Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Το εμβόλιο και τα φάρμακα πρέπει να είναι δωρεάν, ασφαλή και προσιτά στον λαό (ΒΙΝΤΕΟ)

Μπο­ρεί να φορά­με μάσκα, αλλά δε στα­μα­τά­με να διεκ­δι­κού­με και να έχου­με καθα­ρή και ντό­μπρα φωνή τόνι­σε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κου­τσού­μπας σε συνέ­ντευ­ξη του στο «Mega» και τους παρου­σια­στές  Ντί­νο Σιω­μό­που­λο και η Στέλ­λα Γκα­ντώ­να την Κυρια­κή 13 Δεκέμ­βρη, χαρα­κτη­ρί­ζο­ντας απα­ρά­δε­κτο το γεγο­νός ότι η κυβέρ­νη­ση αξιο­ποιεί την παν­δη­μία για να περ­νά­ει σωρεία αντι­λαϊ­κών μέτρων.

Δε μπο­ρεί ο κόσμος να νοσεί, να ασθε­νεί είτε από Covid-19 είτε από άλλες ασθέ­νειες και η κυβέρ­νη­ση να αφαι­ρεί εισό­δη­μα και να αλλά­ζει εργα­σια­κές σχέ­σεις σημεί­ω­σε ο Δημή­τρης Κουτσούμπας.

Επε­σή­μα­νε ότι εφό­σον οι βασι­κές αιτί­ες υπερ­με­τά­δο­σης του ιού είναι ενερ­γές, όπως σε μεγά­λους χώρους δου­λειάς, στα ΜΜΜ, σε διά­φο­ρες δομές που συνω­στί­ζο­νται οι άνθρω­ποι, όπως οι δομές προ­σφύ­γων, τα στρα­τό­πε­δα και οι οίκοι ευγη­ρί­ας και δεν παίρ­νο­νται τα αντί­στοι­χα μέτρα, τα προ­βλή­μα­τα θα είναι ανοι­χτά. Τόνι­σε ότι δεν αξιο­ποι­ή­θη­κε η ευθύ­νη που έδει­ξε ο ελλη­νι­κός λαός ώστε να παρ­θούν μέτρα από την κυβέρ­νη­ση για μαζι­κές προ­σλή­ψεις, υγειο­νο­μι­κών, για δημιουρ­γία δομών, κλι­νών και ΜΕΘ, για επί­τα­ξη του ιδιω­τι­κού τομέα.

Ο Δημή­τρης Κου­τσού­μπας σημεί­ω­σε ότι οι τρο­πο­λο­γί­ες του ΚΚΕ, όπως η χορή­γη­ση 600 ευρώ σε όλους τους άνερ­γους, θα μπο­ρού­σαν να ανα­κου­φί­σουν, ωστό­σο απορ­ρί­φθη­καν από την κυβέρνηση.

Για το εμβό­λιο υπο­γράμ­μι­σε ότι πρέ­πει να έρθουν στο φως οι συμ­βά­σεις που έχει υπο­γρά­ψει η ΕΕ με εται­ρεί­ες και να ενη­με­ρω­θούν τα κόμ­μα­τα. Τόνι­σε ότι το εμβό­λιο και τα φάρ­μα­κα πρέ­πει να είναι δωρε­άν, ασφα­λή και προ­σι­τά στον λαό καθώς μέχρι να υπάρ­ξει ανο­σία στον πλη­θυ­σμό, θα υπάρ­χουν άνθρω­ποι που θα νοσούν και δεν πρέ­πει να οδη­γού­νται στις ΜΕΘ, αλλά να προστατεύονται.

Σχε­τι­κά με τα ελλη­νο­τουρ­κι­κά επε­σή­μα­νε ότι οι ΗΠΑ έχουν συμ­φέ­ρο­ντα στην περιο­χή, συγκρού­ο­νται με άλλα αντα­γω­νι­στι­κά συμ­φέ­ρο­ντα ισχυ­ρών μεγά­λων ιμπε­ρια­λι­στι­κών κρα­τών, όπως της ΕΕ, Γερ­μα­νία και Γαλ­λία, τη Ρωσία, την Κίνα για τους δρό­μους μετα­φο­ράς ενέρ­γειας, εμπο­ρευ­μά­των κλπ.. Και η Ελλά­δα, το Αιγαίο, η Κύπρος είναι σε αυτό το γεω­πο­λι­τι­κό σταυ­ρο­δρό­μι. Οι ΗΠΑ έχουν επι­λέ­ξει ως στρα­τη­γι­κό σύμ­μα­χο την Τουρ­κία και θέλουν πάση θυσία να την κρα­τή­σουν στο ευρω­α­τλα­ντι­κό στρα­τό­πε­δο σημεί­ω­σε ο Δ. Κουτσούμπας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο