Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ενοχλήθηκαν από την εκλογική άνοδο του ΚΚΕ και στάζουν χολή

Για δυόμισι μοναδούλες…

Τρεις μέρες πέρα­σαν από τις εκλο­γές και οι φιλι­κές προς τον ΣΥΡΙΖΑ εφη­με­ρί­δες δεί­χνουν αμεί­ω­το ενδια­φέ­ρον για το ΚΚΕ, το εκλο­γι­κό του απο­τέ­λε­σμα και τα συναι­σθή­μα­τα των μελών του το βρά­δυ της Κυριακής.

Μετά την προ­χθε­σι­νή σύντο­μη ανα­φο­ρά του κύριου διευ­θυ­ντή της «Αυγής» στο ΚΚΕ (στην οποία απά­ντη­σε ο «Οδη­γη­τής»), η εφη­με­ρί­δα των 500 ανα­γνω­στών επα­νέρ­χε­ται με μια πλη­ρέ­στε­ρη ανά­λυ­ση του Άγγε­λου Τσέ­κε­ρη. Εκεί δια­βά­ζου­με ότι «την Κυρια­κή το βρά­δυ το ΚΚΕ οργά­νω­σε στην Αθή­να μηχα­νο­κί­νη­τους πανη­γυ­ρι­σμούς για­τί το κόμ­μα κατέ­κτη­σε την τρί­τη θέση στο Λεκα­νο­πέ­διο. Τίμια στά­ση και καλό πράγ­μα οι πανη­γυ­ρι­σμοί. Αλλά αυτό που φάνη­κε ως βασι­κή αιτία αυτής της χαράς ήταν μάλ­λον το πραγ­μα­τι­κά κακό απο­τέ­λε­σμα του ΣΥΡΙΖΑ». Πώς λέγε­ται στην ψυχο­λο­γία αυτός που νομί­ζει ότι όλα περι­στρέ­φο­νται γύρω του; Αν δεν κάνου­με λάθος, εγωκεντρικός…

Ακο­λου­θεί ένα ακα­τα­νό­η­το παρα­λή­ρη­μα που περι­λαμ­βά­νει από το δημο­ψή­φι­σμα του 2015 μέχρι το Luben και όλα τα fake news που χρη­σι­μο­ποί­η­σε ο ΣΥΡΙΖΑ ενά­ντια στο ΚΚΕ σε αυτή τη διπλή προ­ε­κλο­γι­κή περί­ο­δο («χει­ρό­τε­ρη κυβέρ­νη­ση» κ.λπ.), τα οποία μάλ­λον εκτι­μούν ότι λει­τούρ­γη­σαν καλά και τα συνεχίζουν.

Περ­νά­με στην αγα­πη­μέ­νη «Εφη­με­ρί­δα των Συντα­κτών». Εκεί η Νόρα Ράλ­λη, με το γνω­στό εξυ­πνα­κί­στι­κο στιλ γρα­φής της, το οποίο κανείς δεν έχει κατα­λά­βει πώς δικαιο­λο­γεί­ται, σχο­λιά­ζει επί­σης τη μοτο­πο­ρεία της ΚΝΕ την Κυριακή.

Στη συνέ­χεια παρα­θέ­τει επι­λεγ­μέ­να απο­σπά­σμα­τα της ανα­κοί­νω­σης του Πολι­τι­κού Γρα­φεί­ου της ΚΕ του ΚΚΕ, το οποίο, μετά από χρό­νια ενα­σχό­λη­σης με το ρεπορ­τάζ του ΚΚΕ, το λέει ακό­μα Πολι­τι­κή Γραμ­μα­τεία. Εκεί εντο­πί­ζει ότι …υπο­βι­βά­ζε­ται το γεγο­νός της ενι­σχυ­μέ­νης παρου­σί­ας του ακρο­δε­ξιού και φασι­στι­κού χώρου στη Βου­λή, για­τί, όπως γρά­φει, ναι μεν έχει ξανα­πά­ρει μεγά­λα ποσο­στά η ακρο­δε­ξιά, αλλά τις προη­γού­με­νες φορές που έγι­νε αυτό, δεν είχα­με αυτο­δύ­να­μη τη ΝΔ. Σωστά, τότε είχα­με πρώ­το τον ΣΥΡΙΖΑ που συγκυ­βέρ­νη­σε με τους ακρο­δε­ξιούς ΑΝΕΛ και η κυρία Ράλ­λη έπλεε σε πελά­γη ευτυ­χί­ας για­τί, όπως ξέρου­με και ξέρει, δεν είναι κυρί­ως η άνο­δος της ακρο­δε­ξιάς που τη στε­να­χω­ρεί, αλλά η συντρι­βή του ΣΥΡΙΖΑ. Αλή­θεια, η συμπό­ρευ­ση του ΣΥΡΙΖΑ με τον θεω­ρη­τι­κό απο­λο­γη­τή των Ταγ­μά­των Ασφα­λεί­ας, Ν. Μαραν­τζί­δη, πώς θεω­ρεί ότι επέ­δρα­σε στην «κανο­νι­κο­ποί­η­ση» της ακρο­δε­ξιάς σε τμή­μα των ψηφοφόρων;

Στην ίδια εφη­με­ρί­δα, συνε­χί­ζει την ενα­σχό­λη­σή του με το ΚΚΕ και ο γκου­ρού της σοσιαλ­δη­μο­κρα­τί­ας, Τάσος Παπ­πάς, ο οποί­ος σχο­λιά­ζει ότι η «100% λαϊ­κή αντι­πο­λί­τευ­ση», που λέει το ΚΚΕ, «τελι­κά θα είναι μόνο 7 και κάτι %» και ανα­μα­σά κάτι κλι­σέ περί «νερο­κου­βα­λη­τών του συστή­μα­τος», που συνη­θί­ζουν να απο­δί­δουν στο ΚΚΕ αυτοί που παρι­στά­νουν ότι το γνω­ρί­ζουν καλά, αλλά έχουν να δια­βά­σουν κεί­με­νό του 20 χρό­νια. Βέβαια, τα πιο ωραία τα έγρα­ψε χθες, που έκα­νε κρι­τι­κή στον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει στο απυ­ρό­βλη­το το ΚΚΕ επει­δή φοβά­ται μην κατη­γο­ρη­θεί για αντικομμουνισμό.

Πάμε και στη «Δημο­κρα­τία», η οποία, βεβαί­ως, ούτε δεύ­τε­ρες σκέ­ψεις έχει στον αντι­κομ­μου­νι­σμό, ούτε ανη­συ­χεί για την άνο­δο της ακρο­δε­ξιάς, την οποία έτσι κι αλλιώς προ­μο­τά­ρει. Άλλω­στε ένας από τους εκλεγ­μέ­νους βου­λευ­τές των φασι­στοει­δών, ο «Σπαρ­τιά­της» Χαρ. Κατσι­βαρ­δάς απο­χαι­ρέ­τη­σε σήμε­ρα την εφη­με­ρί­δα που του έδι­νε βήμα επί 6 συνα­πτά έτη να αρθρο­γρα­φεί «εις την πρώ­την γραμ­μή του πυρός»! Χτες, τυχαία η εφη­με­ρί­δα… θυμή­θη­κε την προ δεκα­ε­τί­ας πώλη­ση του «902» και τον… έλεγ­χο στα οικο­νο­μι­κά του ΚΚΕ.

Στο οπι­σθό­φυλ­λο της σημε­ρι­νής «Δημο­κρα­τί­ας», η «μπα­λί­τσα» παί­ζε­ται υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, με επί­κλη­ση γνω­στού ψεκα­σμέ­νου τρολ λογα­ρια­σμού στο Τwitter, που αυτές τις μέρες έχει… παραι­τή­σει όλα τα στε­λέ­χη του κόμ­μα­τος εκτός από τον Τσί­πρα. Συγκε­κρι­μέ­να, παρα­θέ­τει ανάρ­τη­ση με την οποία κάνει ανα­δρο­μή στα εκλο­γι­κά απο­τε­λέ­σμα­τα του ΚΚΕ από το… 1991 μέχρι σήμε­ρα, για να δεί­ξει ότι στο παρελ­θόν έχει πάρει και περισ­σό­τε­ρες ψήφους από αυτές που πήρε τώρα, άρα τζά­μπα χαίρεται.

Κατα­λα­βαί­νου­με ότι η ανα­φε­ρό­με­νη από δημο­σιο­γρά­φους εξα­φά­νι­ση των στε­λε­χών του ΣΥΡΙΖΑ από την Κου­μουν­δού­ρου και η άρνη­σή τους να τους ενη­με­ρώ­σουν, δημιουρ­γεί πρό­βλη­μα θεμα­το­λο­γί­ας και περιε­χο­μέ­νου, αλλά ας συγκρα­τη­θούν λίγο ορι­σμέ­νοι για­τί δεν είναι και στα καλύ­τε­ρά τους αυτή την περί­ο­δο και αυτό βγαί­νει προς τα έξω. Και όλα αυτά «για δυό­μι­σι μοναδούλες»…

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο