Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ελεύθερος μέχρι τη δίκη στο Εφετείο ο καταδικασμένος μεσίτης για το δολοφονικό λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου

Ελεύ­θε­ρος εκτός φυλα­κής θα κυκλο­φο­ρεί του­λά­χι­στον μέχρι τη δίκη στο Εφε­τείο ο Αθα­νά­σιος Χορ­τα­ριάς, κατα­δι­κα­σμέ­νος πρω­τό­δι­κα σε δέκα χρό­νια φυλά­κι­ση χωρίς ανα­στο­λή και χωρίς ελα­φρυ­ντι­κά για το φονι­κό λιν­τσά­ρι­σμα του Ζακ Κωστό­που­λου. Ο Αρειος Πάγος απέρ­ρι­ψε την αίτη­ση αναί­ρε­σης του εισαγ­γε­λέα του ανώ­τα­του δικα­στη­ρί­ου κατά της ανα­στο­λής της ποι­νής που είχε απο­φα­σί­σει δύο μήνες μετά τη φυλά­κι­σή του το Β’ Μικτό Ορκω­τό Εφε­τείο, όταν είχε εγκρί­νει το αίτη­μα του μεσί­τη να ανα­στα­λεί η ποι­νή του για οικο­νο­μι­κούς λόγους.

Η από­φα­ση του Αρεί­ου Πάγου, η οποία δεν έχει καθα­ρο­γρα­φεί και το σκε­πτι­κό της δεν είναι γνω­στό, προ­κα­λεί κι αυτή με τη σει­ρά της μού­δια­σμα, αν όχι απο­γο­ή­τευ­ση, οργή και ερω­τή­μα­τα για τη λει­τουρ­γία της Δικαιο­σύ­νης στη χώρα μας. Οχι μόνο στην οικο­γέ­νεια του βάναυ­σα σκο­τω­μέ­νου ακτι­βι­στή, αλλά και σε ένα ολό­κλη­ρο κίνη­μα που ζητού­σε δικαιο­σύ­νη και σε όσους παρα­κο­λού­θη­σαν με σοκ και απο­τρο­πια­σμό την ωμή φονι­κή βία που κατα­γρά­φη­κε σε δεκά­δες κάμερες.

Αλλω­στε, το Μικτό Ορκω­τό Δικα­στή­ριο της Αθή­νας, που επέ­δει­ξε επιεί­κεια στον άλλο κατα­δι­κα­σμέ­νο Σπυ­ρί­δω­να Δημό­που­λο επι­βάλ­λο­ντάς του κατ’ οίκον περιο­ρι­σμό με βρα­χιο­λά­κι λόγω ηλι­κί­ας, απέρ­ρι­ψε ομό­φω­να τους ισχυ­ρι­σμούς του κατα­δι­κα­σμέ­νου μεσί­τη ότι είναι ο μόνος που συντη­ρεί την οικο­γέ­νειά του και ότι έχει ανα­λά­βει τη φρο­ντί­δα ενός ορφα­νού παι­διού και ενός τετρα­πλη­γι­κού. Απο­φά­σι­σε, αντι­θέ­τως, ότι η πρά­ξη έγι­νε με ιδιαί­τε­ρη σκλη­ρό­τη­τα, ότι ο ίδιος ήταν αμε­τα­νό­η­τος και ότι δεν πρέ­πει να έχει ανα­σταλ­τι­κό απο­τέ­λε­σμα η έφε­ση, αλλά να παρα­μεί­νει ο κατα­δι­κα­σμέ­νος στη φυλα­κή, κάτι που ανα­τρά­πη­κε στη συνέ­χεια με την πρώ­τη αίτη­ση ανα­στο­λής που κατέθεσε.

Πηγή: efsyn.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο