Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ελεύθερος παραμένει ο Επ. Κορκονέας μετά τη νέα αναβολή της εκδίκασης στον Αρειο Πάγο

Ελεύ­θε­ρος παρα­μέ­νει ο Επ. Κορ­κο­νέ­ας, που τον Δεκέμ­βρη του 2008 πυρο­βό­λη­σε και σκό­τω­σε τον 15χρονο Αλέ­ξαν­δρο Γρη­γο­ρό­που­λο, μετά την ανα­βο­λή της σημε­ρι­νής εκδί­κα­σης στο ΣΤ’ Τμή­μα του Αρεί­ου Πάγου σχε­τι­κά με την αίτη­ση αναί­ρε­σης της από­φα­σης του Μει­κτού Ορκω­τού Εφε­τεί­ου Λαμί­ας, με την οποία χορη­γή­θη­κε για δεύ­τε­ρη φορά, το ελα­φρυ­ντι­κό του προ­τέ­ρου συν­νό­μου βίου στον πρώ­ην ειδι­κό φρουρό.

Οι δικη­γό­ροι της οικο­γέ­νειας του Αλ. Γρη­γο­ρό­που­λου με την έναρ­ξη της δια­δι­κα­σί­ας υπέ­βαλ­λαν αίτη­μα για να ενη­με­ρω­θούν σχε­τι­κά με την αλλα­γή της προ­έ­δρου τμή­μα­τος που θα εκδί­κα­ζε την υπό­θε­ση, με την Πρό­ε­δρο να προ­χω­ρά σε δήλω­ση απο­χής από έδρας και τον εισαγ­γε­λέα να ανα­φέ­ρει πως πρέ­πει να δοθεί ανα­βο­λή στην υπό­θε­ση για τις 9 Γενά­ρη του 2024, κάτι που έκα­νε δεκτό η Πρόεδρος.

Σημειώ­νε­ται πως στην πρό­τα­σή του, ο αντει­σαγ­γε­λέ­ας του Αρεί­ου Πάγου, Β. Παπα­δάς ζήτη­σε να απορ­ρι­φθεί το αίτη­μα παρά­στα­σης της οικο­γέ­νειας προς υπο­στή­ρι­ξη της κατηγορίας.

 

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο