Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ καταψηφίζει «μια ακόμα αντιλαϊκή κυβέρνηση»

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, στην ομι­λία του στη Βου­λή επί των προ­γραμ­μα­τι­κών δηλώ­σε­ων της κυβέρ­νη­σης, ανέ­φε­ρε καταρ­χήν ότι αυτές ήταν ήδη γνω­στές από την προ­ε­κλο­γι­κή περί­ο­δο και πρό­σθε­σε “δεν περι­μέ­να­με με καμία αγω­νία τις προ­γραμ­μα­τι­κές δηλώ­σεις σας, όπως δεν περί­με­νε και η Κομι­σιόν να σχη­μα­τι­στεί η κυβέρ­νη­σή σας, για να ανα­κοι­νώ­σει τις συστά­σεις της για την Ελλά­δα στις 8 του Ιουλίου”.

Είπε ότι η κυβέρ­νη­ση δεν θα έχει μεγά­λη δυσκο­λία στη Βου­λή να περά­σει την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή της καθώς εκτός από την κοι­νο­βου­λευ­τι­κή πλειο­ψη­φία που δια­θέ­τει ” ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και τα υπό­λοι­πα αστι­κά κόμ­μα­τα, στη­ρί­ζουν τα προ­α­παι­τού­με­να, τις μετα­μνη­μο­νια­κές δεσμεύ­σεις και προ­βάλ­λουν μαζί με την κυβέρ­νη­ση το γνω­στό παρα­μύ­θι ότι η κοι­νω­νι­κή ευη­με­ρία σε αυτό το τόπο θα έρθει με την ενί­σχυ­ση των κερ­δών του μεγά­λου κεφαλαίου”.

“Όλοι μαζί, προ­σπα­θεί­τε να κρύ­ψε­τε, ότι ο κοι­νός στό­χος σας να γίνει «πιο φιλι­κή η χώρα στην επι­χει­ρη­μα­τι­κό­τη­τα», ισο­δυ­να­μεί με πολι­τι­κές και μέτρα που ξεζου­μί­ζουν τους εργα­ζό­με­νους, αυξά­νουν το βαθ­μό εκμε­τάλ­λευ­σης, θυσιά­ζουν κοι­νω­νι­κές ανά­γκες, αφαι­ρούν λαϊ­κό εισό­δη­μα για να χρη­μα­το­δο­τή­σουν πλου­σιο­πά­ρο­χα εγχώ­ριους και ξένους ομί­λους” είπε.

“Όμως, δυστυ­χώς για εσάς” τόνι­σε στη συνέ­χεια, “υπάρ­χει και στέ­κε­ται απέ­να­ντί σας το ΚΚΕ και το εργα­τι­κό, λαϊ­κό κίνη­μα. Υπάρ­χει και θα ενι­σχυ­θεί παρα­πέ­ρα η δύνα­μη της λαϊ­κής αντι­πο­λί­τευ­σης που αγω­νί­ζε­ται καθη­με­ρι­νά για να μην περά­σουν νέα αντι­λαϊ­κά μέτρα. Η δύνα­μη που πιέ­ζει οργα­νώ­νει αγώ­νες για να ανα­κου­φι­στούν και να βελ­τιώ­σουν τη θέση τους οι εργα­ζό­με­νοι, η δύνα­μη που μπαί­νει μπρο­στά για να ανοί­ξει ο δρό­μος της πραγ­μα­τι­κής ανα­τρο­πής, που για εμάς βέβαια ξέρε­τε και ο ελλη­νι­κός λαός γνω­ρί­ζει, είναι συνώ­νυ­μο του σοσιαλισμού”.

Ο Δ. Κου­τσού­μπας είπε ότι οι νέες εξαγ­γε­λί­ες της κυβέρ­νη­σης οι οποί­ες αξιο­ποιούν όλο το αντι­λαϊ­κό οπλο­στά­σιο με το οποίο την εφο­δί­α­σε ο ΣΥΡΙΖΑ επι­βε­βαιώ­νουν ότι θα κλι­μα­κω­θεί η αντι­λαϊ­κή επί­θε­ση και σημεί­ω­σε ότι το φορο­λο­γι­κό πρό­γραμ­μα της κυβέρ­νη­σης “φωνά­ζει” για τους στό­χους της.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ολο­κλή­ρω­σε την ομι­λία του τονί­ζο­ντας “θα ήθε­λα να δηλώ­σω εκ μέρους της Κοι­νο­βου­λευ­τι­κής Ομά­δας του ΚΚΕ το αυτο­νό­η­το ότι δεν δίνου­με ψήφο εμπι­στο­σύ­νης στη κυβέρ­νη­ση. Κατα­ψη­φί­ζου­με μια ακό­μα αντι­λαϊ­κή κυβέρ­νη­ση, από αυτές που έχει γνω­ρί­σει ο τόπος μας όλα αυτά τα χρόνια”.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο