Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΒΙΒΗ ΔΑΓΚΑ 🚩Το ΚΚΕ μπορεί να είναι η μοναδική πραγματική αντιπολίτευση απέναντι σε ΝΔ και στα αντιλαϊκά σχέδια της επόμενης ημέρας

«Φαί­νε­ται μία τάση στα­θε­ρο­ποί­η­σης των ποσο­στών του Κόμ­μα­τος με μία θετι­κή τάση αύξη­σής τους που αν θέλε­τε έχει πολύ μεγά­λη σημα­σία στις συν­θή­κες αυτών των τερά­στιων εκβια­σμών, των διλημ­μά­των, όλων αυτών των καλε­σμά­των που δέχθη­καν οι εργα­ζό­με­νοι και ο λαός ότι θα ζει μια ζωή τα ίδια και χει­ρό­τε­ρα»  σημεί­ω­σε μετα­ξύ άλλων η Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ και υπο­ψή­φια βου­λευ­τής Επι­κρα­τεί­ας του ΚΚΕ, σε παρέμ­βα­σή της στο κανά­λι «ΚΟΝΤΡΑ».

Επι­σή­μα­νε την τάση «να μετα­κι­νεί­ται, να εναλ­λάσ­σε­ται η σκυ­τά­λη της αντι­λαϊ­κής δια­κυ­βέρ­νη­σης από τον ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ», που εκφρά­ζει και μία «τάση συντη­ρη­τι­κο­ποί­η­σης της κοι­νω­νί­ας όχι μόνο ψήφος στη ΝΔ, αλλά ότι με κρύα καρ­διά στή­ρι­ξε παλιές και δοκι­μα­σμέ­νες επι­λο­γές για να εκφρά­σει τη λαϊ­κή αντί­δρα­σή του στον ΣΥΡΙΖΑ». Αυτό μάλι­στα, είπε, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έστρω­σε το έδα­φος για να βρε­θεί δικαιω­μέ­νη η ΝΔ.

Παράλ­λη­λα, η Β. Δάγκα επι­σή­μα­νε πως το ΚΚΕ θα αξιο­ποι­ή­σει το ποσο­στό την επό­με­νη μέρα στους καθη­με­ρι­νούς αγώ­νες στους χώρους δου­λειάς, στις γει­το­νιές όχι μόνο για να βάλει εμπό­δια στην αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή που θα ακο­λου­θη­θεί, αλλά για να περά­σει ο λαός στην αντε­πί­θε­ση, κόντρα στον πραγ­μα­τι­κό αντί­πα­λο, στον ματω­μέ­νο δρό­μο ανά­πτυ­ξης της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των μονο­πω­λί­ων, ουσια­στι­κά για να πάρει ανά­σες ανα­κού­φι­σης ο λαός. Κατα­λή­γο­ντας είπε πως «το ΚΚΕ μπο­ρεί να είναι η μονα­δι­κή πραγ­μα­τι­κή αντι­πο­λί­τευ­ση απέ­να­ντι στην κυβέρ­νη­ση της ΝΔ και στα αντι­λαϊ­κά σχέ­δια της επό­με­νης ημέ­ρας».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο