Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Κινδυνεύουμε στην κυριολεξία να πούμε το ψωμί ψωμάκι ενώ θα μπορούσαμε να έχουμε επάρκεια σε βασικά προϊόντα

“Μια θέση δίπλα στο ΚΚΕ έχει όποιος δεν συμ­φω­νεί με τη συμ­με­το­χή και εμπλο­κή της Ελλά­δας στον πόλε­μο, δεν θέλει η χώρα του να γίνε­ται θύτης άλλων λαών με κίν­δυ­νο αυτός να γίνει το θύμα, αρνεί­ται ο τόπος του να γίνε­ται ορμη­τή­ριο πολέ­μου”, σημεί­ω­σε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, κατα τη διάρ­κεια της πολι­τι­κής ομι­λί­ας του στη Λάρισα.

Ο κ. Κου­τσού­μπας άσκη­σε κρι­τι­κή στην κυβέρ­νη­ση για τη στά­ση της απέ­να­ντι στο πόλε­μο στην Ουκρα­νία, λέγο­ντας πως “η στή­ρι­ξη στον Ζελέν­σκι είναι συνει­δη­τή επι­λο­γή της κυβέρ­νη­σης και των άλλων κομ­μά­των καθώς στη­ρί­ζουν αυτήν την αντι­δρα­στι­κή κυβέρ­νη­ση, για­τί την στη­ρί­ζουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ”.

Παράλ­λη­λα είπε ότι “το ΚΚΕ δικαιώ­νε­ται για τη στά­ση του, όπως συνέ­βη με την άρνη­σή του να συμ­με­τέ­χει στη φιέ­στα που στή­θη­κε στη Βου­λή, με καλε­σμέ­νο τον Ζελέν­σκι και μαζί μ’ αυτόν με καλε­σμέ­νους και τους ναζί του Αζόφ”. Μετα­ξύ άλλων ο γ.γ. του ΚΚΕ ζήτη­σε να στα­μα­τή­σει η εμπλο­κή της Ελλά­δας στον πόλε­μο, λέγο­ντας ότι “το ΚΚΕ δεν θα δια­λέ­ξει στρα­τό­πε­δο ληστών”.

Ο κ. Κου­τσού­μπας ανα­φέρ­θη­κε στις στρα­τιω­τι­κές βάσεις στην Ελλά­δα, αλλά και γενι­κό­τε­ρα στις στρα­τιω­τι­κες υπο­δο­μές, όπως είναι οι βάσεις στη Σού­δα, στην Αλε­ξαν­δρού­πο­λη, στο Στε­φα­νο­βί­κειο, η 110η Πτέ­ρυ­γα Μάχης, λέγο­ντας πως αξιο­ποιού­νται για τις ανά­γκες του ΝΑΤΟ. “Αν η Ελλά­δα έχει μετα­τρα­πεί σε ένα απέ­ρα­ντο ΝΑΤΟϊ­κό στρα­τό­πε­δο, η Θεσ­σα­λία με τις στρα­τιω­τι­κές υπο­δο­μές που έχουν παρα­χω­ρη­θεί στους ΝΑΤΟϊ­κούς, είναι από μόνη της πολε­μι­κό ορμη­τή­ριο” σημείωσε.

Μετα­ξύ άλλων εξέ­φρα­σε την στή­ρι­ξη του στους αγρό­τες της Θεσ­σα­λί­ας, επι­ση­μαί­νο­ντας πως το ΚΚΕ θα συνε­χί­σει να προ­βάλ­λει και να υπε­ρα­σπί­ζε­ται τα αιτή­μα­τα των αγρο­το­κτη­νο­τρό­φων για κατώ­τε­ρες εγγυ­η­μέ­νες τιμές που θα αντα­πο­κρί­νο­νται στο κόστος παρα­γω­γής, για απο­ζη­μιώ­σεις για όλες τις φυσι­κές κατα­στρο­φές στην ώρα τους, για μέτρα μεί­ω­σης του κόστους παρα­γω­γής, όπως το αφο­ρο­λό­γη­το πετρέ­λαιο, η κατάρ­γη­ση της ρήτρας ανα­προ­σαρ­μο­γής στο ρεύ­μα, η επι­δό­τη­ση των ζωο­τρο­φών, η μη επι­βά­ρυν­ση με ΦΠΑ. Παράλ­λη­λα ανα­φερ­θη­κε στο ενδε­χό­με­νο της επι­σι­τι­κής κρί­σης στη χώρα μας, λέγο­ντας “οι συνέ­πειες της έλλει­ψης είναι ήδη αισθη­τές στα λαϊ­κά νοι­κο­κυ­ριά, με τη συνε­χή αύξη­ση των τιμών”. “Κιν­δυ­νεύ­ου­με στην κυριο­λε­ξία να πού­με το ψωμί ψωμά­κι, ενώ η χώρα μας με τις κλι­μα­το­λο­γι­κές και τις εδα­φι­κές δυνα­τό­τη­τες που δια­θέ­τει, θα μπο­ρού­σε να παρά­γει επαρ­κή ποσό­τη­τα σε βασι­κά αγρο­τι­κά προ­ϊ­ό­ντα για να καλύ­ψει τις ανά­γκες του λαού μας” σημεί­ω­σε ο κ. Κουτσούμπας

O γ.γ. του ΚΚΕ άσκη­σε κρι­τι­κή στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ λέγο­ντας πως τα δύο κόμ­μα­τα ρίχνουν στο τρα­πέ­ζι ψεύ­τι­κα διλήμ­μα­τα. “Έφτα­σε στο σημείο o ΣΥΡΙΖΑ και ο κύριος Τσί­πρας να επι­στρα­τεύ­σουν το σύν­θη­μα σοσια­λι­σμός ή βαρ­βα­ρό­τη­τα. Το χει­ρό­τε­ρο όμως δεν είναι αυτό, να ασχη­μο­νείς δηλα­δή πάνω σε ένα θρυ­λι­κό, σε ένα βαθιά επα­να­στα­τι­κό σύν­θη­μα, που καμία σχέ­ση δεν έχει με αυτό που εκπρο­σω­πείς”, σημεί­ω­σε ο κ. Κου­τσού­μπας και συμπλή­ρω­σε: “Το χει­ρό­τε­ρο είναι να εφαρ­μό­ζεις μνη­μό­νια κι αντι­λαϊ­κά μέτρα στο όνο­μα της προ­ό­δου. Το χει­ρό­τε­ρο είναι να γίνε­σαι ο πιο καλός μαθη­τής του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στο όνο­μα της Αρι­στε­ράς. Και αυτό το χει­ρό­τε­ρο είναι που απο­γοη­τεύ­ει κι απο­στρα­τεύ­ει εργα­τι­κές-λαϊ­κές δυνά­μεις”. Παράλ­λη­λα είπε ότι δεν υπάρ­χουν δια­φο­ρές στα δύο κόμ­μα­τα, λέγο­ντας χαρα­κτη­ρι­στι­κά πως “στη βαρ­βα­ρό­τη­τα συνα­ντιού­νται Τσί­πρας και Μητσοτάκης”.

“Τα πράγ­μα­τα είναι πολύ σοβα­ρά για να αρχί­σει ο λαός να παί­ζει το παι­χνί­δι “βρες τις δια­φο­ρές”. Για­τί πολύ απλά δια­φο­ρές στα ουσια­στι­κά, στα κρί­σι­μα για τη ζωή του λαού, δεν υπάρ­χουν. Για­τί και οι δύο, όταν μιλούν για πρό­ο­δο, εννο­ούν τους στό­χους και τις επι­διώ­ξεις του κεφα­λαί­ου στη χώρα μας”, είπε κατα­λή­γο­ντας ο κ. Κουτσούμπας.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο