Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Με την ευκαιρία μιας δημοσκόπησης

Χτες βγή­κε στον αέρα δημο­σκό­πη­ση της Pulse  με τίτλο “εξα­κο­λου­θεί να διχά­ζει τους πολί­τες το νομο­σχέ­διο των ομό­φυ­λων γάμων” και υπό­τι­τλο _“κορδέλα στην TV”_ τα συνή­θη διά­φο­ρα (από τι βρα­κί προ­τι­μά­ει η Έμα Στό­ουν _έπαιζε σε παρά­θυ­ρο και House Bunny _Κουνελάκι από σπί­τι, μέχρι Μαρουσάκης_ “Ωμέ­γα Εμπο­δι­στής” και αντι-drone ασπί­δα στο Αιγαίο που θα “τυφλώ­νει” τα εχθρι­κά drones … σώ…ωωω…πα!!
Κάπου στα ψιλά τα % των κομ­μά­των, ειδι­κά αν ο (πάλαι ποτέ) Συρι­ζα θα περά­σει στην 2η θέση _κάποιοι μιλά­νε και για επά­νο­δο Τσί­πρα με ίδρυ­ση του νιο­στού οπορ­του­νι­στι­κού μορ­φώ­μα­τος και φυσι­κά η “στα­θε­ρή πρω­τιά της ΝΔ” –μετά τα bonus στους αγρότες.

Για την ιστο­ρία σύμ­φω­να με την Pulse 47% των πολι­τών τάσ­σε­ται ξεκά­θα­ρα κατά του γάμου των ομο­φύ­λων με το 46% να απα­ντά θετι­κά και σε ό,τι αφο­ρά την καθη­με­ρι­νό­τη­τα η ακρί­βεια παρα­μέ­νει το μεγά­λο αγκά­θι με τη συντρι­πτι­κή πλειο­ψη­φία των ερω­τη­θέ­ντων να τη χαρα­κτη­ρί­ζουν ως το μεγα­λύ­τε­ρο πρό­βλη­μα που αντι­με­τω­πί­ζουν (το 40% λέει πως είναι το σημα­ντι­κό­τε­ρο πρό­βλη­μα και το 53% “ένα από τα σημαντικότερα”).

Πρόθεση ψήφου

  • ΝΔ: 30,5–36,0%
  • ΠΑΣΟΚ:12,5–14,5%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 10–11,5%

ΚΚΕ: 10+%

    • Ελλη­νι­κή Λύση: 6,5%
    • Νίκη 3%
    • Σπαρ­τιά­τες 3%
    • Πλεύ­ση Ελευ­θε­ρί­ας 2,5%
    • Νέα Αρι­στε­ρά 2%
    • ΜέΡΑ25 2%

Υπέρ των αιτημάτων των αγροτών

Θετι­κά αντι­με­τω­πί­ζουν οι πολί­τες τα αιτή­μα­τα των αγρο­τών. Σύμ­φω­να με τη δημο­σκό­πη­ση το 68% των ερω­τη­θέ­ντων τάσ­σε­ται υπέρ των αιτη­μά­των με μόλις το 13% να απα­ντά αρνητικά.

Παράλ­λη­λα (η δημο­σκό­πη­ση μετα­δό­θη­κε από το Σκάι) ανα­πα­ρά­γε­ται το “Φταί­ει ο κατα­να­λω­τής” σαν μόνι­μο μότο των τελευ­ταί­ων ημε­ρών από την κυβέρ­νη­ση και τα διά­φο­ρα παπα­γα­λά­κια της πολι­τι­κής της, τώρα που γίνε­ται πλέ­ον εξό­φθαλ­μη η χρε­ο­κο­πία των μέτρων τύπου pass και “καλα­θιών – καπα­μά”.
Θυμί­ζου­με πως τις προ­άλ­λες ο Βορί­δης κου­νού­σε το δάχτυ­λο ότι “οι κατα­να­λω­τές πρέ­πει να ξεβο­λευ­τούν” (!) και να μάθουν “να ανα­ζη­τούν φτη­νά προ­ϊ­ό­ντα”, “να μην αγο­ρά­ζουν ολό­κλη­ρο το καρ­πού­ζι και μετά να το πετά­νε, αλλά μια φέτα”! Τα ίδια έλε­γε και ένα από τα πρω­ι­νά λιβα­νι­στή­ρια της ΝΔ στον “ΣΚΑΪ”, για τις φέτες του τοστ που “τις αγο­ρά­ζου­με και τις πετά­με”. Πρό­κει­ται για πρό­κλη­ση χωρίς προη­γού­με­νο ο λαός, που ματώ­νει για να τα βγά­λει πέρα, να χαρα­κτη­ρί­ζε­ται και …βολε­μέ­νος! Για την κυβέρ­νη­ση δεν ακρι­βαί­νουν το γάλα, το κρέ­ας και μια σει­ρά αγα­θά. Απλά ο λαός είναι σπά­τα­λος και δεν ξέρει να ψωνίζει!

Αλή­θεια, οι «βολε­μέ­νοι κατα­να­λω­τές» φταί­νε και για τον πακτω­λό κερ­δών που έχουν βγά­λει οι όμι­λοι των σού­περ μάρ­κετ δύο χρό­νια τώρα, ή για τα υπε­ρέ­σο­δα από ΦΠΑ και άλλους φόρους κατα­νά­λω­σης, που στραγ­γί­ζουν το λαϊ­κό εισό­δη­μα; Αυτοί φταί­νε που ο μισθός τελειώ­νει στις 19 του μήνα, που πλη­ρώ­νουν αστα­μά­τη­τα για την Υγεία και την Παι­δεία, για κάθε τους ανά­γκη; Πόσες ακό­μα γελοιό­τη­τες θα επι­στρα­τεύ­σουν εκεί στην κυβέρ­νη­ση προ­κει­μέ­νου να πετά­ξουν από πάνω τους την ευθύ­νη για την εκτί­να­ξη του κόστους ζωής; Ο,τι και να κάνουν, δεν μπο­ρούν να κρυ­φτούν. Και θα το κατα­λά­βουν ακό­μα καλύ­τε­ρα στις 28 Φλε­βά­ρη, με τη μεγά­λη πανερ­γα­τι­κή απερ­γία που ετοι­μά­ζουν τα συν­δι­κά­τα ενά­ντια στην πολι­τι­κή της ακρί­βειας, για την ενί­σχυ­ση του λαϊ­κού εισο­δή­μα­τος και για ΣΣΕ με αυξή­σεις στους μισθούς.

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο