Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εικόνες φρίκης από βομβαρδισμούς στη Γάζα — Αιμόφυρτα παιδιά σε νοσοκομειακά κρεβάτια

Ο ισραη­λι­νός κατο­χι­κός στρα­τός προ­χώ­ρη­σε το από­γευ­μα της Τετάρ­της σε νέους δολο­φο­νι­κούς βομ­βαρ­δι­σμούς σε περιο­χές της βόρειας και κεντρι­κής Γάζας, συνε­χί­ζο­ντας για 40η μέρα τις επι­θέ­σεις σε βάρος του παλαι­στι­νια­κού λαού, την ίδια ώρα που οι δυνά­μεις εξα­κο­λου­θούν να βρί­σκο­νται στο νοσο­κο­μείο «Aλ Σίφα» στο οποίο εισέ­βα­λαν χθες βράδυ.

Όπως ανα­φέ­ρουν οι Times of Gaza, του­λά­χι­στον 26 Παλαι­στί­νιοι σκο­τώ­θη­καν και πολ­λοί άλλοι τραυ­μα­τί­στη­καν, κυρί­ως παι­διά, από την ισραη­λι­νή αερο­πο­ρι­κή επι­δρο­μή στην κεντρι­κή Λωρί­δας της Γάζας.

Βίντεο απει­κο­νί­ζουν αιμό­φυρ­τα παι­διά σε νοσο­κο­μεια­κά κρεβάτια.

Πολ­λές απώ­λειες ανα­φέρ­θη­καν και στον προ­σφυ­γι­κό καταυ­λι­σμό της Τζα­μπα­λία, στη βόρεια Λωρί­δα της Γάζας, ο οποί­ος βομ­βαρ­δί­στη­κε από ισραη­λι­νά πολε­μι­κά αεροσκάφη.

Σύμ­φω­να με τις πρώ­τες πλη­ρο­φο­ρί­ες, στό­χο απο­τέ­λε­σαν 12 σπί­τια και μέχρι στιγ­μής έχουν κατα­με­τρη­θεί 31 νεκροί. Κάτοι­κοι της περιο­χής δίνουν μάχη με γυμνά χέρια για να απε­γκλω­βί­σουν όσους βρί­σκο­νται κάτω από τα ερείπια.

Οι εικό­νες των εγκλη­μά­των του Ισρα­ήλ, σφίγ­γουν την καρ­διά. Ένας βρέ­φος τρέ­μει ολό­κλη­ρο, αφό­του γλύ­τω­σε από ένας ισραη­λι­νό βομβαρδισμό.

Πηγή: 902.gr

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο