Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΔΥΕΘ: Σήμερα στις 6 μ.μ. η κινητοποίηση ενάντια στην παρουσία νατοϊκών πλοίων στο λιμάνι Θεσσαλονίκης

Η Επι­τρο­πή για την Διε­θνή Ύφε­ση και Ειρή­νη Θεσ­σα­λο­νί­κης (ΕΔΥΕΘ), απευ­θύ­νει κάλε­σμα μαζι­κής συμ­με­το­χής σε πικε­το­φο­ρία ενά­ντια στην παρου­σία δύνα­μης πέντε νατοϊ­κών πλοί­ων στο λιμά­νι της Θεσ­σα­λο­νί­κης, την Τρί­τη 29 Νοέμ­βρη, στις 6 μ.μ. στη δια­σταύ­ρω­ση Τσι­μι­σκή και Αριστοτέλους.

Στο κάλε­σμά της αναφέρει:

«Τις τελευ­ταί­ες μέρες κατέ­πλευ­σε στο λιμά­νι της Θεσ­σα­λο­νί­κης δύνα­μη πέντε νατοϊ­κών στρα­τιω­τι­κών πλοί­ων, με σκο­πό τη συμ­με­το­χή τους σε άσκη­ση του ΝΑΤΟ, η οποία πραγ­μα­το­ποιεί­ται σε διε­θνή ύδα­τα. Μετα­ξύ των πλοί­ων είναι και ένα τουρ­κι­κό αρμα­τα­γω­γό, την ίδια στιγ­μή που η Τουρ­κία κλι­μα­κώ­νει τις προ­κλή­σεις ενά­ντια στη χώρα μας, ενώ ξεκι­νά γεω­τρή­σεις στην Ανα­το­λι­κή Μεσόγειο.

Η όλη κατά­στα­ση, ενταγ­μέ­νη στο πλαί­σιο του εξε­λισ­σό­με­νου ιμπε­ρια­λι­στι­κού πολέ­μου στην Ουκρα­νία, μυρί­ζει μπα­ρού­τι. Η χώρα μας, με ευθύ­νη της κυβέρ­νη­σης της ΝΔ και όλων των ευρω­α­τλα­ντι­κών κομ­μά­των – ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ.α. – εμπλέ­κε­ται ολο­έ­να και βαθύ­τε­ρα στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς και πολέ­μους. Στέλ­νει στην Ουκρα­νία ζωτι­κά ανα­γκαίο για την άμυ­να της χώρας και ειδι­κά των νησιών μας οπλι­σμό, ετοι­μά­ζε­ται να στεί­λει και στρα­τιω­τι­κές δυνά­μεις στο θέα­τρο του πολέ­μου. Οι ένο­πλες δυνά­μεις της Ελλά­δας παίρ­νουν αστα­μά­τη­τα μέρος σε ασκή­σεις του ΝΑΤΟ, πραγ­μα­τι­κές πρό­βες πολέμου.

Τα λιμά­νια της χώρας – ειδι­κά αυτά της Θεσ­σα­λο­νί­κης και της Αλε­ξαν­δρού­πο­λης – μετα­τρέ­πο­νται σε πύλες εισό­δου και προ­ώ­θη­σης των νατοϊ­κών δολο­φό­νων στα σύνο­ρα με τη Ρωσία. Με τις αμε­ρι­κα­νο­να­τοϊ­κές στρα­τιω­τι­κές βάσεις – διά­σπαρ­τες σε όλη τη χώρα – η πατρί­δα μας μετα­τρέ­πε­ται σε ιμπε­ρια­λι­στι­κό ορμη­τή­ριο ενά­ντια σε άλλους λαούς και χώρες, και ταυ­τό­χρο­να σε στό­χο απα­ντη­τι­κών χτυπημάτων.

Με την παρου­σία του τουρ­κι­κού πλοί­ου στο λιμά­νι της Θεσ­σα­λο­νί­κης γελοιο­ποιού­νται όλοι αυτοί, που ισχυ­ρί­ζο­νται ότι η συμ­με­το­χή μας στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς οργα­νι­σμούς – ΝΑΤΟ και ΕΕ – εξα­σφα­λί­ζει την άμυ­να και την ασφά­λεια της χώρας. Τελι­κά ο εχθρός δεν ήρθε νύκτα, όπως γρα­φι­κά απει­λεί ο Τούρ­κος πρω­θυ­πουρ­γός, ήρθε μέρα μεση­μέ­ρι και εγκα­τα­στά­θη­κε στο λιμά­νι της πόλης μας.

Εχθρός μας δεν είναι ο τουρ­κι­κός λαός, είναι η αστι­κή τάξη της Τουρ­κί­ας αλλά και η αστι­κή τάξη της Ελλά­δας, που με τους αντα­γω­νι­σμούς για τα συμ­φέ­ρο­ντά τους εμπλέ­κουν τους δύο λαούς σε θανά­σι­μη αντι­πα­ρά­θε­ση και κιν­δύ­νους. Με αυτούς πρέ­πει να λογα­ρια­στούν οι λαοί μας, για να ζήσου­με σε συν­θή­κες ασφά­λειας, συνα­δέλ­φω­σης και αμοι­βαία επω­φε­λούς συνεργασίας.

Οι εργα­ζό­με­νοι, η νέες και οι νέοι, ο λαός μας ολό­κλη­ρος να δυνα­μώ­σει τον αγώ­να για να κλεί­σουν οι βάσεις του θανά­του, να επι­στρέ­ψουν στη χώρα όλοι οι Έλλη­νες στρα­τιω­τι­κοί από τις διά­φο­ρες ιμπε­ρια­λι­στι­κές απο­στο­λές, να βγει η χώρα μας από τις λυκο­συμ­μα­χί­ες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Έξω οι ΝΑΤΟι­κοί δολο­φό­νοι από το λιμά­νι της Θεσσαλονίκης!

Καμία εμπλο­κή της Ελλά­δας στο ιμπε­ρια­λι­στι­κά σφαγεία! 

Θεσ­σα­λο­νί­κη λιμά­νι των λαών – όχι ορμη­τή­ριο των ιμπε­ρια­λι­στών!».

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο