Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εκλογές 2023: Παρέμβαση του Θ. Παφίλη στο υπ. Εσωτερικών για προβλήματα ψηφοφορίας

Κατά τη σημε­ρι­νή ψηφο­φο­ρία παρα­τη­ρή­θη­κε το εξής πρόβλημα:

Σε μερι­κούς εκλο­γι­κούς κατα­λό­γους σε στή­λη δεξιά από τον ειδι­κό εκλο­γι­κό αριθ­μό του εκλο­γέα, ανα­γρά­φε­ται το γράμ­μα “Α” Κεφα­λαίο, που υπο­δη­λώ­νει το φύλο του ψηφο­φό­ρου (Άρρεν). Ορι­σμέ­νοι δικα­στι­κοί αντι­πρό­σω­ποι θεω­ρώ­ντας εσφαλ­μέ­να ότι αυτή η ένδει­ξη υπο­δη­λώ­νει “Από­δη­μο”, δηλα­δή εκλο­γέα που ψηφί­ζει στο εξω­τε­ρι­κό, δεν επι­τρέ­πουν στους εκλο­γείς να ψηφίσουν.

Διευ­κρι­νί­ζε­ται ότι για τους από­δη­μους ψηφο­φό­ρους εξω­τε­ρι­κού η ένδει­ξη με το γράμ­μα “Α” Κεφα­λαίο (δηλα­δή “Από­δη­μος”) σημειώ­νε­ται στον εκλο­γι­κό κατά­λο­γο αρι­στε­ρά πριν από τη στή­λη με τον αύξο­ντα αριθ­μό του εκλο­γι­κού κατα­λό­γου (όπως και η ένδει­ξη με το γράμ­μα “Ε” Κεφα­λαίο που υπο­δη­λώ­νει “Ετε­ρο­δη­μό­τη”).

Για να μη δημιουρ­γεί­ται αυτή η σύγ­χυ­ση με απο­τέ­λε­σμα να στε­ρού­νται απα­ρά­δε­κτα το εκλο­γι­κό τους δικαί­ω­μα πολ­λοί ψηφο­φό­ροι, ο κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκπρό­σω­πος του ΚΚΕ Θανά­σης Παφί­λης, έκα­νε παρέμ­βα­ση στο Υπουρ­γείο Εσω­τε­ρι­κών, ζητώ­ντας την άμε­ση επί­λυ­ση του σοβα­ρού αυτού προ­βλή­μα­τος, το οποίο απά­ντη­σε ότι το αντι­με­τω­πί­ζει, στέλ­νο­ντας σχε­τι­κό γρα­πτό μήνυ­μα (SMS) στους δικα­στι­κούς αντιπροσώπους.

Σε κάθε περί­πτω­ση, οι ψηφο­φό­ροι που αντι­με­τω­πί­ζουν αυτό το πρό­βλη­μα, θα πρέ­πει να επι­μέ­νουν απο­φα­σι­στι­κά να ψηφί­ζουν, όπως έχουν ανα­φαί­ρε­το δικαί­ω­μα, υπο­βάλ­λο­ντας, σε περί­πτω­ση άρνη­σης, σχε­τι­κές ενστά­σεις στις εφο­ρευ­τι­κές επι­τρο­πές των εκλο­γι­κών τμημάτων.

Πηγή: 902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο