Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Εγκεφαλικό» για την εθνική Ελλάδας στο Κόσοβο

Η Εθνι­κή Ελλά­δας έπαι­ξε για πολ­λή ώρα με τη… φωτιά κι εντέ­λει «κάη­κε» στο φινά­λε του αγώ­να με το Κόσο­βο στην Πρί­στι­να, με τους γηπε­δού­χους να ισο­φα­ρί­ζουν σε 1–1 στο δεύ­τε­ρο λεπτό των καθυ­στε­ρή­σε­ων, στον αγώ­να των δύο ομά­δων για τον 2ο όμι­λο των προ­κρι­μα­τι­κών της Ευρω­παϊ­κής Ζώνης του Παγκο­σμί­ου Κυπέλ­λου. Ο Τάσος Δου­βί­κας με το παρ­θε­νι­κό του γκολ με την Εθνι­κή Ανδρών, άνοι­ξε το σκορ στις καθυ­στε­ρή­σεις του πρώ­του ημι­χρό­νου και ο Μου­ρί­τσι στο 90’+2’ έκο­ψε δύο υπερ­πο­λύ­τι­μους βαθ­μούς από τη «γαλα­νό­λευ­κη» ομάδα.

Το 3–4‑1–2 που επέ­λε­ξε ο Τζον φαν’τ’Σιπ με τους Δου­βί­κα και Παυ­λί­δη στην κορυ­φή της επί­θε­σης και τους Ανδρού­τσο, Τσι­μί­κα πολύ ψηλά στις πτέ­ρυ­γες δεν φάνη­κε να λει­τουρ­γεί καλά για την Εθνι­κή ομά­δα, καθώς η «γαλα­νό­λευ­κη» ομά­δα δεν μπο­ρού­σε να κρα­τή­σει την μπά­λα και να «χτί­σει» σωστές επιθέσεις.

Την ίδια ώρα, βεβαί­ως, τα ελλη­νι­κά μετό­πι­σθεν δεν αντι­με­τώ­πι­ζαν προ­βλή­μα­τα για να ανα­χαι­τί­σουν τις επι­θέ­σεις των Κοσο­βά­ρων, πέρα από κάποια «γεμί­σμα­τα» προς την περιο­χή του Βλαχοδήμου.

Στην τελευ­ταία φάση του πρώ­του ημι­χρό­νου, ωστό­σο, η Εθνι­κή βρή­κε το γκολ που ζητού­σε. Ο αρχη­γός Τάσος Μπα­κα­σέ­τας είδε το κενό στην άμυ­να του Κοσό­βου, έβγα­λε μία κατα­πλη­κτι­κή κάθε­τη πάσα προς τον Τάσο Δου­βί­κα και ο 21χρονος επι­θε­τι­κός δεν αστό­χη­σε στο τετ-α-τετ με τον Μού­ριτς, κάνο­ντας το 1–0 για την Ελλά­δα, δευ­τε­ρό­λε­πτα πριν πάνε οι δύο ομά­δες στα αποδυτήρια.

Αυτό ήταν το πρώ­το γκολ του Δου­βί­κα με την Εθνι­κή Ανδρών, μόλις στην 3η συμ­με­το­χή του, δικαιώ­νο­ντας την επι­λο­γή του Φαν’τ’ Σιπ να του δώσει φανέ­λα βασικού…

Στο β΄ μέρος η Ελλά­δα είχε πλέ­ον καλύ­τε­ρη ψυχο­λο­γία και δια­χει­ρί­στη­κε με ηρε­μία το προ­βά­δι­σμά της, χωρίς όμως και πάλι να γίνει ιδιαί­τε­ρα απει­λη­τι­κή στο αντί­πα­λο μισό. Δεν έψα­ξε, δεν κυνή­γη­σε το δεύ­τε­ρο γκολ κι αυτό το «πλή­ρω­σε» στο τέλος…

Στο 67’ από κόρ­νερ του Ρασί­τσα, ο Ραχ­μά­νι έπια­σε την κεφα­λιά στην καρ­διά της ελλη­νι­κής άμυ­νας, όμως η προ­σπά­θειά του πέρα­σε μακριά απ’ τα γκολ­πόστ του Βλα­χο­δή­μου. Στο 79’ ο Μαυ­ρο­πά­νος έστει­λε την μπά­λα λίγο άουτ με κεφα­λιά, ενώ στο 86’ ο Μου­ρί­τσι βρή­κε το χώρο για να πλα­σά­ρει λίγο άουτ.

Στο 90+2’ από «γέμι­σμα» στην περιο­χή της Ελλά­δας, ο Βλα­χο­δή­μος δεν έκα­νε καλή εκτί­μη­ση της πορεί­ας της μπά­λας, ο Χαντερ­γκιο­νάι με κεφα­λιά «γύρι­σε» την μπά­λα προς τα μέσα και ο Μου­ρί­τσι με κεφα­λιά δια­μόρ­φω­σε το τελι­κό 1–1, «σοκά­ρο­ντας» τους παί­κτες της «γαλα­νό­λευ­κης» ομάδας.

Διαι­τη­τής: Φραν­σουά Λετε­σιέ (Γαλ­λία)
Κίτρι­νες: Καστρά­τι, Βοϊ­βό­ντα, Χαλί­μι — Τζα­βέλ­λας, Βλαχοδήμος

Οι συν­θέ­σεις των δύο ομάδων:
ΚΟΣΟΒΟ (Μπερ­νάρ Σαλάντ): Μού­ριτς, Χαντερ­γκιο­νάι, Αλί­τι (78’ Φασλί­γι), Ραχ­μά­νι, Βοϊ­βό­ντα, Μπέ­ρι­σα (78’ Λοσάι), Ντρέ­σε­βιτς, Χαλί­μι (84’ Μου­σλί­για), Ρασί­τσα, Μου­ρί­κι, Καστρά­τι (46’ Μπιτίτσι).
ΕΛΛΑΔΑ (Τζον φαν’τ’ Σιπ): Βλα­χο­δή­μος, Μαυ­ρο­πά­νος, Τζα­βέλ­λας, Γιαν­νού­λης, Ανδρού­τσος, Μπου­χα­λά­κης, Σιώ­πης, Μπα­κα­σέ­τας, Τσι­μί­κας (89’ Κ. Παπα­δό­που­λος), Δου­βί­κας (63’ Μάντα­λος), Παυ­λί­δης (80’ Φούντας).

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο