Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στην πόρτα εξόδου του ΣΥΡΙΖΑ ο Σταθάκης: Κόμμα ακραίων λαϊκιστών και ανίκανων

Απο­χω­ρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρώ­ην υπουρ­γός Γιώρ­γος Στα­θά­κης ο οποί­ος σε άρθρο του στο σάιτ NEWS24/7 ανα­φέ­ρει πως «το “ταξί­δι του ΣΥΡΙΖΑ” έκλει­σε ορι­στι­κά με την εκλο­γή Κασσελάκη».

Ανα­φέ­ρει ακό­μα πως «η Αρι­στε­ρά δεν έχει θέση δυστυ­χώς στο “κόμ­μα Κασ­σε­λά­κη-Παπά-Πολά­κη”» και δεν απο­κλεί­ει την δημιουρ­γία ένα νέο κόμ­μα­τος καθώς «το αρι­στε­ρό κοι­νό που εγκα­τέ­λει­ψε το ΣΥΡΙΖΑ το 2023 είναι μεγά­λο, σίγου­ρα η πλειο­ψη­φία των 15 μονά­δων που απώ­λε­σε. Και η τάση συνεχίζεται.»

Μιλώ­ντας για τον Στέ­φα­νο Κασ­σε­λά­κη, ο κ. Στα­θά­κης κάνει λόγο για «μία απο­λί­τι­κη ρευ­στή φιγού­ρα (θαυ­μα­στής του Μητσο­τά­κη, ψήφι­σε Παπαν­δρέ­ου, αλλά τελι­κά είναι Αρι­στε­ρός). Δεν έχει παρά θολές ιδέ­ες για την Ιστο­ρία της χώρας, την πολι­τι­κή, την Ευρώ­πη, τα πολι­τι­κά ρεύ­μα­τα σκέ­ψης, την πολι­τι­κή της ΝΔ στα “μεγά­λα θέμα­τα”, τη γεω­πο­λι­τι­κή, την ίδια τη δια­κυ­βέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ». Συμπλη­ρώ­νει, μάλι­στα ότι «ο Κασ­σε­λά­κης επεν­δύ­ει στην Τρα­μπι­κή φαντα­σί­ω­ση της αδια­με­σο­λά­βη­της σχέ­σης με τη μάζα, του “εγώ μιλάω με την κοι­νω­νία απευ­θεί­ας και δεν χρειά­ζο­μαι το κόμμα”».

Στο πλαί­σιο αυτό υπεν­θυ­μί­ζει, τέλος, ότι «η “κοι­νω­νία του θεά­μα­τος” έχει παρά­ξει λαϊ­κι­στές πολι­τι­κούς ηγέ­τες όπως ο Μπέ­πε Γκρί­λο (κωμι­κή εκπο­μπή), τον Ζελέν­σκι (κωμι­κό σήριαλ που υπο­δυό­ταν τον έντι­μο πρό­ε­δρο) και τον Τραμπ (ριά­λι­τι σόου). Μόνο που η Αρι­στε­ρά την είχε γλι­τώ­σει. Όχι πια. Δυστυ­χώς μας προέκυψε».

Σύμ­φω­να με τον κ. Στα­θά­κη νέος πρό­ε­δρος του κόμ­μα­τος στις εσω­κομ­μα­τι­κές εκλο­γές «εκπρο­σώ­πη­σε τη “λαϊ­κι­στι­κή” τάση του, την «Κίνη­ση Μελών» (Ν. Παπάς, Ρ. Δού­ρου, Π. Πολά­κης, Θ. Τζά­κρη, κλπ) και τους νεοει­σελ­θέ­ντες (Αντώ­να­ρος, κλπ)».

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο