Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

θρήνος και οργή στην κηδεία του 17χρονου Χρήστου που πυροβολήθηκε από αστυνομικό

Σε κλί­μα οδύ­νης και οργής τελέ­στη­κε η κηδεία του 17χρονου Ρομά Χρή­στου Μιχα­λό­που­λου που σκο­τώ­θη­κε στην Αλί­αρ­το Βοιω­τί­ας από σφαί­ρα 41χρονου αστυ­νο­μι­κού. Πλή­θος κόσμου, κρα­τώ­ντας λευ­κά λου­λού­δια, έδω­σε το «παρών» στον Ιερό Ναό Αγί­ου Κων­στα­ντί­νου, προ­κει­μέ­νου να πει το «στερ­νό αντίο» στο νεα­ρό παιδί.

Η νεκρώ­σι­μος ακο­λου­θία τελέ­στη­κε στον Ιερό Ναό Αγί­ου Κων­στα­ντί­νου και Ελέ­νης στην Αλί­αρ­το, όπου διέ­με­νε ο 17χρονος Χρή­στος με την οικο­γέ­νειά του. Τρα­γι­κές φιγού­ρες ήταν η μητέ­ρα και ο αδελ­φός του 17χρονου. Η πρώ­τη, υπο­βα­στα­ζό­με­νη από συγ­γε­νείς και φίλους, σχε­δόν κατέρ­ρευ­σε κατά τη διάρ­κεια της κηδεί­ας. Ο αδελ­φός του 17χρονου –που ήταν μέσα στο αυτο­κί­νη­το και είδε όλα όσα έγι­ναν– δεν άντε­ξε και λιπο­θύ­μη­σε, με απο­τέ­λε­σμα να μετα­φερ­θεί σε νοσο­κο­μείο. Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, τις αισθή­σεις της έχα­σε και μια νεα­ρή κοπέ­λα, από το περι­βάλ­λον της οικογένειας.

Οι κραυ­γές οδύ­νης ανα­μει­γνύ­ο­νταν με τα χει­ρο­κρο­τή­μα­τα, η θλί­ψη με την οργή και το αίτη­μα για από­δο­ση δικαιο­σύ­νης. Ανά­με­σα στο πλή­θος που συνό­δευε το φέρε­τρο, ξεχώ­ρι­ζαν οι συμ­μα­θη­τές του από το νυχτε­ρι­νό ΕΠΑΛ Αλιάρ­του, όπου ο Χρή­στος πήγαι­νε μετά τη δου­λειά για να πάρει το «χαρ­τί» του ηλε­κτρο­λό­γου. Οι συμ­μα­θη­τές του μάλι­στα, μαθη­τές άλλων σχο­λεί­ων της περιο­χής και φίλοι του προ­χω­ρούν τις τελευ­ταί­ες ημέ­ρες σε κατά­λη­ψη στα σχο­λεία τους και δια­μαρ­τυ­ρί­ες, όπως στη Θήβα, απαι­τώ­ντας δικαιο­σύ­νη και καταγ­γέλ­λο­ντας εν ψυχρώ εκτέ­λε­ση και αστυ­νο­μι­κή αυθαιρεσία.

Όλα αυτά συμ­βαί­νουν ενώ στοι­χεία από τη δικο­γρα­φία γεν­νούν σοβα­ρά ερω­τή­μα­τα για αλλοί­ω­ση κρί­σι­μων στοι­χεί­ων της δικο­γρα­φί­ας αν όχι ευθεία προ­σπά­θεια συγκά­λυ­ψης της ανθρω­πο­κτο­νί­ας. Συγκε­κρι­μέ­να, έγι­νε γνω­στό πως όχι μόνο δόθη­κε στον 41χρονο αστυ­νο­μι­κό ζωτι­κός χρό­νος 14 ωρών ώς τη σύλ­λη­ψή του, αλλά το σημείο του εγκλή­μα­τος πλύ­θη­κε σχο­λα­στι­κά πριν φτά­σει εκεί η Σήμαν­ση, όπως επί­σης πλύ­θη­καν τα χέρια του θύμα­τος πριν γίνουν οι απα­ραί­τη­τες εξε­τά­σεις. Το χει­ρό­τε­ρο όλων είναι πως πλύ­θη­κε το εσω­τε­ρι­κό του αυτο­κι­νή­του που οδη­γού­σε ο 17χρονος και το οποίο χρη­σι­μο­ποί­η­σε η ΕΛ.ΑΣ. για να τον δια­κο­μί­σει (νεκρό) στο νοσο­κο­μείο, με απο­τέ­λε­σμα όλα τα απα­ραί­τη­τα στοι­χεία να έχουν εξαφανιστεί.

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο