Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Κριτήριο ψήφου υπέρ του ΚΚΕ η μη στήριξη ή ανοχή σε όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση (VIDEO)

Ένα πιο δυνα­τό ΚΚΕ σημαί­νει ότι θα είναι πιο δυνα­τός ο λαός στα δύσκο­λα που έρχο­νται και αυτό είναι το πραγ­μα­τι­κό δίλημ­μα των εκλο­γών, τόνι­σε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας μιλώ­ντας το πρωί της Τετάρ­της στην ΕΡΤ. Κάλε­σε τον λαό να ψηφί­σει το ΚΚΕ και με κρι­τή­ριο ψήφου ότι δεν θα στη­ρί­ξει ούτε θα δεί­ξει ανο­χή στην όποια αντι­λαϊ­κή κυβέρ­νη­ση, όπως κι αν ονομάζεται.

Το ΚΚΕ θα είναι μέσα στον λαό και θα πρω­τα­γω­νι­στεί στους αγώ­νες του, υπο­γράμ­μι­σε ο Δημή­τρης Κου­τσού­μπας και πρό­σθε­σε ότι θα έχου­με προ­δώ­σει τον λαό αν στη­ρί­ξου­με μια αντι­λαϊ­κή κυβέρ­νη­ση που θα κάνει πλει­στη­ρια­σμούς λαϊ­κών σπι­τιών και θα συνε­χί­σει τη φορο­λη­στεία σε βάρος του λαού που πλη­ρώ­νει το 95% των φόρων και μόλις το 5% το κεφά­λαιο. Σημεί­ω­σε ότι το ΚΚΕ δεν λέει άλλα προ­ε­κλο­γι­κά και άλλα μετε­κλο­γι­κά. Χαρα­κτή­ρι­σε μού­φα τη δήθεν προ­ο­δευ­τι­κή κυβέρ­νη­ση που προ­τεί­νει ο ΣΥΡΙΖΑ και τόνι­σε ότι αντι­κει­με­νι­κά υπάρ­χει η δυνα­τό­τη­τα κυβερ­νη­τι­κών συνερ­γα­σιών μετα­ξύ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ διό­τι έχουν στρα­τη­γι­κή σύμπλευ­ση στα βασι­κά ζητή­μα­τα, όπως άλλω­στε έχουν πει δημό­σια ο Ευάγ­γε­λος Βενι­ζέ­λος και η εκπρό­σω­πος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου.

Για τις εξε­λί­ξεις με το ναζι­στι­κό μόρ­φω­μα του κατα­δι­κα­σμέ­νου εγκλη­μα­τία Κασ­σι­διά­ρη, που ανα­κοί­νω­σε κάθο­δο στις εκλο­γές με πρό­ε­δρο του μορ­φώ­μα­τος στρα­τιω­τι­κό εκπαι­δευ­τή της Σχο­λής Ευελ­πί­δων, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνι­σε ότι ο φασι­σμός είναι γέν­νη­μα — θρέμ­μα του συστή­μα­τος και αξιο­ποιεί­ται κατά πώς πάνε τα πράγ­μα­τα. Υπο­γράμ­μι­σε ότι το γνή­σια αντι­φα­σι­στι­κό μέτω­πο είναι μέσα στον λαό και στη νεο­λαία που πρέ­πει να μαθαί­νει από τα μικρά της χρό­νια για τα εγκλή­μα­τα του φασι­σμού κατά της ανθρω­πό­τη­τας. Επι­πλέ­ον σημεί­ω­σε τις ευθύ­νες των κυβερ­νή­σε­ων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ που ακό­μα δεν έχει τελε­σι­δι­κή­σει η κατα­δί­κη της εγκλη­μα­τι­κής Χρυ­σής Αυγής και της ηγε­σί­ας της.

Για το ντι­μπέιτ ανέ­φε­ρε ότι η θέση του ΚΚΕ είναι να γίνει με όλους τους πολι­τι­κούς αρχη­γούς και πρό­σθε­σε ότι είναι κωμι­κό να αλλά­ζει ένα κόμ­μα στά­ση ανά­λο­γα με τα εκλο­γι­κά του ποσο­στά, θυμί­ζο­ντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όταν είχε μικρό ποσο­στό ζητού­σε ντι­μπέιτ όλων και τώρα ζητά ντι­μπέιτ δύο αρχηγών.

Πηγή: 902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο