Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εκπαιδευμένα σκυλιά ανακαλύπτουν τους μολυσμένους με Covid-19 με αμοιβή ένα λουκάνικο

Γρά­φει ο Πάνος Αλε­πλιώ­της //

Το ξεκί­νη­σε πρώ­τη η Φιν­λαν­δία με 6 σκύ­λους στο αερο­δρό­μιο του Ελσίν­κι τον Σεπτέμ­βρη του 2020.

Εκα­τό άτο­μα την ημέ­ρα στε­κό­ταν στην σει­ρά και οι σκύ­λοι τους μύρι­ζαν ανα­κα­λύ­πτο­ντας μολυ­σμέ­νους με Covid-19.

Σύνο­λο 2300 άτο­μα τον μήνα.

-Είναι γρή­γο­ρη απο­τε­λε­σμα­τι­κή και προ­πα­ντός φθη­νή μέθο­δος. Επι­τυ­χία 100%. Τα σκυ­λιά ανα­κα­λύ­πτουν την μόλυν­ση μέχρι και 5 μέρες πριν την εμφά­νι­ση των συμ­πτω­μά­των, έγρα­φαν οι εφημερίδες.

- Πλη­ρώ­νου­με μόνο 300.000 ευρώ  για το πρό­γραμ­μα εκπαί­δευ­σης που κρα­τά­ει 1 με 3 μήνες μόνο και 100.000 ευρώ τον μήνα για τα λει­τουρ­γι­κά ενώ τα αντί­στοι­χα μορια­κά τεστ θα κόστι­ζαν 4.000.000 τον μήνα. Το σκυ­λί­σιο μερο­κά­μα­το έχει την μορ­φή ενός κεφτέ ή λου­κά­νι­κου όταν τελειώ­σουν την βάρ­δια έλε­γαν οι Φιν­λαν­δοί υπεύθυνοι..

Ζήλε­ψαν και οι Γάλ­λοι και υπάρ­χουν τώρα πια οι σκύ­λοι στα αερο­δρό­μια της Γαλ­λί­ας με επι­τυ­χία, λένε, 97%.

Παράλ­λη­λα και στην Γερ­μα­νία, ΗΠΑ, Αγγλία και στην Αυστρα­λία το ψάχνουν. Πως τα εκπαι­δεύ­ουν δεν είναι γνω­στό ακρι­βώς,  ούτε τι κατά­φε­ραν εκεί.

-Όλοι οι σκύ­λοι μπο­ρούν να χρη­σι­μο­ποι­η­θούν, δεν χρειά­ζε­ται καμία ειδι­κή ράτσα αρκεί να έχουν καλή μύτη, αστειεύ­ο­νται οι Φινλανδοί.

Τώρα θέλει και η Σου­η­δία να κάνει οικο­νο­μία και ξεκί­νη­σε να εκπαι­δεύ­ει 12 σκύ­λους στην πόλη Ουψάλα.

Θα τους χρη­σι­μο­ποιούν στα αερο­δρό­μια, στις συγκε­ντρώ­σεις μπο­ρεί και στα Γηρο­κο­μεία και στα Νοσοκομεία.

Σίγου­ρα βγαί­νει πιο φθη­νά από τα τεστ που θέλει και νοσο­κό­μα, για­τρό, εργα­στή­ριο, πιο φθη­νά και από τα ατο­μι­κά τεστ να σε γαυ­γί­ζει ο σκύλος.

Ας τους εκπαι­δεύ­σουν να γίνουν και για­τροί και νοσο­κό­μες έστω με δύο κεφτέ­δες και λου­κά­νι­κα για να μην προ­σλά­βουν προ­σω­πι­κό και να μας κάνουν και τα εμβόλια..

Πάνε καλά αυτοί οι Σουηδοί;

 

 

 

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο