Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ελληνοκουβανικός Θεσσαλονίκης: «Συνεχίζουμε να προβάλλουμε και να υπερασπιζόμαστε τη σημασία της κουβανικής επανάστασης»

Την αλλη­λεγ­γύη προς την Κού­βα και προς το λαό της εξέ­φρα­σε η ετή­σια, απο­λο­γι­στι­κή, γενι­κή συνέ­λευ­ση του «Ελλη­νο­κου­βα­νι­κού Συν­δέ­σμου Φιλί­ας και Αλλη­λεγ­γύ­ης Θεσ­σα­λο­νί­κης», εγκρί­νο­ντας τον απο­λο­γι­σμό της δρά­σης του.

Κατά τη διάρ­κεια της γενι­κής συνέ­λευ­σης, τονί­στη­κε ότι αυτή «συμπί­πτει με την 59η επέ­τειο της Κου­βα­νι­κής Επα­νά­στα­σης» και «και σημα­δεύ­ε­ται από τη φυσι­κή απου­σία, από τις 26 Νοέμ­βρη 2016, του ηγέ­τη της επα­νά­στα­σης, συντρό­φου Φιντέλ Κάστρο», ενώ ασκή­θη­κε κρι­τι­κή για την πολι­τι­κή των ΗΠΑ, και ιδιαί­τε­ρα για την πολι­τι­κή της ηγε­σί­ας Ντ. Τραμπ, η οποία, όπως ειπώ­θη­κε, συγκρι­νό­με­νη με εκεί­νη του προ­κα­τό­χου του, του Μπ. Ομπά­μα, «αντι­στρέ­φει τα ελά­χι­στα βήμα­τα εξο­μά­λυν­σης των σχέ­σε­ων, που είχαν επι­τευ­χθεί στα δύο τελευ­ταία χρόνια».

«Συνε­χί­ζου­με να προ­βάλ­λου­με και να υπε­ρα­σπι­ζό­μα­στε τη σημα­σία της κου­βα­νι­κής επα­νά­στα­σης, τα επι­τεύγ­μα­τα του σοσια­λι­σμού» τόνι­σε ο πρό­ε­δρος του συν­δέ­σμου, Από­στο­λος Σκού­φας και πρό­σθε­σε: «Θα συνε­χί­σου­με να κατα­δι­κά­ζου­με τον απο­κλει­σμό των ΗΠΑ και να απαι­τού­με να στα­μα­τή­σει, να καταρ­γη­θεί η “κοι­νή θέση” της ΕΕ, οι ιμπε­ρια­λι­στι­κές παρεμ­βά­σεις στα εσω­τε­ρι­κά της».

Δρά­σεις του συν­δέ­σμου για το 2018, μετα­ξύ άλλων, θα είναι η διορ­γά­νω­ση του ετή­σιου χορού στις 25 Φεβρουα­ρί­ου και η διορ­γά­νω­ση της «Μπρι­γά­δας» τον Ιού­νιο, καθώς και η συμ­με­το­χή του συν­δέ­σμου στο Φεστι­βάλ της ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ τον Σεπτέμβρη.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο