Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Ολοκληρωτική κάλυψη των αναγκών των πασχόντων από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας με ευθύνη του κράτους

«Με αφορ­μή την Παγκό­σμια Ημέ­ρα Πολ­λα­πλής Σκλή­ρυν­σης το ΚΚΕ τονί­ζει ότι η αξιο­πρε­πής ζωή με σύγ­χρο­να δικαιώ­μα­τα των πασχό­ντων από Σκλή­ρυν­ση Κατά Πλά­κας και των οικο­γε­νειών τους περ­νά­ει μέσα από την ολο­κλη­ρω­τι­κή κάλυ­ψη των πάγιων και πρό­σθε­των ανα­γκών τους και πρέ­πει να απο­τε­λεί πλή­ρη και απο­κλει­στι­κή ευθύ­νη του κρά­τους», δήλω­σε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κουτσούμπας.

«Οι του­λά­χι­στον 12.000 άνθρω­ποι που πάσχουν από σκλή­ρυν­ση στη χώρα μας έχουν πρό­σθε­τες ανά­γκες δια­τρο­φής, επι­κοι­νω­νί­ας, ψυχι­κής στή­ρι­ξης, ανά­παυ­σης, ύπνου και προ­φα­νώς σχε­δια­σμέ­νης παρέμ­βα­σης ανά­λο­γα με τις ανά­γκες του κάθε ασθε­νούς. Είναι λοι­πόν ανά­γκη και δικαί­ω­μα του κάθε ασθε­νή οι δωρε­άν προ­λη­πτι­κές, δια­γνω­στι­κές και εργα­στη­ρια­κές εξε­τά­σεις, οι θερα­πευ­τι­κές παρεμ­βά­σεις, η εύκο­λη και γρή­γο­ρη πρό­σβα­ση σε δημό­σιες δομές για δυνα­τό­τη­τα τακτι­κής παρα­κο­λού­θη­σης και απο­κα­τά­στα­σης», επι­σή­μα­νε ο Δ. Κου­τσού­μπας και πρόσθεσε:

«Το ΚΚΕ διεκ­δι­κεί σταθερά:

–Αύξη­ση 100 ευρώ σε όλα τα επι­δό­μα­τα ανα­πη­ρί­ας και έκτα­κτη οικο­νο­μι­κή ενί­σχυ­ση 1.000 ευρώ σε όλους μπρο­στά στο καλοκαίρι.

–Να μη μεί­νει κανείς χωρίς τα ανα­γκαία φάρ­μα­κα, θερα­πεί­ες, τεχνο­λο­γι­κά βοη­θή­μα­τα, να είναι για όλους δωρε­άν χωρίς εξαι­ρέ­σεις και πλα­φόν, για ασφα­λι­σμέ­νους και ανασφάλιστους.

–Να στα­μα­τή­σουν εδώ και τώρα τα σφα­γεία των Κέντρων Πιστο­ποί­η­σης Ανα­πη­ρί­ας (ΚΕΠΑ). Με τη διά­γνω­ση της Σκλή­ρυν­σης να δίνε­ται αυτο­μά­τως 67% ποσο­στό αναπηρίας.

–Να κατα­βάλ­λο­νται κανο­νι­κά τα επι­δό­μα­τα και οι συντά­ξεις για όσο διά­στη­μα ο ανά­πη­ρος και ο χρό­νιος πάσχων περι­μέ­νει να περά­σει από την όποια επιτροπή.

–Μαζι­κές προ­σλή­ψεις Ατό­μων με Ανα­πη­ρία. Απα­γό­ρευ­ση όλων των απο­λύ­σε­ων. Να προ­σλαμ­βά­νο­νται οι νέοι ανά­πη­ροι και οι χρό­νιοι πάσχο­ντες με την απο­φοί­τη­σή τους από την εκπαί­δευ­ση με ευθύ­νη του κράτους».

«Πάνω από όλα το ΚΚΕ παλεύ­ει για σύστη­μα Υγεί­ας και Πρό­νοιας, απο­κλει­στι­κά χρη­μα­το­δο­τού­με­νο από τον κρα­τι­κό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό με βάση τις ανά­γκες και όχι με βάση τις διά­φο­ρες δημο­σιο­νο­μι­κές “αντο­χές” της οικο­νο­μί­ας, σύστη­μα σύγ­χρο­νο και καθο­λι­κό χωρίς επι­χει­ρη­μα­τι­κή δράση.

Σας ευχό­μα­στε καλή δύνα­μη, καλή υγεία και επι­τυ­χία στις διεκ­δι­κή­σεις σας!», κατέ­λη­ξε στη δήλω­σή του ο Δ. Κουτσούμπας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο