Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: «Η φωτιά έρχεται όλο και πιο κοντά όταν η Ελλάδα μετατρέπεται σε αμερικανοΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο»

«Η καπι­τα­λι­στι­κή ανά­πτυ­ξη έχει έρθει. Αλλά δεν φέρ­νει μαζί της επι­στρο­φή σε ικα­νο­ποι­η­τι­κούς μισθούς και συντά­ξεις. Δεν φέρ­νει μειώ­σεις έως και κατάρ­γη­ση φόρων για την λαϊ­κή πλειο­ψη­φία, εξα­σφά­λι­ση δωρε­άν υγεί­ας, παι­δεί­ας, πρό­νοιας για όλους. Τα ακρι­βώς αντί­θε­τα συμ­βαί­νουν, για­τί τα ακρι­βώς αντί­θε­τα συμ­φέ­ρουν την καπι­τα­λι­στι­κή κερ­δο­φο­ρία. Έτσι για παρά­δειγ­μα, αντί να διευ­ρύ­νε­ται η δημό­σια κοι­νω­νι­κή ασφά­λι­ση και η δωρε­άν υγεία για όλους, η κυβέρ­νη­ση φέρ­νει νόμο για την ορι­στι­κή κατε­δά­φι­ση της κοι­νω­νι­κής ασφά­λι­σης». Αυτά τόνι­σε μετα­ξύ άλλων ο γραμ­μα­τέ­ας της κεντρι­κής επι­τρο­πής του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, μιλώ­ντας σήμε­ρα το μεση­μέ­ρι κατά τη διάρ­κεια συνε­στί­α­σης της κομ­μα­τι­κής οργά­νω­σης Αχα­ΐ­ας, στην Πάτρα. Μάλι­στα, όπως πρό­σθε­σε, «η κυβέρ­νη­ση ακο­λου­θεί τα χνά­ρια του ΣΥΡΙΖΑ, των προη­γού­με­νων κυβερ­νή­σε­ων ΝΔ — ΠΑΣΟΚ, ρίχνο­ντας στον τζό­γο κυριο­λε­κτι­κά τις όποιες παρο­χές σε υγεία, πρό­νοια, προ­στα­σία και ασφα­λώς στην ίδια την σύνταξη».

Στη συνέ­χεια μίλη­σε για τις εξε­λί­ξεις στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή της ανα­το­λι­κής Μεσο­γεί­ου, τις οποί­ες χαρα­κτή­ρι­σε ως επι­κίν­δυ­νες, συμπλη­ρώ­νο­ντας ότι «η Ελλά­δα εμπλέ­κε­ται στους βρώ­μι­κους σχε­δια­σμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ». Όσον αφο­ρά στον αγω­γό East Med, ο Δημή­τρης Κου­τσού­μπας είπε ότι «η ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση έχει στρα­τευ­θεί στον στό­χο των ΗΠΑ να μειω­θεί η ενερ­γεια­κή εξάρ­τη­ση της ευρω­παϊ­κής αγο­ράς από την Ρωσία και αυτό πυρο­δό­τη­σε την υπο­γρα­φή του East Med, που από κοι­νού υπέ­γρα­ψαν η Ελλά­δα, με το Ισρα­ήλ και την Κύπρο».

Παράλ­λη­λα, διε­ρω­τή­θη­κε: «Αλή­θεια πώς θα περιέ­γρα­φε κανείς την εξέ­λι­ξη με την υπο­γρα­φή του East Med όταν η Ελλά­δα μέσω της υπο­γρα­φής της παίρ­νει θέση στην δια­μά­χη π.χ. του Ισρα­ήλ με τον Λίβα­νο και την Παλαι­στι­νια­κή αρχή για τις ΑΟΖ στην εκεί περιο­χή; Πώς θα περιέ­γρα­φε κανείς αυτές τις συμ­μα­χί­ες, όταν τα κυριαρ­χι­κά δικαιώ­μα­τα της Ελλά­δας παρα­βιά­ζο­νται από την Τουρ­κία ‚η οποία δρα στην ανα­το­λι­κή Μεσό­γειο ως ΝΑΤΟϊ­κή δύνα­μη και το ΝΑΤΟ απα­ντά λίγο-πολύ πως “δεν τρέ­χει και τίπο­τα” με την τουρ­κι­κή προ­κλη­τι­κό­τη­τα ή ότι δεν ανα­γνω­ρί­ζει σύνο­ρα στο Αιγαίο;».

Επί­σης, επε­σή­μα­νε ότι «η φωτιά έρχε­ται όλο και πιο κοντά, όταν η Ελλά­δα μετα­τρέ­πε­ται σε αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟϊ­κό στρα­τό­πε­δο, με βάσεις από την Κρή­τη ως την Αλε­ξαν­δρού­πο­λη» και συνέ­χι­σε: «Οι βάσεις σήμε­ρα είναι τα ορμη­τή­ρια των ΝΑΤΟϊ­κών βομ­βαρ­δι­σμών που δημιουρ­γούν τις στρα­τιές των μετα­να­στών και προ­σφυ­γών. Οι βάσεις όμως είναι και στό­χος πιθα­νών αντι­ποί­νων. Όπως ακρι­βώς το ομο­λό­γη­σαν πρό­σφα­τα αξιω­μα­τού­χοι του Ιράν, όπως το έχουν πει επί­σης δημό­σια, αξιω­μα­τού­χοι της Ρωσίας».

Για αυτό όπως σημεί­ω­σε, «η ελλη­νο­α­με­ρι­κα­νι­κή ‑στα λόγια- αμυ­ντι­κή συμ­φω­νία που φέρ­νει σε λίγες μέρες η κυβέρ­νη­ση στην Βου­λή πρέ­πει να ακυρωθεί.»

Σε αυτό το σημείο ανα­φέρ­θη­κε και στα άλλα κόμ­μα­τα, λέγο­ντας ότι «στην παρα­πέ­ρα εμπλο­κή στους σχε­δια­σμούς των ΗΠΑ, δεν υπάρ­χει ούτε κιχ αντίρ­ρη­σης από όλα τα άλλα κόμ­μα­τα, διό­τι τόσο η κυβέρ­νη­ση, όσο και το ΠΑΣΟΚ με τη μορ­φή του ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ με τη μορ­φή του ΚΙΝΑΛ, είναι δεδο­μέ­νοι υπο­στη­ρι­κτές των αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟϊ­κών σχεδιασμών».

Ανα­φε­ρό­με­νος ειδι­κά στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημή­τρης Κου­τσού­μπας είπε ότι «βαρύ­νε­ται με τερά­στιες ευθύ­νες, καθώς, και ως κυβέρ­νη­ση και ως αντι­πο­λί­τευ­ση, δίνει “αρι­στε­ρό” άλλο­θι στην πολι­τι­κή τής πιο βαθιάς εμπλο­κής στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς των ΗΠΑ — ΝΑΤΟ και προ­σφέ­ρει εξαι­ρε­τι­κά χρή­σι­μες υπη­ρε­σί­ες που δεν μπο­ρεί να τις προ­σφέ­ρει η ΝΔ».

Σχε­τι­κά με τις ελλη­νο­τουρ­κι­κές σχέ­σεις παρα­τή­ρη­σε ότι «με δεδο­μέ­νο το ΝΑΤΟϊ­κό πλαί­σιο και την επι­τή­ρη­ση από τις ΗΠΑ τίθε­ται στον λαό μας το πλα­στό δίλημ­μα: “Συμ­βι­βα­σμός και συνεκ­με­τάλ­λευ­ση ή πόλε­μος με την Τουρ­κία”» και πρό­σθε­σε: «Κάθε πλευ­ρά αυτού του διλήμ­μα­τος είναι εξί­σου επι­κίν­δυ­νη για την ειρή­νη και τα κυριαρ­χι­κά δικαιώ­μα­τα. Αφε­νός για­τί ένα θερ­μό επει­σό­διο μπο­ρεί να απο­τε­λέ­σει την καλύ­τε­ρη αφορ­μή για να πλα­σα­ρι­στεί ένα μοντέ­λο συνεκ­με­τάλ­λευ­σης που θα σημαί­νει εκχώ­ρη­ση κυριαρ­χι­κών δικαιω­μά­των της Ελλά­δας. Αφε­τέ­ρου για­τί ο συμ­βι­βα­σμός που μπο­ρεί να επι­τευ­χθεί θα απο­τε­λεί συμ­βι­βα­σμό μετα­ξύ καπι­τα­λι­στι­κών κρα­τών, μονο­πω­λια­κών ομί­λων σε ένα περι­βάλ­λον όλο και πιο αυξη­μέ­νων αντα­γω­νι­σμών που ακό­μα και οι δήθεν ακλό­νη­τες συμ­μα­χί­ες, όπως το ΝΑΤΟ τρίζουν».

Μάλι­στα, όπως υπο­γράμ­μι­σε, «δεν θα είναι συμ­φω­νία μετα­ξύ λαών, στη βάση των ανα­γκών τους αλλά μετα­ξύ ληστών που διψά­νε για ακό­μη μεγα­λύ­τε­ρη λεία», συμπλη­ρώ­νο­ντας πως «ένας επώ­δυ­νος συμ­βι­βα­σμός προ­ε­τοι­μά­ζει τον επό­με­νο, σκλη­ρό γύρο της μοι­ρα­σιάς». Ο Δημή­τρης Κου­τσού­μπας μίλη­σε και για την πολι­τι­κή του ΚΚΕ, λέγο­ντας ότι «το κόμ­μα μπαί­νει μπρο­στά για την οργά­νω­ση της πάλης, της συλ­λο­γι­κής διεκ­δί­κη­σης για κάθε μικρό και μεγά­λο πρό­βλη­μα που απα­σχο­λεί τις εργα­τι­κές λαϊ­κές οικο­γέ­νειες, τους εργα­ζό­με­νους, την νεολαία».

Επί­σης, είπε ότι «από κάθε θέση και από κάθε πόστο στε­κό­μα­στε απέ­να­ντι στην αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή κυβέρ­νη­σης — ΕΕ — κεφα­λαί­ου και αυτό κάνου­με και από θέση δημο­τι­κής αρχής στην Πάτρα με τον κομ­μου­νι­στή δήμαρ­χο, Κώστα Πελετίδη».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο