Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να κάνει ισχυρή αντιπολίτευση και να βάλει εμπόδια σε αντιλαϊκά μέτρα (VIDEO)

Μόνο το ΚΚΕ μπο­ρεί να κάνει ισχυ­ρή αντι­πο­λί­τευ­ση και να βάλει εμπό­δια σε αντι­λαϊ­κά μέτρα, τόνι­σε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, μιλώ­ντας το πρωί της Κυρια­κής 18 Ιού­νη σε εκπο­μπή του «ANT1».

Όπως σημεί­ω­σε θα έχου­με μια νέα αντι­λαϊ­κή κυβέρ­νη­ση, προ­φα­νώς της ΝΔ, που θα συνε­χί­σει σε αντι­λαϊ­κή κατεύ­θυν­ση και εδώ χρειά­ζε­ται μια ισχυ­ρή αντι­πο­λί­τευ­ση που μόνο το ΚΚΕ μπο­ρεί να κάνει για­τί μόνο αυτό έχει καθα­ρή γραμ­μή ότι ο λαός πρέ­πει να είναι πρω­τα­γω­νι­στής των εξε­λί­ξε­ων, ενερ­γός στους καθη­με­ρι­νούς αγώνες.

Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΠΑΣΟΚ μπο­ρούν να κάνουν αντι­πο­λί­τευ­ση, επε­σή­μα­νε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, καθώς όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφι­σε το 50% των αντι­λαϊ­κών νομο­σχε­δί­ων και το ΠΑΣΟΚ το 70% των αντι­λαϊ­κών νομο­σχε­δί­ων της ΝΔ.

Τόνι­σε ακό­μα ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ έχουν την ίδια γραμ­μή πλεύ­σης στα βασι­κά ζητή­μα­τα, λένε ναι στα 350 αντι­λαϊ­κά προ­α­παι­τού­με­να του Ταμεί­ου Ανάκαμψης.

Ο Δ. Κου­τσού­μπας υπο­γράμ­μι­σε ότι το 1% ή το 2% παρα­πά­νω ποσο­στό στο ΚΚΕ σημαί­νει περισ­σό­τε­ροι βου­λευ­τές, άρα περισ­σό­τε­ροι βου­λευ­τές να παλέ­ψουν για την αντι­με­τώ­πι­ση των αντι­λαϊ­κών προβλημάτων.

Σχε­τι­κά με τα κόμ­μα­τα όπως της Ζ. Κων­στα­ντο­πού­λου, ο Δ. Κου­τσού­μπας τα χαρα­κτή­ρι­σε ως κόμ­μα­τα μίας χρή­σης. Σημεί­ω­σε ότι δεν τους συνα­ντή­σα­με που­θε­νά το προη­γού­με­νο διά­στη­μα, σε κανέ­να αγώ­να όπως στους πλει­στη­ρια­σμούς, στο λιμά­νι στην Cosco, στα μπλό­κα των αγρο­τών κλπ. και εμφα­νί­ζο­νται τώρα προεκλογικά.

Σχε­τι­κά με το ναυά­γιο ανοι­χτά της Πύλου, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, έκα­νε λόγο για μια ανεί­πω­τη τρα­γω­δία. Σημεί­ω­σε ότι αυτοί οι άνθρω­ποι φεύ­γουν από τις πατρί­δες τους για­τί γίνο­νται ιμπε­ρια­λι­στι­κοί πόλε­μοι και επεμ­βά­σεις, στις οποί­ες συμ­με­τέ­χει και η χώρα μας. Πρέ­πει να απαι­τή­σου­με να στα­μα­τή­σει αυτό, τόνι­σε ο Δ. Κουτσούμπας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο