Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΕΔΔΑ: Μήνυμα αλληλεγγύης στον λαό της Κούβας για την πυρκαγιά στο Ματάνσας

Την αλλη­λεγ­γύη της στον κου­βα­νι­κό λαό που δοκι­μά­ζε­ται από την κατα­στρο­φι­κή πυρ­κα­γιά στις δεξα­με­νές πετρε­λαί­ου του Ματάν­σας εκφρά­ζει η Ελλη­νι­κή Επι­τρο­πή Διε­θνούς Δημο­κρα­τι­κής Αλλη­λεγ­γύ­ης (ΕΕΔΔΑ) με μήνυ­μά της προς το Κου­βα­νι­κό Ινστι­τού­το Φιλί­ας των Λαών (ICAP).

Το μήνυ­μα αναφέρει:

«Αγα­πη­τοί σύντροφοι,

Με μεγά­λη λύπη και ανη­συ­χία μάθα­με για το τρο­με­ρό ατύ­χη­μα που συνέ­βη στις υπερ­δε­ξα­με­νές πετρε­λαί­ου της Βιο­μη­χα­νι­κής Ζώνης του Ματάν­σας, λόγω της πυρ­κα­γιάς που προ­κλή­θη­κε από την πτώ­ση κεραυ­νού κατά την καται­γί­δα, για το νεκρό πυρο­σβέ­στη, τους αγνο­ού­με­νους και τους τραυ­μα­τί­ες. Θα θέλα­με να σας εκφρά­σου­με τη βαθιά διε­θνι­στι­κή αλλη­λεγ­γύη μας γι’ αυτό το νέο σοβα­ρό πλήγ­μα που δέχτη­κε η χώρα σας, σ’ εσάς, στην κυβέρ­νη­ση και το λαό της σοσια­λι­στι­κής Κούβας.

Σας παρα­κα­λού­με να δια­βι­βά­σε­τε τα θερ­μά μας συλ­λυ­πη­τή­ρια στην οικο­γέ­νεια του νεκρού πυρο­σβέ­στη, τη συμπα­ρά­στα­σή μας στις οικο­γέ­νειες των αγνο­ου­μέ­νων και τις ευχές μας για γρή­γο­ρη ανάρ­ρω­ση στους τραυματίες.

Επί­σης εκφρά­ζου­με το βαθύ σεβα­σμό μας στο Πυρο­σβε­στι­κό Σώμα, στις Επα­να­στα­τι­κές Ένο­πλες Δυνά­μεις (FAR) και στο Υπουρ­γείο Εσω­τε­ρι­κών (MININT) για τις υπε­ράν­θρω­πες προ­σπά­θειες που κατα­βάλ­λουν από την πρώ­τη στιγ­μή για την απο­φυ­γή της εξά­πλω­σης και την κατά­σβε­ση της πυρκαγιάς.

Ξέρου­με ότι το δυστύ­χη­μα αυτό δημιουρ­γεί τερά­στια προ­βλή­μα­τα στην παρα­γω­γή ενέρ­γειας στη χώρα και στον κου­βα­νι­κό λαό και επι­δει­νώ­νει ακό­μα περισ­σό­τε­ρο τη δύσκο­λη κατά­στα­ση που αντι­με­τω­πί­ζει από την ενί­σχυ­ση του οικο­νο­μι­κού, εμπο­ρι­κού και χρη­μα­το­πι­στω­τι­κού απο­κλει­σμού που ο ιμπε­ρια­λι­σμός των ΗΠΑ έχει επι­βά­λει εδώ και πάνω από 60 χρό­νια στο Νησί και απαι­τού­με για μια ακό­μα φορά την άμε­ση και χωρίς όρους άρση του.

Ο κου­βα­νι­κός λαός έχει αντι­με­τω­πί­σει πολ­λές φορές δύσκο­λες κατα­στά­σεις και έχει στα­θεί όρθιος. Είμα­στε σίγου­ροι ότι και αυτή τη φορά θα ξεπε­ρά­σει με αξιο­πρέ­πεια και απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα τη δύσκο­λη κατά­στα­ση που δημιουρ­γή­θη­κε. Η Ελλη­νι­κή Επι­τρο­πή Διε­θνούς Δημο­κρα­τι­κής Αλλη­λεγ­γύ­ης (ΕΕΔΔΑ) θα στα­θεί στο πλευ­ρό του με όποιον τρό­πο μπορεί.»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο