Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΛΕΟΣ δεν έχουν οι εισπρακτικές εταιρείες (ΜΕΛΛOΝ), εν ονόματι της ΔΕΗ πιέζουν και σήμερα…

Και ενώ η συγκυ­ρία είναι πρω­τό­γνω­ρη με ό,τι αυτό προ­κα­λεί στην ψυχο­λο­γία και στις αυξη­μέ­νες ανά­γκες των πολι­τών, η ΔΕΗ στέλ­νει μπι­λε­τά­κια δια­κο­πής ρεύ­μα­τος και η συνερ­γα­ζό­με­νη της εισπρα­κτι­κή ετια­ρεία ανα­λαμ­βά­νει να ασκή­σει τη δέου­σα πίεση.

Μια τέτοια στυ­γνή, κυνι­κή και οδυ­νη­ρή εμπει­ρία έζη­σε σήμε­ρα συμπο­λί­της μας, όταν σε διά­στη­μα 59 λεπτών (11.10 και 12.ο9) έλα­βε δια­δο­χι­κά τηλε­φω­νή­μα­τα από την εται­ρεία «Μέλ­λον», εν ονό­μα­τι της ΔΕΗ για τη ρύθ­μι­ση οφει­λής!!! Η πρώ­τη δε εκπρό­σω­πος της εται­ρεί­ας θεώ­ρη­σε υπερ­βο­λι­κή, την επι­σή­μαν­ση ότι δεν έχουν δικαί­ω­μα τέτοιες ημέ­ρες να ενο­χλούν και να προ­κα­λούν επι­πλέ­ον προ­βλή­μα­τα στους πολί­τες κατα­να­λω­τές. Με την ίδια αυθά­δεια και αντί­στοι­χο θρά­σος και η δεύ­τε­ρη εκπρό­σω­πος, η οποία δε θέλη­σε να ακού­σει τις ενστά­σεις του κατα­να­λω­τή και διέ­κο­ψε την τηλε­φω­νι­κή επικοινωνία.

Ο ίδιος κατα­να­λω­τής, την Παρα­σκευή 13/2 έλα­βε επι­στο­λή από τη ΔΕΗ (ημε­ρο­μη­νία απο­στο­λής 9/3/2020) με την προει­δο­ποί­η­ση δια­κο­πής της παρο­χής αν εντός τριά­ντα ημε­ρών (δηλα­δή στις 9/4/2020) δεν τακτο­ποι­ή­σει την οφει­λή, λίγο μεγα­λύ­τε­ρη των 1.000 ευρώ!!!

Προφανω΄ς και η περί­πτω­ση του συγκε­κρι­μέ­νου κατα­να­λω­τή δεν είναι η μόνη, αλλά μία από τις πολ­λές που και σήμε­ρα ακό­μη ΄δέχτη­καν σχε­τι­κό τηλε­φώ­νη­μα ή μπι­λιε­τά­κι από τη ΔΕΗ. Σε μια συγκυ­ρία που οι ανά­γκες είναι ιδιαί­τε­ρα αυξη­μέ­νες για να μπο­ρέ­σουν οι πολί­τες να καλύ­ψουν τις ανά­γκες σε απο­λυ­μα­ντι­κό, απορ­ρυ­πα­ντι­κά, τρό­φι­μα. Και πρό­κει­ται για χαμη­λο­συ­ντα­ξιού­χους, χαμι­λό­μι­σθους, υπο­πα­α­πα­σχο­λού­με­νους, αμει­βό­με­νους με κατώ­τα­τους και υπο­κα­τώ­τα­τους μισθούς. Και σε όλα αυτά η ψυχο­λο­γι­κή πίε­ση της ΔΕH που ξεπού­λη­σαν οι κυβερ­νή­σεις στο ληστρι­κό κεφάλαιο.

Κατό­πιν επα­φών και ενερ­γειών μας, μάθα­με ότι σήμε­ρα ανε­στά­λη­σαν όλες οι δια­κο­πές ρεύματος).

Εμείς απλά να συμπλη­ρώ­σου­με ότι και οι επι­κοι­νω­νί­ες σήμε­ρα είναι ανα­γκαί­ες και πολ­λοί συμπο­λί­τες μας θα βρε­θούν χωρίς τηλέ­φω­νο και internet. Και το τρα­γι­κό­τε­ρο, το Μάιο ξεκι­νούν οι πλειστηριασμοί…

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο