­τη­θείς αν ο Πρό­ε­δρος της Δημο­κρα­τί­ας “είχε τη δυνα­τό­τη­τα να εμπο­δί­σει την τρο­πή των εξε­λί­ξε­ων και να μην φτά­σου­με στις Πρέ­σπες” επι­σή­μα­νε ότι «στις Πρέ­σπες φτά­σα­με για­τί ο βασι­κός στό­χος της συμ­φω­νί­ας ήταν η έντα­ξη της ΠΓΔΜ στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, όπως άλλω­στε επι­βε­βαιώ­νε­ται και στο γρα­πτό κεί­με­νο της συμ­φω­νί­ας και μάλι­στα στο δεύ­τε­ρο άρθρο της. Αυτή την εξέ­λι­ξη δεν θέλει να εμπο­δί­σει κανείς από το αστι­κό πολι­τι­κό σύστη­μα, το αντίθετο».

Ανέ­φε­ρε ότι τόσο η κυβέρ­νη­ση όσο και η αξιω­μα­τι­κή αντι­πο­λί­τευ­ση ταυ­τί­ζο­νται στον στό­χο της ευρω­α­τλα­ντι­κής ολο­κλή­ρω­σης στα Βαλ­κά­νια, «στην οποία η Ελλά­δα για λογα­ρια­σμό των μονο­πω­λί­ων της διεκ­δι­κεί πρω­τα­γω­νι­στι­κό ρόλο», προ­σθέ­το­ντας «η ονο­μα­το­λο­γία, οι προ­σω­πι­κές επι­θέ­σεις και η κοκο­ρο­μα­χία, η οποία βέβαια πήρε μπά­λα και τον Πρό­ε­δρο της Δημο­κρα­τί­ας, αξιο­ποιεί­ται από όλους, για να επι­νο­ούν δια­φο­ρές, που όμως τελι­κά δεν έχουν».

Δεν απέ­κλει­σε να επι­λέ­ξει ο Πάνος Καμ­μέ­νος «το δρό­μο της ηρω­ι­κής εξό­δου από τη συγκυ­βέρ­νη­ση στην προ­σπά­θειά του να σώσει οτι­δή­πο­τε κι αν σώζε­ται από τα ερεί­πια του κόμ­μα­τός του», σημειώ­νο­ντας ότι μάλ­λον η συγκυ­βέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φθά­νει στο τέλος της, και ότι «ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει τα δίχτυα του αλλού».

Ερω­τη­θείς αν είναι τυχαία τα σοβα­ρά επει­σό­δια με πρω­τα­γω­νι­στή την Χρυ­σή Αυγή κάθε φορά «που η κυβέρ­νη­ση καλεί­ται να περά­σει δύσκο­λες απο­φά­σεις» επι­σή­μα­νε ότι όλη η πρα­κτι­κή της Χρυ­σής Αυγής «απορ­ρέ­ει από τον χαρα­κτή­ρα της, η Χρυ­σή Αυγή είναι εγκλη­μα­τι­κή για­τί είναι ναζι­στι­κή». Και προ­σέ­θε­σε ότι έχουν μεγά­λες ευθύ­νες «όσοι την ανέ­χτη­καν τόσα χρό­νια και όσοι ταξί­δευαν μαζί της στο Καστε­λό­ρι­ζο και όσοι κρα­τούν ανοι­χτούς διαύ­λους επι­κοι­νω­νί­ας μαζί της και όσοι ψαρεύ­ουν στα θολά νερά του εθνι­κι­σμού, για να πάρουν πίσω τις ψήφους που έχασαν».

Τόνι­σε ότι πρέ­πει να τελειώ­σει η δίκη της Χρυ­σής Αυγής «όχι μόνο όσον αφο­ρά σε κάποιους εκτε­λε­στές-μέλη της, αλλά στην ίδια την εγκλη­μα­τι­κή ηγε­σία αυτού του μορ­φώ­μα­τος» σημειώ­νο­ντας ότι «η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ έχει αναμ­φί­βο­λα τις δικές της ευθύ­νες, από τον Γενά­ρη του 2015 έως και σήμε­ρα το 2018, για την καθυ­στέ­ρη­ση αυτή και την συνο­λι­κή ανοχή».

Ο κ. Κου­τσού­μπας είπε ότι όσοι νιώ­θουν εξα­πα­τη­μέ­νοι και απο­γοη­τευ­μέ­νοι από τον ΣΥΡΙΖΑ «ήλθε η ώρα να κοι­τά­ξουν μπρο­στά και να συμπο­ρευ­τούν με το ΚΚΕ», καλώ­ντας ταυ­τό­χρο­να σε ολό­πλευ­ρη ενί­σχυ­ση του κόμματος.

Απα­ντώ­ντας για “κάποιους σχη­μα­τι­σμούς στο χώρο της ριζο­σπα­στι­κής αρι­στε­ράς και τον λόγο ύπαρ­ξής τους” είπε ότι το ΚΚΕ απευ­θυ­νό­με­νο σε εργά­τες, άνερ­γους, φτω­χούς αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νους, λαϊ­κά στρώ­μα­τα μιλά για μια μεγά­λη κοι­νω­νι­κή συμ­μα­χία που θα σημα­δεύ­ει τον πραγ­μα­τι­κό αντί­πα­λο, το κεφά­λαιο και την εξου­σία του. «Για­τί αλλιώς υπάρ­χει ο κίν­δυ­νος να βαράς στον γάμο του Καρα­γκιό­ζη, να γυρί­ζεις πίσω ή να κυνη­γάς απλώς την ουρά σου. Είναι η ώρα όσοι μένουν εγκλω­βι­σμέ­νοι σε τέτοιους σχη­μα­τι­σμούς να κάνουν τώρα το απο­φα­σι­στι­κό βήμα με το ΚΚΕ» προσέθεσε.

Ερω­τη­θείς για την “καθα­ρή έξο­δο” από τα μνη­μό­νια και τη “γρα­βά­τα” του πρω­θυ­πουρ­γού απά­ντη­σε ότι η γρα­βά­τα της δήθεν “καθα­ρής εξό­δου από τα μνη­μό­νια” θα “πνί­ξει” τον Αλ. Τσί­πρα «για­τί ο ίδιος και η κυβέρ­νη­σή του, συνε­χί­ζο­ντας στη ρότα των προη­γού­με­νων, έχουν βάλει τη θηλιά στο λαι­μό ενός ολό­κλη­ρου λαού». «Κι αυτή τη θηλιά σφίγ­γουν όχι μόνο οι εκα­το­ντά­δες νόμοι των μνη­μο­νί­ων που παρα­μέ­νουν, τα θεό­ρα­τα πλε­ο­νά­σμα­τα, οι μειώ­σεις σε συντά­ξεις και αφο­ρο­λό­γη­το, οι αντι­λαϊ­κές μεταρ­ρυθ­μί­σεις, αλλά και τα μέτρα που θα συνο­δεύ­ουν την όποια ρύθ­μι­ση του χρέ­ους που δεν δημιούρ­γη­σε ο λαός, αλλά η προ­κλη­τι­κή στή­ρι­ξη του κεφα­λαί­ου. Κι αυτά ο λαός τα ζει και αργά ή γρή­γο­ρα θα δώσει την απά­ντη­σή του» τόνισε.

Ερω­τη­θείς, τέλος, αν ανη­συ­χεί μήπως κατη­γο­ρη­θεί ότι “ανή­κει” στο “μαύ­ρο μέτω­πο της δια­πλο­κής που πασχί­ζει να ρίξει την σημε­ρι­νή κυβέρ­νη­ση”, απά­ντη­σε «τόσο η κυβέρ­νη­ση, όσο και τα άλλα αστι­κά κόμ­μα­τα είναι μέρος του μαύ­ρου μετώ­που της δια­πλο­κής, για­τί υπη­ρε­τούν ένα σάπιο και διε­φθαρ­μέ­νο σύστη­μα, με διε­θνείς δια­συν­δέ­σεις και αντα­γω­νι­στι­κά οικο­νο­μι­κά συμ­φέ­ρο­ντα, τα οποία καθο­ρί­ζουν και κινούν ως μαριο­νέ­τες το πολι­τι­κό τους προ­σω­πι­κό εντός του πολι­τι­κού συστή­μα­τος» και τόνι­σε: «Το ΚΚΕ ασκεί ολο­κλη­ρω­μέ­νη πολι­τι­κή κρι­τι­κή στα διά­φο­ρα αστι­κά κόμ­μα­τα εξου­σί­ας απ΄ τη σκο­πιά μόνο των συμ­φε­ρό­ντων του ελλη­νι­κού λαού. Κι αυτός είναι ο βασι­κός λόγος που το ΚΚΕ δεν μπο­ρεί να μπει στο ίδιο σακί με ό,τι ονο­μά­ζει κάποιος “μαύ­ρο μέτω­πο της διαπλοκής”».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο