Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας στο ΑΠΘ: «Πανσπουδαστική 1η δύναμη παντού»

«Παν­σπου­δα­στι­κή 1η δύνα­μη παντού!» να γίνει πρά­ξη το σύν­θη­μα της σημε­ρι­νής συγκέ­ντρω­σης στο Αρι­στο­τέ­λειο Πανε­πι­στή­μιο Θεσ­σα­λο­νί­κης τόνι­σε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας στην ομι­λία του καλώ­ντας τους φοι­τη­τές με το ΚΚΕ «να ανοί­ξου­με μαζί έναν νέο δρό­μο, να βαδί­σου­με μαζί στον δρό­μο της ανατροπής!».

Σημεί­ω­σε πως «ήδη, εδώ στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, οι φοι­τη­τές, οι καθη­γη­τές και εργα­ζό­με­νοι του ΑΠΘ, με τη μαχη­τι­κή, απο­φα­σι­στι­κή σας στά­ση απο­δεί­ξα­τε τη δύνα­μη που έχει ο οργα­νω­μέ­νος αγώ­νας! Κάνα­τε κου­ρε­λό­χαρ­το τα σχέ­δια της κυβέρ­νη­σης για την περι­βό­η­τη πανε­πι­στη­μια­κή αστυ­νο­μία. Τα βάλα­τε με τους φασί­στες, τους απο­μο­νώ­σα­τε, μαζί με το λαϊ­κό-εργα­τι­κό κίνη­μα. Διεκ­δι­κή­σα­τε και κερ­δί­σα­τε το δικαί­ω­μά σας για δωρε­άν σίτι­ση. Αντι­με­τω­πί­σα­τε τις προ­σπά­θειες κατα­στο­λής του αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κού κινήματος».

Τη συγκέ­ντρω­ση διορ­γά­νω­σαν οι Οργα­νώ­σεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα Πανε­πι­στή­μια της Θεσ­σα­λο­νί­κης και το άνοιγ­μα έγι­νε από την Άννα Μαρία Ηλιού, γραμ­μα­τέα του περι­φε­ρεια­κού συμ­βου­λί­ου σπου­δά­ζου­σας Θεσ­σα­λο­νί­κης ΚΝΕ.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο