Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εμφύλιος στην ακροδεξιά: Άγριο ξεκατίνιασμα μεταξύ Χρυσής Αυγής και Βελόπουλου

«Εμφύ­λιος» έχει ξεσπά­σει τις τελευ­ταί­ες μέρες στους κόλ­πους της ακρο­δε­ξιάς μετα­ξύ της ναζι­στι­κής Χρυ­σής Αυγής και του Κυριά­κου Βελό­που­λου, με εκα­τέρ­ρω­θεν βαριές εκφρά­σεις και κατη­γο­ρί­ες σε σχε­τι­κά δημο­σιεύ­μα­τα και ανακοινώσεις. 

Αφορ­μή για το ακρο­δε­ξιό ξεκα­τί­νια­σμα υπήρ­ξε μια φρά­ση του- πρώ­ην βου­λευ­τή του ΛΑΟΣ και νυν προ­έ­δρου του κόμ­μα­τος «Ελλη­νι­κή Λύση»- κατά τη διάρ­κεια τηλε­ο­πτι­κής εκπο­μπής, που έδω­σε λαβή στους χρυ­σαυ­γί­τες για κατα μετώ­πο επί­θε­ση. Η επί­μα­χη φρά­ση που ανα­φέ­ρε­ται στην πρό­σφα­τη ψήφι­ση της Συμ­φω­νί­ας των Πρε­σπών προ­κά­λε­σε δηλη­τη­ριώ­δη δημο­σιεύ­μα­τα χρυ­σαυ­γί­τι­κων ιστο­σε­λί­δων ενά­ντια στο Βελό­που­λο, με χαρα­κτη­ρι­σμούς όπως «τσι­ρά­κι του ΣΥΡΙΖΑ» και «πολι­τι­κός απε­τε­ω­νί­σκος».

Ο Βελό­που­λος πέρα­σε στην αντε­πί­θε­ση κάνο­ντας λόγο, μέσω twitter, για «επί­θε­ση που δέχε­ται η Ελλη­νι­κή Λύση από βρω­μο­σάιτ της Χ.Α. και της ΝΔ», χαρα­κτη­ρί­ζο­ντας τους χρυ­σαυ­γί­τες και όσους τον επέ­κρι­ναν ως «ούγκα­να» που πρέ­πει να μάθουν ελλη­νι­κά. Ο πρώ­ην βου­λευ­τής ισχυ­ρί­στη­κε ότι το σχό­λιο του ήταν σκω­πτι­κό και πως δια­στρε­βλώ­θη­καν σκό­πι­μα τα λεγό­με­να του στην εκπομπή. 

Το «μαλ­λιο­τρά­βηγ­μα» στην ακρο­δε­ξιά και τον εθνι­κι­στι­κό χώρο είναι ενδει­κτι­κό της πολι­τι­κής πόλω­σης που οξύ­νε­ται εν όψει εκλο­γών, καθώς στα δεξιά της ΝΔ έχουν συσ­σω­ρευ­τεί, μικρό­τε­ρες και μεγα­λύ­τε­ρες, πολι­τι­κές δυνά­μεις που ποντά­ρουν σε μια σει­ρά υπερ­συ­ντη­ρη­τι­κά, εθνι­κι­στι­κά και ξενο­φο­βι­κά αντα­να­κλα­στι­κά τμη­μά­των της κοι­νω­νί­ας. Θυμί­ζε­ται ότι, πέραν της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής Χρυ­σής Αυγής, στον ευρύ­τε­ρο ακρο­δε­ξιό χώρο κινού­νται πλέ­ον μια σει­ρά νέα μορ­φώ­μα­τα όπως η «Νέα Δεξιά» του Φ. Κρα­νι­διώ­τη, η «Ελλη­νι­κή Λύση» του Κ. Βελό­που­λου και η «Δύνα­μη Ελλη­νι­σμού» των Δ.Καμμένου‑Τ.Μπαλτάκου.

Σε κάθε περί­πτω­ση, το σημα­ντι­κό είναι οι εργα­ζό­με­νοι, η νεο­λαία, ο λαός να μην εγκλω­βι­στεί στα ψεύ­τι­κα διλήμ­μα­τα των κομ­μά­των της αστι­κής δια­χεί­ρι­σης — είτε «αρι­στε­ρών», είτε «δεξιών» και «ακρο­δε­ξιών» — αλλά να επι­λέ­ξει το δρό­μο της ουσια­στι­κής ρήξης και σύγκρου­σης με το καπι­τα­λι­στι­κό σύστη­μα και την εξου­σία των μονο­πω­λί­ων που απο­τε­λεί τη ρίζα όλων των δεινών. 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο