Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Το «yes men» προς τις ΗΠΑ και τον Αμερικανό πρέσβη έχει ενταθεί από την «Αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Τσί­πρας και η κυβέρ­νη­σή του αυτό που κατά­φε­ραν είναι να δώσουν στη γει­το­νι­κή χώρα συστα­τι­κή επι­στο­λή για την έντα­ξή της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Η συμ­φω­νία, η οποία είναι προ­ϊ­όν της απρο­κά­λυ­πτης παρέμ­βα­σης αυτών των δυνά­με­ων, στό­χο έχει να προ­χω­ρή­σει η ευρω­α­τλα­ντι­κή ολο­κλή­ρω­ση στα Δυτι­κά Βαλκάνια»επισημαίνει σε συνέ­ντευ­ξή του στην εφ. «Έθνος της Κυρια­κής», ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κουτσούμπας.

«Γι’ αυτόν τον λόγο, η όλη δια­δι­κα­σία επι­κε­ντρώ­θη­κε στο όνο­μα της γει­το­νι­κής χώρας, ενώ μια σει­ρά κρί­σι­μα ζητή­μα­τα, όχι μόνο παρα­πέ­μπο­νται στο αβέ­βαιο μέλ­λον, αλλά η κατά­στα­ση περι­πλέ­κε­ται με την απο­δο­χή από την ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση των ανι­στό­ρη­των θέσε­ων περί “Μακε­δο­νι­κού έθνους”, “Μακε­δο­νι­κής γλώσ­σας”, που απο­τε­λούν βασι­κά στη­ρίγ­μα­τα του αλυ­τρω­τι­σμού. Κατά συνέ­πεια είναι μια συμ­φω­νία που δεν μπο­ρεί να εξα­σφα­λί­σει λύση προς όφε­λος του ελλη­νι­κού λαού, του λαού της γει­το­νι­κής χώρας και όλων των λαών της περιο­χής» πρόσθεσε.

Απα­ντώ­ντας στις κατη­γο­ρί­ες που εκτο­ξεύ­ο­νται από τη μεριά στε­λε­χών του ΣΥΡΙΖΑ περί αλλα­γής θέσης του ΚΚΕ για το θέμα αυτό, καταρ­χήν υπεν­θύ­μι­σε την στα­θε­ρή θέση του κόμ­μα­τος ότι «πραγ­μα­τι­κή λύση σημαί­νει εγγυ­ή­σεις για εξά­λει­ψη του αλυ­τρω­τι­σμού, του εθνι­κι­σμού, των διεκ­δι­κή­σε­ων, εξα­σφά­λι­ση του απα­ρα­βί­α­στου των συνό­ρων, αλλα­γές τώρα στο Σύνταγ­μα της πΓΔΜ και όχι στο απώ­τε­ρο μέλ­λον. Σημαί­νει ότι η όποια σύν­θε­τη ονο­μα­σία erga omnes, πρέ­πει να ορί­ζε­ται με αυστη­ρό γεω­γρα­φι­κό προσ­διο­ρι­σμό, πως εγγύ­η­ση για πραγ­μα­τι­κή λύση είναι να μην εντα­χθεί η πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ».

«Τα στε­λέ­χη του ΣΥΡΙΖΑ που ανα­κά­λυ­ψαν αλλα­γή στά­σης του ΚΚΕ, μπο­ρούν να δια­βά­σουν ακό­μα και ανα­κοί­νω­ση του ΚΚΕ πριν από 10 χρό­νια, το 2008, λίγο πριν από την τότε Σύνο­δο του ΝΑΤΟ, όταν και τότε μιλού­σα­με για το παζά­ρι για το όνο­μα της πΓΔΜ στο έδα­φος των σχε­δια­σμών του ΝΑΤΟ στην περιο­χή. Η μόνη δια­φο­ρά είναι ότι τότε τη φανέ­λα του ΝΑΤΟ τη φορού­σε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ τώρα τη μοι­ρά­ζο­νται και με το ΣΥΡΙΖΑ» τόνι­σε ο κ. Κουτσούμπας.

Ερω­τη­θείς αν θεω­ρεί ακό­μα υπαρ­κτό το σενά­ριο θερ­μού επει­σο­δί­ου στο Αιγαίο απά­ντη­σε ότι η κλι­μά­κω­ση της τουρ­κι­κής επι­θε­τι­κό­τη­τας ερμη­νεύ­ε­ται αν δει κανείς τη μεγά­λη εικό­να των ιμπε­ρια­λι­στι­κών αντα­γω­νι­σμών στην περιο­χή και τον ανα­βαθ­μι­σμέ­νο ρόλο «που διεκ­δι­κεί η Τουρ­κία σε αντι­πα­ρά­θε­ση με την Ελλά­δα δηλα­δή με την ελλη­νι­κή άρχου­σα τάξη».

«Απ’ αυτή τη σκο­πιά θεω­ρού­με πολύ πιθα­νό το ενδε­χό­με­νο ενός θερ­μού επει­σο­δί­ου, το οποίο δεν εξαρ­τά­ται μόνο από τα “παι­χνί­δια” στο εσω­τε­ρι­κό της Τουρ­κί­ας, όπως λέει η κυβέρ­νη­ση με τη γνω­στή τακτι­κή του εφη­συ­χα­σμού και την προ­σπά­θεια της να εμφα­νί­σει το ΝΑΤΟ και την ΕΕ ως δήθεν εγγυ­η­τές του διε­θνούς δικαί­ου και των δικαιω­μά­των της χώρας» πρόσθεσε.

Είπε ότι η επό­με­νη μέρα που υπό­σχε­ται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «νέα αφαί­μα­ξη στο εισό­δη­μα των λαϊ­κών οικο­γε­νειών και νέα μέτρα στή­ρι­ξης του κεφαλαίου».

Πρό­σθε­σε ότι η επα­να­φο­ρά των Συλ­λο­γι­κών Συμ­βά­σε­ων Εργα­σί­ας (ΣΣΕ) από την κυβέρ­νη­ση, η οποία απέρ­ρι­ψε την ολο­κλη­ρω­μέ­νη πρό­τα­ση νόμου των 530 συν­δι­κά­των που έφε­ρε το ΚΚΕ στη Βου­λή, θα είναι “μια καρι­κα­τού­ρα, ένας μηχα­νι­σμός μονι­μο­ποί­η­σης της εργα­σια­κής ζούγκλας”».

Είπε ακό­μα ότι «τα ψίχου­λα που ετοι­μά­ζε­ται να δώσει η κυβέρ­νη­ση στον κατώ­τε­ρο μισθό θα τα ξανα­πά­ρει πίσω από το λαό διπλά και τρι­πλά από τη μεί­ω­ση του αφο­ρο­λό­γη­του και των συντά­ξε­ων, την αύξη­ση του ΕΝΦΙΑ και απ’ όλα τα υπό­λοι­πα μέτρα».

Χαρα­κτή­ρι­σε τη χρή­ση «γλώσ­σας μετεμ­φυ­λια­κής επο­χής» εκ μέρους ορι­σμέ­νων στε­λε­χών της ΝΔ ως έκφρα­ση της αντι­δρα­στι­κο­ποί­η­σης του πολι­τι­κού συστή­μα­τος και στην Ελλά­δα και στην Ευρώ­πη, όχι μόνο με την άνο­δο ακρο­δε­ξιών-φασι­στι­κών-εθνι­κι­στι­κών δυνά­με­ων, αλλά και με την αντι­δρα­στι­κο­ποί­η­ση των άλλων αστι­κών κομ­μά­των και με πιο αντι­δρα­στι­κή μετα­τό­πι­ση και του οπορ­του­νι­στι­κού ρεύ­μα­τος, όλων των ροζ απο­χρώ­σε­ων της «Αρι­στε­ράς», όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι στη χώρα μας.

«Μετεμ­φυ­λια­κές επο­χές δεν θυμί­ζουν μόνο ο αντι­κομ­μου­νι­σμός στε­λε­χών της ΝΔ. Μετεμ­φυ­λια­κές επο­χές θύμι­σε και η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ με την προ­στα­σία που προ­σέ­φε­ρε στο άγαλ­μα του Τρού­μαν και το πως αντι­με­τώ­πι­σε τους δια­δη­λω­τές» ανέ­φε­ρε χαρα­κτη­ρι­στι­κά, προ­σθέ­το­ντας το “yes men” προς τις ΗΠΑ και τον Αμε­ρι­κα­νό πρέ­σβη έχει εντα­θεί από την “Αρι­στε­ρά” του ΣΥΡΙΖΑ».

Απα­ντώ­ντας σε σχε­τι­κή ερώ­τη­ση, είπε ότι έναν 17χρονο τον νοιά­ζει πώς θα εξα­σφα­λί­σει ένα μέλ­λον χωρίς ανα­σφά­λεια και αβε­βαιό­τη­τα, αλλά με δικαιώματα.

«Σ’ αυτόν τον αγώ­να πολύ­τι­μο εφό­διο είναι όλη η ιστο­ρία της ανθρω­πό­τη­τας και η πιο πρό­σφα­τη και η πιο παλιά. Αυτή η ιστο­ρία πρέ­πει να διδά­σκε­ται, να γίνε­ται κτή­μα όλο και περισ­σό­τε­ρων νέων, μαζί βεβαί­ως με τα συμπε­ρά­σμα­τα που απορ­ρέ­ουν από αυτή, με πιο βασι­κό ότι το σημε­ρι­νό σύστη­μα της εκμε­τάλ­λευ­σης και της αδι­κί­ας δεν είναι αιώ­νιο, ότι όταν ένας λαός απο­φα­σί­σει να πάρει τη ζωή στα χέρια του, όταν απο­φα­σί­σει ο ίδιος να γίνει πρω­τα­γω­νι­στής των εξε­λί­ξε­ων, τότε μπο­ρεί να κάνει το αδύ­να­το δυνα­τό, μπο­ρεί να νική­σει αυτόν που στα μάτια του φαί­νε­ται ανί­κη­τος» υπο­γράμ­μι­σε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο