Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι νατοϊκή

«Η Συμ­φω­νία των Πρε­σπών είναι νατοϊ­κή» και το «επί­τευγ­μα» για το οποίο μιλά ο πρω­θυ­πουρ­γός αφο­ρά «στη πραγ­μα­τι­κό­τη­τα μια ακό­μα βρώ­μι­κη απο­στο­λή που ανέ­λα­βε και ολο­κλή­ρω­σε στο πλαί­σιο των δεσμεύ­σε­ών του απέ­να­ντι στη κυβέρ­νη­ση των ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ» ανα­φέ­ρει σε άρθρο του στην εφ. «Τα Νέα/Σαββατοκύριακο», ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κουτσούμπας.

Επι­ση­μαί­νει ότι η συμ­φω­νία «των υπό­λοι­πων κομ­μά­των με τους σχε­δια­σμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στα Δυτι­κά Βαλ­κά­νια είναι δεδο­μέ­νη» και η αντί­θε­σή τους «δεν αφο­ρά σ΄ αυτό το κρί­σι­μο ζήτη­μα», αλλά «για ψηφο­θη­ρι­κούς λόγους αντι­δρούν και ψαρεύ­ουν στα θολά νερά του εθνικισμού».

«Κάθε φορά που η κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ, προ­σω­πι­κά ο κ. Τσί­πρας, ετοι­μά­ζε­ται να προ­χω­ρή­σει σε μια αντι­λαϊ­κή επι­λο­γή, όταν νοιώ­θει ότι στρι­μώ­χνε­ται από τους ψηφο­φό­ρους του, κατα­φεύ­γει σε αήθη επί­θε­ση στο ΚΚΕ, κατα­φεύ­γει στην παρα­χά­ρα­ξη της ιστο­ρί­ας του, στον ωμό αντι­κομ­μου­νι­σμό. Πώς αλλιώς να απευ­θυν­θεί στους αρι­στε­ρούς, προ­ο­δευ­τι­κούς ανθρώ­πους που τον στή­ρι­ξαν; Το ζήσα­με με τη δήθεν “αντι­μνη­μο­νια­κή” κυβέρ­νη­σή του, που έγι­νε μνη­μο­νια­κή, με το δημο­ψή­φι­σμα, όπου το ΟΧΙ έγι­νε ΝΑΙ, μέσα σε μια νύχτα, το ζού­με και τώρα με τη συμ­φω­νία των Πρε­σπών» τονί­ζει ο Δ. Κουτσούμπας.

Ανα­φέ­ρε­ται ακό­μα σε «παρα­χά­ρα­ξη, δια­στρέ­βλω­ση, προ­βο­κά­τσια ακό­μα και καπη­λεία του λαϊ­κού κινή­μα­τος στη χώρα μας», μέσω δημο­σιευ­μά­των, παρεμ­βά­σε­ων υπουρ­γών και στε­λε­χών και στην οποία επι­δό­θη­κε «προ­σω­πι­κά και ο πρω­θυ­πουρ­γός στη Βου­λή», δια­χω­ρί­ζο­ντας όλα τα παρα­πά­νω από τη θεμι­τή και απα­ραί­τη­τη πολι­τι­κή αντι­πα­ρά­θε­ση μετα­ξύ των πολι­τι­κών δυνά­με­ων. «Δυστυ­χώς οι σημε­ρι­νοί κυβερ­νώ­ντες, εκτός από το ότι αγγί­ζουν τα όρια της γελοιό­τη­τας, είναι και επι­κίν­δυ­νοι» ανα­φέ­ρει ο Δ. Κου­τσού­μπας χαρα­κτη­ρί­ζο­ντας «γελοιό­τη­τα» τον ισχυ­ρι­σμό ότι η, «καθ΄ υπα­γό­ρευ­ση και επο­πτεία των αμε­ρι­κα­νι­κών και ΝΑΤΟϊ­κών επι­τε­λεί­ων», συμ­φω­νία είναι «η συνέ­χεια της πολι­τι­κής του ΕΑΜ» και ότι «δημιουρ­γεί ρήγ­μα στον ιμπε­ρια­λι­σμό». «Είναι επι­κίν­δυ­νοι, για­τί καλ­λιερ­γούν τη λογι­κή της ανα­γκαί­ας προ­σαρ­μο­γής, της υπο­τα­γής στον αρνη­τι­κό συσχε­τι­σμό δυνά­με­ων, λογι­κή που αν είχε ακο­λου­θή­σει ο λαός μας, δεν θα είχε γρά­ψει λαμπρές σελί­δες στην ιστο­ρία του» τονί­ζει στο άρθρο του. Υπο­γραμ­μί­ζει, επί­σης, ότι «είναι γελοί­οι όταν επι­κα­λού­νται τον Λένιν, ο οποί­ος έγρα­φε για την πάλη των λαών, γι΄ αυτο­διά­θε­ση από τα ιμπε­ρια­λι­στι­κά κέντρα με στό­χο τη σοσια­λι­στι­κή επα­νά­στα­ση, για να υπε­ρα­σπί­σουν τη δική τους, επι­κίν­δυ­νη για τους λαούς, αυτο­διά­θε­ση εντός των ιμπε­ρια­λι­στι­κών κέντρων, εντός του ΝΑΤΟ». «Είναι επι­κίν­δυ­νοι, για­τί δίνουν προ­ο­δευ­τι­κό κάλυμ­μα στην αντι­δρα­στι­κή θέση περί “αυτο­προσ­διο­ρι­σμού”, της ΕΕ, που ανοί­γει τον ασκό του Αιό­λου» προσθέτει.

Χαρα­κτη­ρί­ζει «γελοιό­τη­τα» τα περί αλλα­γής στά­σης του ΚΚΕ στο λεγό­με­νο «Μακε­δο­νι­κό», όταν «και οι πέτρες ξέρουν πως το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμ­μα, που από το ΄92, έκα­νε κρι­τι­κή στην ονο­μα­το­λο­γία και μιλού­σε ξεκά­θα­ρα για συμ­φω­νία, μακριά από ΝΑΤΟ και ΕΕ». «Ξέρουν ότι το ΚΚΕ μιλού­σε στα­θε­ρά για συμ­φω­νία που θα περιέ­χει σύν­θε­τη ονο­μα­σία, με αυστη­ρά γεω­γρα­φι­κό προσ­διο­ρι­σμό ένα­ντι όλων, εξά­λει­ψη όλων των αλυ­τρω­τι­σμών και των ανι­στό­ρη­των εννοιών περί “μακε­δο­νι­κού” λαού ή γλώσ­σας κ.λπ» προ­σθέ­τει επι­ση­μαί­νο­ντας ότι «η συμ­φω­νία τους περιέ­χει αμφι­ση­μί­ες που έχουν μέσα τους το σπέρ­μα του αλυ­τρω­τι­σμού κι εθνι­κι­σμού», υπεν­θυ­μί­ζο­ντας τη συμ­με­το­χή στε­λε­χών του ΣΥΝα­σπι­σμού στα εθνι­κι­στι­κά συλ­λα­λη­τή­ρια το ΄92-΄93 και χαρα­κτη­ρί­ζο­ντας τους επι­κίν­δυ­νους για­τί «η συμ­φω­νία τους είναι “βού­τυ­ρο στο ψωμί” των ιμπε­ρια­λι­στών για αλλα­γές συνό­ρων». «Είναι γελοί­οι και επι­κίν­δυ­νοι ταυ­τό­χρο­να, για­τί στην προ­σπά­θειά τους να συγκρα­τή­σουν αρι­στε­ρούς, προ­ο­δευ­τι­κούς ανθρώ­πους, που τους γυρί­ζουν την πλά­τη, πιά­νουν στο στό­μα τους ηρω­ι­κές μορ­φές της 100χρονης ιστο­ρί­ας του ΚΚΕ, την εκτε­λε­σμέ­νη ηρω­ί­δα του ΚΚΕ Μίρ­κα Γκί­νο­βα (Ειρή­νη Γκί­νη), την οποία εκτέ­λε­σαν με την καθο­δή­γη­ση των Αμε­ρι­κά­νων, με αμε­ρι­κά­νι­κα όπλα, που τώρα υπη­ρε­τεί ο κ. Τσί­πρας και η οποία πέθα­νε φωνά­ζο­ντας “Ζήτω το ΚΚΕ, ζήτω ο Δημο­κρα­τι­κός Στρα­τός Ελλά­δας”. Τολ­μούν να ανα­φέ­ρο­νται στους πολι­τι­κούς πρό­σφυ­γες, που ήταν Σλα­βο­μα­κε­δό­νες και όχι γενι­κά “Μακε­δό­νες”, για να κρύ­ψουν το επι­κίν­δυ­νο παι­χνί­δι του “διαί­ρει και βασί­λευε”, που παί­ζουν για λογα­ρια­σμό της ελλη­νι­κής άρχου­σας τάξης και των ευρω­α­τλα­ντι­κών συμ­μά­χων τους» σημειώ­νει ακόμα.

«Είναι επι­κίν­δυ­νοι ‑και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ- για­τί παί­ζουν και οι δύο πολι­τι­κά παι­χνί­δια με την Ακρο­δε­ξιά. Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ συγκυ­βερ­νού­σε 4 χρό­νια με μια τέτοια δύνα­μη και τώρα την εγκα­τα­λεί­πει για να φτιά­ξει δήθεν “προ­ο­δευ­τι­κά” μέτω­πα, με φθαρ­μέ­να πρό­σω­πα που έχουν δια­κρι­θεί στην αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή. Η δε ΝΔ με εθνι­κι­στι­κή ρητο­ρι­κή, με τη στά­ση της στα εθνι­κι­στι­κά συλ­λα­λη­τή­ρια, δίνει κάλυ­ψη σε όλο αυτό το ακρο­δε­ξιό συρ­φε­τό. Ο λαός μπο­ρεί να παί­ξει στο δικό του γήπε­δο, της πάλης ενά­ντια στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ, τους σχε­δια­σμούς του κεφα­λαί­ου. Και μόνο αυτή η πάλη μπο­ρεί να βάλει εμπό­δια στον εθνι­κι­σμό, να δυνα­μώ­σει την αλλη­λεγ­γύη, τη φιλία, την κοι­νή πάλη των λαών, για να ακο­λου­θή­σουν το δικό τους δρό­μο» κατα­λή­γει στο άρθρο του ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο