Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε ο Νίκος Γιούτσος, μορφή του Ολυμπιακού και του ελληνικού ποδοσφαίρου

Ένας από τους μεγα­λύ­τε­ρους ποδο­σφαι­ρι­στές του Ολυ­μπια­κού και του ελλη­νι­κού ποδο­σφαί­ρου, ο Νίκος Γιού­τσος, δεν βρί­σκε­ται πια στη ζωή.

Ο παλαί­μα­χος επι­θε­τι­κός απε­βί­ω­σε σήμε­ρα (7/11), σε ηλι­κία 81 ετών, αφή­νο­ντας παρα­κα­τα­θή­κη μια πολύ μεγά­λη καριέ­ρα στην πει­ραϊ­κή ομά­δα αλλά και την Εθνι­κή Ελλά­δας, τη φανέ­λα της οποί­ας φόρε­σε σε 15 αγώ­νες σκο­ρά­ρο­ντας 6 γκολ.

Ο Γιού­τσος, που έγι­νε σύν­θη­μα στα χεί­λη των φίλων του Ολυ­μπια­κού με το αλη­σμό­νη­το «Έμπαι­νε Γιού­τσο», νοση­λευό­ταν στη Μονά­δα Εντα­τι­κής Θερα­πεί­ας του νοσο­κο­μεί­ου Μετρο­πό­λι­ταν, με πρό­βλη­μα στο ανα­πνευ­στι­κό (πνευ­μο­νι­κό οίδημα).

Έμπαι­νε ΓΙΟΥΤΣΟ…

Τις τελευ­ταί­ες ημέ­ρες η κατά­στα­ση της υγεί­ας του επι­δει­νώ­θη­κε και προ­χθές χρειά­στη­κε να δια­σω­λη­νω­θεί, αλλά δεν τα κατά­φε­ρε στον πιο δύσκο­λο αγώ­να της ζωής του.

Ο Νίκος Γιού­τσος είχε γεν­νη­θεί στις 16 Απρι­λί­ου 1942 στο Μακρο­χώ­ρι Καστο­ριάς αλλά μεγά­λω­σε στην Ουγ­γα­ρία, όπου και κατέ­φυ­γε ως πολι­τι­κός πρό­σφυ­γας με τη μητέ­ρα και την αδελ­φή του.

Η ενα­σχό­λη­σή του με το ποδό­σφαι­ρο ξεκί­νη­σε σε μια προ­σφυ­γι­κή ομά­δα Ελλή­νων, τον Όλυ­μπο, για να ακο­λου­θή­σει η έντα­ξή του στην ουγ­γρι­κή Τσέ­πελ, το 1960. Ύστε­ρα από τέσ­σε­ρα χρό­νια, 36 συμ­με­το­χές και 11 γκολ για τους Μαγυά­ρους ακο­λού­θη­σε η μετα­γρα­φή στον Ολυ­μπια­κό, το 1964.

Στην πει­ραϊ­κή ομά­δα έπαι­ξε για μια δεκα­ε­τία και απο­χώ­ρη­σε το 1974, έχο­ντας μετρή­σει 276 εμφα­νί­σεις στα ερυ­θρό­λευ­κα και 100 γκολ. Ο Γιού­τσος βρή­κε ποδο­σφαι­ρι­κή στέ­γη στον συμπο­λί­τη του Ολυ­μπια­κού, τον Εθνι­κό Πει­ραιώς, όπου έπαι­ξε από το 1974 ως το 1976 (43 συμ­με­το­χές, 2 γκολ) και ακο­λού­θως περά­τω­σε την καριέ­ρα του.

Ο δεξιο­τέ­χνης επι­θε­τι­κός και δει­νός σκό­ρερ «έγρα­ψε» την πρώ­τη συμ­με­το­χή στο αντι­προ­σω­πευ­τι­κό συγκρό­τη­μα στις 23 Μαΐ­ου 1965 ενα­ντί­ον της Ένω­σης Σοβιε­τι­κών Σοσια­λι­στι­κών Δημο­κρα­τιών, εκτός έδρας, για την προ­κρι­μα­τι­κή φάση του Παγκο­σμί­ου Κυπέλ­λου 1966.

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο