Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εκτός Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ο Γιώργος Κιμούλης

Το Φεστι­βάλ Αθη­νών και Επι­δαύ­ρου είχε σχε­διά­σει να εντά­ξει στο φετι­νό του πρό­γραμ­μα την παρά­στα­ση «Φιλο­κτή­της», σε σκη­νο­θε­σία Τσέ­ζα­ρις Γκρα­ου­ζί­νις, με πρω­τα­γω­νι­στή τον Γιώρ­γο Κιμού­λη, για το Αρχαίο Θέα­τρο της Επιδαύρου.

«Υπό τη βαριά σκιά των τελευ­ταί­ων εξε­λί­ξε­ων, και συγκε­κρι­μέ­να των δημο­σιο­ποι­η­μέ­νων επώ­νυ­μων καταγ­γε­λιών συνα­δέλ­φων του κ. Γ. Κιμού­λη για προ­σβο­λή της προ­σω­πι­κό­τη­τάς τους, οδη­γη­θή­κα­με στην δυσά­ρε­στη, πλην όμως επι­βε­βλη­μέ­νη, από­φα­ση να μην συμπε­ρι­λά­βου­με τον συγκε­κρι­μέ­νο ηθο­ποιό στην ομά­δα των καλ­λι­τε­χνών που θα συμ­με­τά­σχει στο Φεστι­βάλ Αθη­νών και Επι­δαύ­ρου τη φετι­νή χρο­νιά» ανα­φέ­ρει σε ανα­κοί­νω­σή του το Φεστιβάλ.

Σύμ­φω­να με την ανα­κοί­νω­ση, η καλ­λι­τε­χνι­κή Διεύ­θυν­ση βρί­σκε­ται σε συνεν­νό­η­ση με τον παρα­γω­γό και τον σκη­νο­θέ­τη της παρά­στα­σης, για την εξα­σφά­λι­ση νέας συμ­φω­νί­ας για το φετι­νό πρό­γραμ­μα, με το ίδιο ή με άλλο έργο, με γνώ­μο­να την δια­σφά­λι­ση των υπό­λοι­πων μελών του θιάσου.

«Πρό­θε­σή μας δεν είναι να δρά­σου­με τιμω­ρη­τι­κά, ούτε να υπο­κα­τα­στή­σου­με τα δικα­στή­ρια. Όμως, θα ήταν ανεύ­θυ­νο από πλευ­ράς μας εάν παρα­βλέ­πα­με τις σκλη­ρές και επώ­νυ­μες μαρ­τυ­ρί­ες επαγ­γελ­μα­τιών του χώρου μας για αντι­δε­ο­ντο­λο­γι­κές πρα­κτι­κές και συμπε­ρι­φο­ρές που κάθε άλλο παρά τιμούν την Τέχνη και τους ανθρώ­πους της» κατα­λή­γει η ανακοίνωση.

Παρα­μύ­θι: Το γαϊ­τα­νά­κι της φιλί­ας, της Ανθής Παρασκευοπούλου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο