Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χρ. Κατσώτης: Στάση ευθύνης η πρόταση εξεταστικής επιτροπής από το ΚΚΕ

«Το ΚΚΕ δεν θα επι­τρέ­ψει να συγκα­λυ­φθεί το έγκλη­μα στα Τέμπη, δεν θα επι­τρέ­ψει να αθω­ω­θεί η πολι­τι­κή που δολο­φο­νεί», ανέ­φε­ρε ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ Χρή­στος Κατσώ­της που ανέ­βη­κε στο βήμα της ολο­μέ­λειας, λίγη ώρα προ­τού τεθεί στην ολο­μέ­λεια η πρό­τα­ση του κόμ­μα­τος του, για τη συγκρό­τη­ση εξε­τα­στι­κής επιτροπής.

Η ηγε­σία του ΠΑΣΟΚ, είπε ο κ. Κατσώ­της, αρνή­θη­κε να συμ­βά­λει στις μεγά­λες κινη­το­ποι­ή­σεις που έγι­ναν μετά το έγκλη­μα στα Τέμπη. Σήμε­ρα δε, ανέ­φε­ρε, το ΠΑΣΟΚ επι­χει­ρεί να καλύ­ψει τις ευθύ­νες που είχε ως κυβέρ­νη­ση, ανα­σύ­ρο­ντας «αντι­κομ­μου­νι­σμό», «αυρια­νι­σμό» και «πασο­κιές του παρελ­θό­ντος», που έχουν κατα­δι­κα­στεί στη συνεί­δη­ση του λαού.

Το περιε­χό­με­νο της πρό­τα­σης του ΚΚΕ, σημεί­ω­σε ο κ. Κατσώ­της, ανα­δει­κνύ­ει τον εθνι­κό ρόλο της πολι­τι­κής της ΕΕ που υπη­ρε­τεί τις επι­διώ­ξεις των μονο­πω­λια­κών ομί­λων και τσα­κί­ζει τη ζωή των λαών. «Η πρό­τα­ση του ΚΚΕ για να ερευ­νη­θούν όλες οι πτυ­χές, που σχε­τί­ζο­νται με το έγκλη­μα των Τεμπών, σε συν­δυα­σμό και με την παράλ­λη­λη διε­ρεύ­νη­ση από την ποι­νι­κή δικαιο­σύ­νη καθώς και τη μήνυ­ση που έχει κατα­τε­θεί από τους συγ­γε­νείς των θυμά­των και στην οποία περιέ­χο­νται σημα­ντι­κά στοι­χεία, είναι στά­ση ευθύ­νης του ΚΚΕ. Αν δεν γινό­ταν θα οδη­γού­νταν σε συγκά­λυ­ψη αυτό το έγκλη­μα», είπε ο κ. Κατσώ­της και τόνι­σε ότι οι ευθύ­νες είναι δια­χρο­νι­κές και δεν πρέ­πει να παρα­γρα­φούν αλλά να απο­δο­θούν. «Αυτό δεν είναι διά­χυ­ση ευθυ­νών αλλά ανά­δει­ξη των αιτιών που όλοι σας θέλε­τε να θαφτούν και ιδιαί­τε­ρα τα κόμ­μα­τα που συγκρό­τη­σαν τις κυβερ­νή­σεις, τόσο της ΝΔ όσο του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ και οδή­γη­σαν στο θάνα­το 57 παι­διών και που συνε­χί­ζουν να μην παρέ­χουν ασφά­λεια στις μετα­φο­ρές», είπε ο Χρή­στος Κατσώτης.

 

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο