Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚ Τουρκίας: «Ερντογάν και ΗΠΑ είναι συνεργάτες στο έγκλημα στην Συρία»

Την απο­φα­σι­στι­κή κατα­δί­κη του στη νέα επέμ­βα­ση της κυβέρ­νη­σης AKP στη Συρία εκφρά­ζει το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Τουρ­κί­ας (TKP) σε εκτε­νή ανα­κοί­νω­σή του. 

Σε αυτή θυμί­ζει ότι η τουρ­κι­κή κυβέρ­νη­ση του Ερντο­γάν και οι ιμπε­ρια­λι­στές σύμ­μα­χοί της, που εκπαί­δευ­σαν, χρη­μα­το­δό­τη­σαν και εξό­πλι­σαν κάθε είδους εγκλη­μα­τι­κές συμ­μο­ρί­ες τζι­χα­ντι­στών ενά­ντια στην κυβέρ­νη­ση της Συρί­ας, είναι υπεύ­θυ­νοι για το έγκλη­μα που διαρ­κεί 8 χρό­νια τώρα και έχει φέρει την κατα­στρο­φή και το θάνα­το εκα­το­ντά­δων χιλιά­δων ανθρώπων.

Στην ανα­κοί­νω­ση του, το ΚΚ Τουρ­κί­ας ξεσκε­πά­ζει την υπο­κρι­σία της τουρ­κι­κής κυβέρ­νη­σης, που επι­κα­λεί­ται την «κατα­πο­λέ­μη­ση της τρο­μο­κρα­τί­ας» και την «ειρή­νη» και τονί­ζει, μετα­ξύ άλλων: 

«Οι ιμπε­ρια­λι­στι­κές δυνά­μεις απει­λούν την ασφά­λεια στη χώρα μας και σε όλη την περιο­χή. Το ΝΑΤΟ και οι άλλες δυνά­μεις με τις οποί­ες συνερ­γά­ζε­ται η τουρ­κι­κή κυβέρ­νη­ση είναι η κύρια απει­λή για την ειρή­νη. Η ειρή­νη και η γαλή­νη του συρια­κού λαού θα είναι δυνα­τή μόνο αν απο­μα­κρυν­θούν από την περιο­χή όλα τα είδη των ιμπε­ρια­λι­στι­κών και κατο­χι­κών δυνά­με­ων. Οι Σύροι είναι οι μόνοι που πρέ­πει να απο­φα­σί­σουν για το μέλ­λον της χώρας τους». 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο