Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. ΜΑΥΡΟΔΟΓΛΟΥ: Ο πρώτος οικοδόμος βουλευτής που ξέχασε η Βουλή των Ελλήνων! — Γράφει ο Γιώργος Μουσγάς

Στις 7 Νοέμ­βρη 2023 έφυ­γε απ’ τη ζωή ο Δια­μα­ντής Μαυ­ρο­δό­γλου, σε ηλι­κία 99 χρο­νών. Είναι ο πρώ­τος οικο­δό­μος που εκλέ­χτη­κε βου­λευ­τής με το ΚΚΕ το 1977. Συνέ­χι­σε να εκλέ­γε­ται βου­λευ­τής μέχρι και το 1989, ενώ ήταν και υπο­ψή­φιος βου­λευ­τής  του ΚΚΕ στις εκλο­γές της 22ας Σεπτέμ­βρη 1996.

Αργό­τε­ρα ο Δια­μα­ντής Μαυ­ρο­δό­γλου, επί 18 χρό­νια πρό­ε­δρος της Ομο­σπον­δί­ας Συντα­ξιού­χων Ελλά­δας ΙΚΑ, μπαι­νό­βγαι­νε στη Βου­λή με τη Συντο­νι­στι­κή Επι­τρο­πή Αγώ­να (ΣΕΑ) των Συντα­ξιου­χι­κών Οργα­νώ­σε­ων για τα ασφα­λι­στι­κά και συντα­ξιο­δο­τι­κά ζητή­μα­τα. Κι όταν, στους δια­δρό­μους της Βου­λής,  τον συνα­ντού­σαν παλιοί συνά­δελ­φοί του βου­λευ­τές τον ρωτού­σαν: «Ακό­μα δεν στα­μά­τη­σες Τάκη;» Και ο Μαυ­ρο­δό­γλου, συνή­θως, απα­ντού­σε: « Και να θέλεις να στα­μα­τή­σεις, δε σ’ αφή­νουν.  Στο σύστη­μα που ζού­με και να κατα­κτή­σεις κάτι θα απο­βεί πρό­σκαι­ρο, αν δεν αγω­νι­στείς για να το διατηρήσεις»

Ως μέλος της ΣΕΑ ο Δ. Μαυ­ρο­δό­γλου συνα­ντή­θη­κε με δυο προ­έ­δρους της Δημο­κρα­τί­ας, τον Κωστή Στε­φα­νό­που­λο και τον Κάρο­λο Παπού­λια, ενώ είχε δεκά­δες συνα­ντή­σεις με πρω­θυ­πουρ­γούς, υπουρ­γούς και αρχη­γούς κομμάτων.

Κι όμως στο site της Βου­λής των Ελλή­νων δεν περι­λαμ­βά­νε­ται το όνο­μα του Δια­μα­ντή Μαυ­ρο­δό­γλου στον κατά­λο­γο «Κοι­νο­βου­λευ­τι­κή θητεία βου­λευ­τών από τη Μετα­πο­λί­τευ­ση ως Σήμε­ρα». Είναι μια παρά­λει­ψη που πρέ­πει να διορ­θω­θεί αμέ­σως, ως ελά­χι­στος φόρος τιμής στη μνή­μη του ακού­ρα­στου αγωνιστή.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο