Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εκτός Βουλής οι μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής — Τι πρακτικά σημαίνει αυτό

Σύμ­φω­να με την εκτί­μη­ση απο­τε­λέ­σμα­τος από τη Singular Logic η ναζι­στι­κή οργά­νω­ση της Χρυ­σής Αυγής μένει εκτός Βου­λής. Από τα θετι­κά της σημε­ρι­νής εκλο­γι­κής δια­δι­κα­σί­ας, με την καθο­ρι­στι­κή συμ­βο­λή των κομ­μου­νι­στών και του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος με τη ξεκά­θα­ρη, απο­φα­σι­στι­κή στά­ση του και την τεκ­μη­ριω­μέ­νη απο­κά­λυ­ψη του ρόλου και του χαρα­κτή­ρα τους.

Όπως σημειώ­νει το jailgoldendawn.com:

«Η εκλο­γι­κή ήττα της Χρυ­σής Αυγής σημαί­νει ότι αρκε­τοί κατη­γο­ρού­με­νοι για διεύ­θυν­ση εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης δεν θα απο­λο­γη­θούν με την ιδιό­τη­τα του βου­λευ­τή. Πρό­κει­ται για πικρό καρ­πό της στρα­τη­γι­κής κωλυ­σιερ­γί­ας που ακο­λού­θη­σε η υπε­ρά­σπι­ση τον τελευ­ταίο χρόνο.

Εντυ­πω­σια­κή είναι ακό­μα η εξέ­λι­ξη ότι ο μόνος που θα προ­σέλ­θει στο δικα­στή­ριο να απο­λο­γη­θεί δια­τη­ρώ­ντας τη βου­λευ­τι­κή ιδιό­τη­τα είναι ο κατη­γο­ρού­με­νος Ιωάν­νης Λαγός ο οποί­ος έχει εκλε­γεί ευρωβουλευτής.

Η απώ­λεια της κοι­νο­βου­λευ­τι­κής εκπρο­σώ­πη­σης θα σημά­νει νέες δυσκο­λί­ες στη χρη­μα­το­δό­τη­ση της οργά­νω­σης, καθώς θα παύ­σουν οι μηνιαί­ες βου­λευ­τι­κές απο­ζη­μιώ­σεις, θα δια­κο­πούν οι συμ­βά­σεις των επι­στη­μο­νι­κών συνερ­γα­τών και θα επι­στρέ­ψουν στα καθή­κο­ντά τους οι δεκά­δες μετα­κλη­τοί υπάλ­λη­λοι που περι­φέ­ρο­νται στις εκδηλώσεις».

Εμείς θα συμπλη­ρώ­σου­με ότι ήδη το τελευ­ταίο διά­στη­μα εντά­θη­καν οι συγκρού­σεις και τα αλλη­λο­μα­χαι­ρώ­μα­τα εντός του ναζι­στι­κού μορφώματος.

Όμως σε καμία περί­πτω­ση δεν υπάρ­χει χώρος για εφη­συ­χα­σμό, μιας και ο πυρή­νας των φασι­στών συνε­χί­ζει να υπάρχει.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο