Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εθνική Ομάδα ανσάμπλ: Παγκόσμιο χρυσό μετάλλιο μετά από 20 χρόνια — Συγχαρητήρια από το ΚΚΕ

Με μία τερά­στια επι­τυ­χία, ανά­λο­γη της οποί­ας δεν είχε υπάρ­ξει για την ελλη­νι­κή ρυθ­μι­κή γυμνα­στι­κή εδώ και σχε­δόν είκο­σι χρό­νια, έπε­σε η αυλαία του παγκο­σμί­ου κυπέλ­λου της Σόφιας, όπου η Εθνι­κή Ελλά­δας ανσάμπλ κατέ­κτη­σε το χρυ­σό μετάλ­λιο στις 3 κορ­δέ­λες / 2 μπάλες!

Η ελλη­νι­κή ομά­δα (Ελπί­δα Εγγλέ­ζου, Καλο­μοί­ρα Καρό­κη, Κορί­να Λυκά­κη, Κατε­ρί­να Παγου­λά­του, Μαριέ­τα Τοπολ­λάι) θριάμ­βευ­σε στον τελι­κό του αγω­νί­σμα­τος με 24,100 βαθ­μούς και αναρ­ρι­χή­θη­κε στην κορυ­φή του κόσμου, φτά­νο­ντας σ’ ένα κατόρ­θω­μα που παρέ­με­νε απλη­σί­α­στο έπει­τα από το 2003 και το παγκό­σμιο πρω­τά­θλη­μα της Νέας Ορλεάνης.

Λίγο νωρί­τε­ρα, στον αντί­στοι­χο τελι­κό των 5 στε­φα­νιών και με την Ανδρο­νί­κη Αγά­θου αντί της Καλο­μοί­ρας Καρό­κη στο ταπί, η Εθνι­κή ομά­δα είχε αγγί­ξει και πάλι μια θέση στο βάθρο, κατα­λαμ­βά­νο­ντας την 4η θέση.

Συγχαρητήρια στην Εθνική Ομάδα ανσάμπλ από το ΚΚΕ

Ανα­κοί­νω­ση του Τμή­μα­τος Φυσι­κής Αγω­γής και Αθλη­τι­σμού της ΚΕ του ΚΚΕ:

«Θερ­μά συγ­χα­ρη­τή­ρια στην Εθνι­κή Ομά­δα ανσάμπλ, που με το εξαι­ρε­τι­κό της πρό­γραμ­μα στο Παγκό­σμιο Κύπελ­λο της Σόφιας κατέ­κτη­σε το χρυ­σό μετάλ­λιο στις 3 κορ­δέ­λες / 2 μπά­λες, επι­τυγ­χά­νο­ντας μια σπου­δαία διά­κρι­ση για την ελλη­νι­κή ρυθ­μι­κή γυμναστική.

Αυτό μάλι­στα ήταν το δεύ­τε­ρο μετάλ­λιο στη διορ­γά­νω­ση, έπει­τα από το αργυ­ρό που κατέ­κτη­σε στο σύν­θε­το αγώνα.

Συγ­χα­ρη­τή­ρια σε όλες τις αθλή­τριες της Εθνι­κής ανσάμπλ (Ανδρο­νί­κη Αγά­θου, Ελπί­δα Εγγλέ­ζου, Καλο­μοί­ρα Καρό­κη, Κορί­να Λυκά­κη, Κατε­ρί­να Παγου­λά­του, Μαριέ­τα Τοπολ­λάι) και στην προ­πο­νή­τρια τους Μαρί­να Φατέ­ε­βα. Καλή συνέ­χεια με υγεία και δύναμη!»

902.gr

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο