Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τη σύλληψη του Παλαιστίνιου που ύψωσε τη σημαία της πατρίδας του στο Σύνταγμα

Για κυβερ­νη­τι­κή, πολι­τι­κή μεθό­δευ­ση με στό­χο την τρο­μο­κρά­τη­ση και την ποι­νι­κο­ποί­η­ση των αντι­δρά­σε­ων στο έγκλη­μα της Γάζας κάνει λόγο το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε ανα­κοί­νω­ση για το σχη­μα­τι­σμό δικο­γρα­φί­ας σε βάρος 22χρονου Παλαι­στί­νιου δια­δη­λω­τή που ύψω­σε την παλαι­στι­νια­κή σημαία και την ελλη­νι­κή σημαία στο Σύνταγμα.

«Η ενέρ­γεια της Αστυ­νο­μί­ας να προ­σα­γά­γει και να σχη­μα­τί­σει δικο­γρα­φία σε βάρος 22χρονου Παλαι­στί­νιου επει­δή τοπο­θέ­τη­σε την παλαι­στι­νια­κή σημαία μαζί με την ελλη­νι­κή σε μια κολό­να, στο πλαί­σιο της τερά­στιας λαϊ­κής κινη­το­ποί­η­σης την Κυρια­κή 5 Νοέμ­βρη, είναι ενέρ­γεια απα­ρά­δε­κτη και προ­κλη­τι­κή. Απο­τε­λεί κυβερ­νη­τι­κή, πολι­τι­κή μεθό­δευ­ση με στό­χο να τρο­μο­κρα­τή­σει τους δεκά­δες χιλιά­δες λαού και νεο­λαί­ας και να ποι­νι­κο­ποι­η­θεί η αντί­δρα­σή τους απέ­να­ντι στο συνε­χι­ζό­με­νο έγκλη­μα του κρά­τους του Ισρα­ήλ στην Παλαι­στί­νη. Άλλω­στε, αντί­στοι­χα μέτρα κατα­στο­λής λαμ­βά­νο­νται σε μια σει­ρά χώρες απέ­να­ντι στις μεγά­λες λαϊ­κές κινη­το­ποι­ή­σεις αλλη­λεγ­γύ­ης στην Παλαιστίνη.

Το γεγο­νός ότι η δίω­ξη σε βάρος του Παλαι­στι­νί­ου δια­δη­λω­τή έγι­νε με τη χρή­ση χαφιέ­δι­κων μηχα­νι­σμών στα Μέσα Κοι­νω­νι­κής Δικτύ­ω­σης για την ταυ­το­ποί­η­σή του και κυρί­ως με την ενερ­γο­ποί­η­ση του άρθρου 141 του Ποι­νι­κού Κώδι­κα, την κατη­γο­ρία δηλα­δή πως ο νεα­ρός Παλαι­στί­νιος “εκθέ­τει το ελλη­νι­κό κρά­τος σε κίν­δυ­νο αντι­ποί­νων” (!) και δια­τα­ράσ­σει τις “φιλι­κές σχέ­σεις του ελλη­νι­κού κρά­τους με ξένο κρά­τος”, ανοί­γει πολύ επι­κίν­δυ­νους δρό­μους. Πολύ περισ­σό­τε­ρο που κεντρι­κό αίτη­μα των λαϊ­κών κινη­το­ποι­ή­σε­ων είναι η δημιουρ­γία ανε­ξάρ­τη­του παλαι­στι­νια­κού κρά­τους, για το οποίο υπάρ­χει ομό­φω­νη από­φα­ση της Βουλής.

“Στό­χος αντι­ποί­νων” καθί­στα­ται η χώρα μας όχι από τη μαζι­κή λαϊ­κή δρά­ση ενά­ντια στο πολε­μι­κό σφα­γείο και μάλι­στα από συμ­βο­λι­κές ενέρ­γειες που προ­ω­θούν τη φιλία και την αλλη­λεγ­γύη ανά­με­σα στον ελλη­νι­κό και στον Παλαι­στι­νια­κό λαό, αλλά από την πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης, που εμπλέ­κει τη χώρα ολο­έ­να βαθύ­τε­ρα στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς, στα αιμα­τη­ρά σχέ­δια των ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ. Η απο­στο­λή της φρε­γά­τας “Ψαρά” στην περιο­χή, η διά­θε­ση των αερο­δρο­μί­ων, των λιμα­νιών της χώρας, η πολύ­μορ­φη συνερ­γα­σία και διευ­κο­λύν­σεις στο κατο­χι­κό κρά­τος του Ισρα­ήλ και τους ιμπε­ρια­λι­στές συμ­μά­χους τους είναι αυτά που εκθέ­τουν τον λαό μας σε μεγά­λους κινδύνους.

Ματαιο­πο­νεί η κυβέρ­νη­ση και οι δυνά­μεις κατα­στο­λής αν νομί­ζουν ότι θα κάμ­ψουν το τερά­στιο κύμα αλλη­λεγ­γύ­ης στον Παλαι­στι­νια­κό λαό!

Τώρα να απο­συρ­θεί κάθε κατη­γο­ρία για τον 22χρονο Παλαι­στί­νιο και να αφε­θεί ελεύθερος!

Τώρα να στα­μα­τή­σει κάθε εμπλο­κή της χώρας στο αιμα­το­κύ­λι­σμα του Παλαι­στι­νια­κού λαού από το κρά­τος-δολο­φό­νο του Ισραήλ!».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο