Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ινδία: Αθωώθηκε περιστέρι που κατηγορούνταν για κατασκοπεία!!!

Η Ινδία απε­λευ­θέ­ρω­σε ένα περι­στέ­ρι, το οποίο παρέ­με­νε φυλα­κι­σμέ­νο επί οκτώ μήνες ως ύπο­πτο για κατα­σκο­πεία, καθώς το ζώο τελι­κά αθω­ώ­θη­κε, έγι­νε σήμε­ρα γνω­στό από την Peta, την οργά­νω­ση για την υπε­ρά­σπι­ση των ζώων.

Το που­λί είχε συλ­λη­φθεί το Μάιο να μετα­φέ­ρει ένα «δυσα­νά­γνω­στο μήυ­νυ­μα» και είχε τεθεί υπό κρά­τη­ση σε κτη­νια­τρι­κή κλι­νι­κή της Βομ­βά­ης (δυτι­κή Ινδία), πριν αφε­θεί ελεύ­θε­ρο στις 30 Ιανουα­ρί­ου από την αστυ­νο­μία, διευ­κρι­νί­σθη­κε από την ίδια πηγή.

Σύμ­φω­να με την εφη­με­ρί­δα Times of India, το μήνυ­μα ήταν γραμ­μέ­νο στην κινε­ζι­κή, πράγ­μα που ανη­σύ­χη­σε τους ερευνητές.

«Η αστυ­νο­μία είχε αρχί­σει δια­δι­κα­σία για κατα­σκο­πεία σε βάρος του που­λιού, όμως έκλει­σε το φάκε­λο αφού ολο­κλή­ρω­σε την έρευ­νά της», ανα­φέ­ρει η εφη­με­ρί­δα. Το Γαλ­λι­κό Πρα­κτο­ρείο δεν μπό­ρε­σε να έχει επί­ση­μη επιβεβαίωση.

Οι συλ­λή­ψεις ταξι­διω­τι­κών περι­στε­ριών για κατα­σκο­πεία δεν είναι σπά­νιες στην Ινδία. Το 2016, ένα απ’ αυτα είχε φυλα­κι­στεί αφού συνε­λή­φθη κοντά στα πακι­στα­νι­κά σύνο­ρα ενώ μετέ­φε­ρε ένα μήνυ­μα απει­λη­τι­κό για τον πρω­θυ­πουρ­γό Ναρέ­ντρα Μόντι.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο