Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Τεμπονέρας: Πιθανή συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Ανοι­χτο άφη­σε το ενδε­χό­με­νο πιθα­νής συνερ­γα­σί­ας ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στις επερ­χό­με­νες αυτο­διοι­κη­τι­κές (δημο­τι­κές-περι­φε­ρεια­κές) εκλο­γές του Οκτώ­βρη, το στέ­λε­χος του ΣΥΡΙΖΑ Διο­νύ­σης Τεμπονέρας.

Μιλώ­ντας στα «Παρα­πο­λι­τι­κά FM», εξέ­φρα­σε την εκτί­μη­ση ότι θα δημιουρ­γη­θεί «ένα πλα­τύ δημο­κρα­τι­κό μέτω­πο απέ­να­ντι σε μια Δεξιά η οποία έρχε­ται με δια­θέ­σεις τις οποί­ες ήδη έχει δεί­ξει». Παράλ­λη­λα, σημεί­ω­σε πως πρέ­πει Αρι­στε­ρά και Κεντρο­α­ρι­στε­ρά να συναι­νέ­σουν για να αντι­με­τω­πι­στεί η Νέα Δημοκρατία.

Όταν ρωτή­θη­κε αν με όσα λέει αφή­νει ανοι­χτό το ενδε­χό­με­νο ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να κατέ­βουν από κοι­νού στις επερ­χό­με­νες αυτο­διοι­κη­τι­κές εκλο­γές, ο Τεμπο­νέ­ρας ήταν ακό­μα πιο ξεκά­θα­ρος: «Όποιος δεν το συμ­με­ρί­ζε­ται αυτό θεω­ρώ ότι δεν έχει αντι­λη­φθεί τι συντε­λέ­στη­κε στη χώρα την προη­γού­με­νη Κυριακή».

Για­τί να μην συνερ­γα­στούν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ άλλω­στε; Κόμ­μα­τα της αμαρ­τω­λής σοσιαλ­δη­μο­κρα­τί­ας και τα δύο, που έχουν ψηφί­σει την πλειο­ψη­φία των νομο­σχε­δί­ων της κυβέρ­νη­σης της ΝΔ την περί­ο­δο 2019–2023, ταυ­τί­ζο­νται σε όλους τους μεγά­λους στρα­τη­γι­κούς στόχους.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο