Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εκτός φυλακής 24χρονος που διέρρευσε βίντεο με την πρώην σύντροφό του σε ροζ ιστοσελίδα

Εκτός φυλα­κής οδη­γεί από­φα­ση του Τρι­με­λούς Εφε­τεί­ου Πλημ­με­λη­μά­των Θεσ­σα­λο­νί­κης έναν 24χρονο που είχε καταγ­γελ­θεί το 2020 από την ανή­λι­κη, τότε, φίλη του, ότι βιντε­ο­σκό­πη­σε προ­σω­πι­κές τους στιγ­μές και ανήρ­τη­σε το υλι­κό αυτό σε ιστο­σε­λί­δα πορ­νο­γρα­φι­κού περιεχομένου.

Το δευ­τε­ρο­βάθ­μιο δικα­στή­ριο αθώ­ω­σε τον 24χρονο (σήμε­ρα) για τις πρά­ξεις της πορ­νο­γρα­φί­ας ανη­λί­κου μέσω πλη­ρο­φο­ρια­κών συστη­μά­των και της παρα­βί­α­σης προ­σω­πι­κών δεδο­μέ­νων, καθώς δέχθη­κε ότι ο κατη­γο­ρού­με­νος δεν είναι αυτός που απει­κο­νί­ζε­ται στο βιντε­ο­λη­πτι­κό υλι­κό. Το «κλει­δί» στην εξέ­λι­ξη αυτή φαί­νε­ται πως ήταν μία πραγ­μα­το­γνω­μο­σύ­νη που διε­νήρ­γη­σε ο τεχνι­κός σύμ­βου­λος — ιατρο­δι­κα­στής τού νεαρού.

Ανα­λύ­ο­ντας τα καρέ των επί­μα­χων βίντεο, στα οποία — πάντως — δεν φαί­νο­νται πρό­σω­πα, ο ιατρο­δι­κα­στής ανέ­δει­ξε στην πορι­σμα­τι­κή του έκθε­ση δια­φο­ρές σε χαρα­κτη­ρι­στι­κά των απει­κο­νι­ζό­με­νων σωμά­των, κυρί­ως σε αυτό του κατη­γο­ρού­με­νου, και ειδι­κό­τε­ρα στην ευαί­σθη­τη περιο­χή του. Πιο συγκε­κρι­μέ­να, δια­πί­στω­σε ότι ο εμφα­νι­ζό­με­νος στο υλι­κό άντρας είχε υπο­βλη­θεί σε περι­το­μή, κάτι που δεν ισχύ­ει στην περί­πτω­ση του 24χρονου και προς την κατεύ­θυν­ση αυτή η υπε­ρά­σπι­σή του προ­σκό­μι­σε ιατρι­κή βεβαί­ω­ση από σχε­τι­κή εξέταση.

Εισαγγελέας: «Ιατρικό γεγονός»

«Είναι ένα ιατρι­κό γεγο­νός» ανέ­φε­ρε η εισαγ­γε­λέ­ας της Έδρας, σχο­λιά­ζο­ντας την πραγ­μα­το­γνω­μο­σύ­νη, και πρό­σθε­σε πως «δεν είναι ο κατη­γο­ρού­με­νος» που εμφα­νί­ζε­ται στο βιντε­ο­λη­πτι­κό υλι­κό. Κατά συνέ­πεια πρό­τει­νε την αθώ­ω­σή του για τις κατη­γο­ρί­ες της πορ­νο­γρα­φί­ας και των προ­σω­πι­κών δεδο­μέ­νων, όχι όμως για την τέλε­ση γενε­τή­σιων πρά­ξε­ων με ανή­λι­κη άνω των 14 ετών (κατ’ εξα­κο­λού­θη­ση), σε βαθ­μό πλημμελήματος.

Υιο­θε­τώ­ντας την εισαγ­γε­λι­κή πρό­τα­ση, οι δικα­στές τού επέ­βαλ­λαν ποι­νή φυλά­κι­σης 3 ετών, με 3ετή ανα­στο­λή, ανα­γνω­ρί­ζο­ντάς του το ελα­φρυ­ντι­κό της μετε­φη­βι­κής ηλι­κί­ας. Πρω­τό­δι­κα ο 24χρονος είχε κατα­δι­κα­στεί από το Τρι­με­λές Πλημ­με­λειο­δι­κείο Κατε­ρί­νης σε συνο­λι­κή ποι­νή φυλά­κι­σης 8 ετών, η οποία απο­φα­σί­στη­κε να μην έχει ανα­στέλ­λου­σα δύνα­μη, με συνέ­πεια να οδη­γη­θεί στη φυλα­κή, όπου παρέ­με­νε από τον περυ­σι­νό Φεβρουάριο.

Στην απο­λο­γία του, επέ­μει­νε στην αθω­ό­τη­τά του ως προς το πορ­νο­γρα­φι­κό υλι­κό, τονί­ζο­ντας ότι δεν έχει καμία σχέ­ση με αυτό. «Δεν θα το έκα­να ποτέ, είναι ντρο­πια­στι­κό για μία γυναί­κα». Ανέ­φε­ρε δε, ότι γνώ­ρι­σε την καταγ­γέλ­λου­σα σε μπαρ της Κατε­ρί­νης, το καλο­καί­ρι του 2017, όταν ο ίδιος ήταν 18 ετών, και δια­τη­ρού­σαν σχέ­ση έως το 2020 οπό­τε έγι­νε η καταγ­γε­λία. Σε ερώ­τη­ση για την τότε ανη­λι­κό­τη­τά της, ο κατη­γο­ρού­με­νος απο­λο­γή­θη­κε ότι «μου έδω­σε την εντύ­πω­ση ότι είναι πολύ μεγα­λύ­τε­ρη». Όπως ανέ­φε­ρε, δια­τη­ρού­σαν εξ απο­στά­σε­ως σχέ­ση καθώς η κοπέ­λα ζει μόνι­μα στην Κύπρο.

«Αναγνωρίζω τον εαυτό μου»

Νωρί­τε­ρα, η καταγ­γέλ­λου­σα, σήμε­ρα 21 ετών, επα­να­λαμ­βά­νο­ντας την καταγ­γε­λία της, εμφα­νί­στη­κε βέβαιη πως το απει­κο­νι­ζό­με­νο άτο­μο είναι η ίδια. «Ανα­γνω­ρί­ζω το σπί­τι του και τον εαυ­τό μου. Ξέρω πως είμαι εγώ. Δεν θα το επέ­τρε­πα ποτέ αυτό. Φαντά­ζο­μαι ότι με κατέ­γρα­ψε με το κινη­τό του τηλέ­φω­νο. Το υλι­κό “ανέ­βη­κε” στο Δια­δί­κτυο εν αγνοία μου και χωρίς τη συναί­νε­σή μου. Αυτό για μένα είναι ντρο­πή» κατέ­θε­σε και πρό­σθε­σε ότι δεν είχε κανέ­να άλλο λόγο να τον καταγ­γεί­λει μίας και δια­τη­ρού­σαν σχέ­ση από από­στα­ση και οι γενε­τή­σιες πρά­ξεις έγι­ναν με τη συναί­νε­σή της. Η ίδια ανέ­φε­ρε ότι το υλι­κό αυτό περι­ήλ­θε σε γνώ­ση της, όταν την ειδο­ποί­η­σε μία φίλη της και έκτο­τε έκο­ψε κάθε επι­κοι­νω­νία με τον κατηγορούμενο.

 

Ναζίμ Χικ­μέτ Ποι­ή­μα­τα εκλο­γή από το έργο του

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο