Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εισβολή Τουρκίας στη Συρία: Πογκρόμ συλλήψεων όσων αντιδρούν στην εισβολή

Εισβο­λή Τουρ­κί­ας στη Συρία: Ο υπεύ­θυ­νος του ιστό­το­που μιας αντι­πο­λι­τευό­με­νης τουρ­κι­κής εφη­με­ρί­δας συνε­λή­φθη σήμε­ρα από την αστυ­νο­μία, όπως έγι­νε γνω­στό την ώρα που οι αρχές της Τουρ­κί­ας έχουν ξεκι­νή­σει εκστρα­τεία ενα­ντί­ον όσων εκφρά­ζο­νται στο δια­δί­κτυο ενα­ντί­ον της επι­χεί­ρη­σης του στρα­τού της χώρας στη Συρία.

«Ο υπεύ­θυ­νος του ιστό­το­πού μας Χακάν Ντε­μίρ τέθη­κε υπό κρά­τη­ση αφού συνε­λή­φθη στο σπί­τι του νωρί­τε­ρα σήμε­ρα», ανέ­φε­ρε η εφη­με­ρί­δα «Birgun» σε ανα­κοί­νω­σή της. Πρό­σθε­σε μάλι­στα ότι «πιστεύ­ου­με πως η σύλ­λη­ψή του συν­δέ­ε­ται με τις πλη­ρο­φο­ρί­ες που δημο­σιεύ­θη­καν στον ιστό­το­πό μας». Η «Birgun» δεν διευ­κρί­νι­σε ποια άρθρα της ενδέ­χε­ται να προ­κά­λε­σαν την αντί­δρα­ση των τουρ­κι­κών αρχών, όμως η εφη­με­ρί­δα δέχθη­κε σφο­δρές επι­κρί­σεις χθες Τετάρ­τη αφού δημο­σί­ευ­σε πλη­ρο­φο­ρί­ες σύμ­φω­να με τις οποί­ες άμα­χοι σκο­τώ­θη­καν από τα τουρ­κι­κά πλήγ­μα­τα στη Συρία, κάτι που δια­ψεύ­δει η Άγκυρα.

Η σύλ­λη­ψη του δημο­σιο­γρά­φου πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε μετά τη χθε­σι­νή ανα­κοί­νω­ση της τουρ­κι­κής αστυ­νο­μί­ας, σύμ­φω­να με την οποία έχουν ξεκι­νή­σει έρευ­νες ενα­ντί­ον 78 χρη­στών του δια­δι­κτύ­ου οι οποί­οι εξέ­φρα­σαν αντιρ­ρή­σεις, στους ιστό­το­πους κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης, ενα­ντί­ον της επί­θε­σης στη Συρία: «Έχουν ξεκι­νή­σει νομι­κές δια­δι­κα­σί­ες ενα­ντί­ον 78 ατό­μων που διέ­σπει­ραν τρο­μο­κρα­τι­κή προ­πα­γάν­δα», επι­σή­μα­νε η τουρ­κι­κή αστυ­νο­μία σε ανα­κοί­νω­σή της.

Στη διάρ­κεια της προη­γού­με­νης επι­χεί­ρη­σης της Τουρ­κί­ας ενα­ντί­ον της κουρ­δι­κής πολι­το­φυ­λα­κής Μονά­δες Προ­στα­σί­ας του Λαού (YPG) στη Συρία οι αρχές είχαν συλ­λά­βει πολ­λές εκα­το­ντά­δες ανθρώ­πους τους οποί­ους κατη­γο­ρού­σαν ότι διέ­σπει­ραν «τρο­μο­κρα­τι­κή προ­πα­γάν­δα» στους ιστό­το­πους κοι­νω­νι­κής δικτύωσης.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο