Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Το έγκλημα που γίνεται στην υγεία, στο βωμό του κέρδους, ούτε ξεχνιέται, ούτε παραγράφεται (VIDEO)

«Την ώρα που η πανδημία έχει χτυπήσει κόκκινο, την ώρα που τα ρεκόρ σπάνε το ένα το άλλο σε κρούσματα και σε διασωληνωμένους, την ώρα που το δημόσιο σύστημα υγείας έχει καταρρεύσει και το ιδιωτικό όχι μόνο δεν επιτάσσεται αλλά κάνει και χρυσές δουλείες από πάνω, την ώρα που επιβάλλονται νέα σούπερ μνημόνια, τι πιο βολικό, τι πιο αποπροσανατολιστικό από μια συζήτηση για τη σύσταση μιας ακόμα προανακριτικής επιτροπής».

Τα παρα­πά­νω τόνι­σε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, μιλώ­ντας στη συζή­τη­ση στη Βου­λή, επί της πρό­τα­σης της ΝΔ για τη σύστα­ση Προ­α­να­κρι­τι­κής Επι­τρο­πής σε βάρος του Ν. Παπ­πά για το ζήτη­μα των τηλε­ο­πτι­κών αδειών, όπου ανέ­δει­ξε πως για το λαό και τα προ­βλή­μα­τα του δεν είναι αυτό που επεί­γει σήμε­ρα, ενώ αντί­θε­τα τέτοιου είδους συζη­τή­σεις θεω­ρού­νται οξυ­γό­νο από το αστι­κό πολι­τι­κό σύστημα.

Δ. Κου­τσού­μπας στη #Βου­λή:

  • “Παρα­κο­λου­θώ­ντας τη συζή­τη­ση θυμή­θη­κα ένα σου­ρε­α­λι­στι­κό ποί­η­μα που λέγα­με πολύ παλιά. “Αρα­μπά­δες και καρού­λια ραπα­νά­κια & μαρού­λια μια παντό­φλα στο κρε­βά­τι, βάσα­να που ‘χει η αγά­πη ωραία που ‘ναι η Λιβα­δειά χωρίς καμιά αιτία”. Τόση ψυχεδέλεια!
  • “Ο ΣΥΡΙΖΑ που σήμε­ρα δια­μαρ­τύ­ρε­ται για την κατά­στα­ση στον τομέα της ενη­μέ­ρω­σης, έχει βάλει φαρ­διά-πλα­τιά την υπο­γρα­φή του σε αυτό το τηλε­ο­πτι­κό τοπίο.
  • Μας λέγα­τε επί λέξει: «Τα κανά­λια είναι σπορ για μεγά­λα πορ­το­φό­λια»!!! Να τα χαί­ρε­στε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ τα μεγά­λα πορ­το­φό­λια! Για­τί τα μεγά­λα πορ­το­φό­λια, την ενη­μέ­ρω­ση την οργα­νώ­νουν με βάση τα δικά τους οικο­νο­μι­κά & επι­χει­ρη­μα­τι­κά συμ­φέ­ρο­ντα & με βάση την πολύ­μορ­φη δια­πλο­κή που επι­διώ­κουν με το πολι­τι­κό σύστη­μα & τα κυβερ­νώ­ντα κόμματα.”
  • Ανα­κά­τε­μα της τρά­που­λας & απο­τύ­πω­ση των νέων συσχε­τι­σμών στο επι­χει­ρη­μα­τι­κό πεδίο: αυτή ήταν η ουσία του νόμου Παπ­πά & του δια­γω­νι­σμού για τις άδειες.

Κουτσούμπας Βουλή Αραμπάδες και καρούλια ραπανάκια μαρούλια

 

Δεν είναι τυχαίο πως μετά τον δια­γω­νι­σμό, ξεκί­νη­σαν οι εκπτώ­σεις προς τους μεγα­λοϊ­διο­κτή­τες για το αντί­τι­μο που έπρε­πε να κατα­βάλ­λουν, υπήρ­ξαν ευνοϊ­κές ρυθ­μί­σεις για άλλες δρα­στη­ριό­τη­τές τους & τελι­κά ήρθε η κυβέρ­νη­ση ΝΔ να τους χαρί­σει την ετή­σια δόση της τάξης των 3,5 εκ. €
Για την ακρί­βεια 3.400.000€. Τους βάζε­τε να κατα­βάλ­λουν και 50 χιλιά­δες. Μην είστε τόσο σκληροί!
Τους χαρί­ζε­τε χρή­μα­τα που θα μπο­ρού­σαν να αξιο­ποι­η­θούν για το δημό­σιο σύστη­μα υγεί­ας, τα ΜΜΜ, τα σχο­λεία.

Σε κάθε περί­πτω­ση για το ΚΚΕ είναι ξεκά­θα­ρο.
Όλες, μα όλες οι κυβερ­νή­σεις, ανά­με­σα σε αυτές και του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τώρα της ΝΔ, προ­σπα­θούν να παί­ξουν πολι­τι­κά παι­χνί­δια με τα ΜΜΕ & με τους μεγα­λο­ε­πι­χει­ρη­μα­τί­ες που ελέγ­χουν την Ενημέρωση

Επα­νέ­λα­βε ότι οι ώρες και οι μέρες είναι πολύ κρί­σι­μες με την παν­δη­μία, υπο­γραμ­μί­ζο­ντας την ανά­γκη να ληφθούν μέτρα προ­στα­σί­ας ιδί­ως στους χώρους εργα­σί­ας, να «τρέ­ξουν» οι εμβο­λια­σμοί, να θωρα­κι­στεί το σύστη­μα υγεί­ας και να επι­τα­χθεί ο ιδιω­τι­κός τομέ­ας.
Ειδι­κά για την άρνη­ση της κυβέρ­νη­σης να επι­τά­ξει τον ιδιω­τι­κό τομέα, υπο­γράμ­μι­σε πως είναι αδια­νό­η­το και εγκλη­μα­τι­κό, προ­σθέ­το­ντας πως αυτό το έγκλη­μα στο βωμό του κέρ­δους, ούτε ξεχνιέ­ται, ούτε παραγράφεται.

Ως προς την πρό­τα­ση της ΝΔ, ανέ­φε­ρε πως δεν τεκ­μη­ριώ­νε­ται με βάση τα μέχρι τώρα στοι­χεία που είναι σε γνώ­ση των κομ­μά­των και πρό­σθε­σε πως θα μπο­ρού­σε να γίνει μια εξε­τα­στι­κή που θα διε­ρευ­νή­σει όλες τις πτυ­χές της υπόθεσης.
Σε σχέ­ση με τον ΣΥΡΙΖΑ ανέ­φε­ρε πως προ­σπά­θη­σε να μπει στο παι­χνί­δι της ενη­μέ­ρω­σης με νέα τζά­κια.

Ανα­φέρ­θη­κε επί­σης στην τελευ­ταία Σύνο­δο Κορυ­φής της ΕΕ και σημεί­ω­σε ότι οι απο­φά­σεις για την στά­ση της Τουρ­κί­ας εκθέ­τουν τα κόμ­μα­τα του ευρω­α­τλα­ντι­κού τόξου.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο