Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ελασσόνα: Για… 38 ευρώ αρνούνται σύνταξη Εθνικής Αντίστασης σε χήρα αγωνιστή!!

Για μόλις 38 ευρώ πάνω από το εισο­δη­μα­τι­κό όριο αρνού­νται σύντα­ξη σε χήρα αγω­νι­στή της Εθνι­κής Αντί­στα­σης! Το όριο είναι 486,84 ευρώ και η γυναί­κα έχει μηνιαίο εισό­δη­μα 524,37 ευρώ και δεν της εγκρί­νε­ται η μετα­βί­βα­ση της σύντα­ξης Εθνι­κής Αντί­στα­σης του συζύ­γου της. Αυτή είναι η καταγ­γε­λία που κάνει το παράρ­τη­μα Ελασ­σό­νας της ΠΕΑΕΑ — ΔΣΕ, ενώ η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ δίνει πακτω­λό χρη­μά­των και φορο­α­παλ­λα­γών στους μεγα­λο­βιο­μή­χα­νους και εφοπλιστές.

Συγκε­κρι­μέ­να σε ανα­κοί­νω­ση αναφέρει:

«Σε αίτη­μα χήρας αγω­νι­στή της Εθνι­κής Αντί­στα­σης που πέρα­σε χρό­νια σε φυλα­κές και εξο­ρί­ες, να της χορη­γη­θεί η σύντα­ξη της Εθνι­κής Αντί­στα­σης του συζύ­γου της, η απά­ντη­ση είναι αρνητική.

Το αιτιο­λο­γι­κό από το Γενι­κό Λογι­στή­ριο του Κρά­τους και από τη Γενι­κή Διεύ­θυν­ση Δημο­σιο­νο­μι­κής Πολι­τι­κής και Προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού, είναι ότι το μηνιαίο εισό­δη­μα της κατά το έτος 2018 ανέρ­χο­νταν στα 524,37 ευρώ, ενώ το όριο για τη μετα­βί­βα­ση της σύντα­ξης Εθνι­κής Αντί­στα­σης του θανό­ντος συζύ­γου της είναι τα 486,84 ευρώ.

Καταγ­γέλ­λου­με αυτή την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης που πέρα από τις αυξή­σεις στα είδη πρώ­της ανά­γκης, τους αντι­λαϊ­κούς — αντερ­γα­τι­κούς νόμους και το πετσό­κομ­μα των πενι­χρών συντά­ξε­ων, δεν λογα­ριά­ζει ούτε τις οικο­γέ­νειες των αγω­νι­στών της Εθνι­κής Αντί­στα­σης που έδω­σαν τη ζωή τους για την ελευ­θε­ρία της πατρί­δας μας, που έδω­σαν τα καλύ­τε­ρα τους χρό­νια για να ξημε­ρώ­σουν καλύ­τε­ρες μέρες στον τόπο μας».

902.gr.

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο