Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΕΔΔΑ: Όλοι στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα αύριο Πέμπτη, ενάντια στο νέο έγκλημα στη Μεσόγειο

Η Ελλη­νι­κή Επι­τρο­πή Διε­θνούς Δημο­κρα­τι­κής Αλλη­λεγ­γύ­ης (ΕΕΔΔΑ) καταγ­γέλ­λει το νέο πολύ­νε­κρο ναυά­γιο στα ανοι­χτά της Πύλου μετά την ανα­τρο­πή αλιευ­τι­κού σκά­φους που είχε απο­πλεύ­σει από τη Λιβύη και βυθί­στη­κε, έχο­ντας στα αμπά­ρια του γυναί­κες και παι­διά και καλεί στο αυρια­νό συλ­λα­λη­τή­ριο στις 8 μ.μ,. στο Σύνταγμα. 

Εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στους ξεριζωμένους και κατατρεγμένους, ιδίως στις γυναίκες και τα παιδιά τους, και καταγγέλλει το συνεχιζόμενο έγκλημα των ιμπεριαλιστών και των κυβερνήσεων, που γεννά τις εκατόμβες νεκρών.

«Δεν συμ­βι­βα­ζό­μα­στε με το επα­να­λαμ­βα­νό­με­νο έγκλη­μα των πολέ­μων και της φτώ­χειας, τους σχε­δια­σμούς ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκής΄Ενωσης» ανα­φέ­ρει και συνεχίζει:

«Παλεύ­ου­με για απο­δέ­σμευ­ση από τις ιμπε­ρια­λι­στι­κές συμ­μα­χί­ες, για να γίνουν οι θάλασ­σές μας από θάλασ­σες νεκρών, θάλασ­σες αλλη­λεγ­γύ­ης και φιλί­ας των λαών. Απαι­τού­με να στα­μα­τή­σει εδώ και τώρα η εμπλο­κή της χώρας μας στις ιμπε­ρια­λι­στι­κές επεμ­βά­σεις και τον πόλε­μο και διεκ­δι­κού­με την ουσια­στι­κή προ­στα­σία των δικαιω­μά­των των ξερι­ζω­μέ­νων στο άσυ­λο, στη μετά­βα­ση στις χώρες του προ­ο­ρι­σμού τους, να καταρ­γη­θούν όλες οι συμ­φω­νί­ες και οι νόμοι της κατα­στο­λής και του εγκλωβισμού.

Οι θάλασ­σές μας έχουν μετα­τρα­πεί σε θάλασ­σες νεκρών, όσο εντεί­νε­ται η κατα­στο­λή σε βάρος των ξερι­ζω­μέ­νων με το Νέο Σύμ­φω­νο της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης για τη Μετα­νά­στευ­ση και το Άσυ­λο, τον εγκλω­βι­σμό στα σύγ­χρο­να στρα­τό­πε­δα συγκέ­ντρω­σης, τις απε­λά­σεις και τις λίστες των δήθεν “ασφα­λών” χωρών. Είναι αυτή η πολι­τι­κή που γεν­νά τα κυκλώ­μα­τα των δια­κι­νη­τών, την ασύ­δο­τη δρά­ση τους, τα ταξί­δια του τρόμου.

Μετέ­χου­με μαζι­κά στο αυρια­νό συλ­λα­λη­τή­ριο των συν­δι­κά­των και μαζι­κών φορέ­ων στο Σύνταγ­μα στις 20:00.

Δεν θα συμ­βι­βα­στού­με με τη βαρ­βα­ρό­τη­τα — Ή οι ζωές μας ή τα κέρ­δη τους!».

Δηλώ­σεις Δ. Κου­τσού­μπα για το πολύ­νε­κρο ναυά­γιο: «Το σύν­θη­μα τα κέρ­δη τους ή οι ζωές μας είναι επί­και­ρο, το ΚΚΕ είναι με τις ζωές

Φωνές κοι­νω­νι­κής αντί­στα­σης στη λογο­τε­χνία της Νότιας Αμε­ρι­κής, της Άννε­κε Ιωαννάτου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο