Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εντείνονται οι αγώνες των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ με κατάληψη και αγωνιστικές κινητοποιήσεις

Με πολύ­μορ­φη ακού­ρα­στη, καθη­με­ρι­νή δρά­ση και έχο­ντας την έμπρα­κτη λαϊ­κή αλλη­λεγ­γύη και στή­ρι­ξη, απα­ντούν οι εργα­ζό­με­νοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωμα­τεία τους στην άθλια μεθό­δευ­ση της κυβέρ­νη­σης να κατα­θέ­σει εκ νέου τα προ­γράμ­μα­τα φτώ­χειας και να τους πετά­ξει έξω από τη ΛΑΡΚΟ, τις εργα­σί­ες και τα σπί­τια τους.

Σε αυτό το πλαί­σιο από νωρίς το πρωί της Πέμ­πτης έχουν προ­χω­ρή­σει σε κατά­λη­ψη του εργο­στα­σί­ου στη Λάρυ­μνα περι­φρου­ρώ­ντας τις εγκα­τα­στά­σεις, ενώ την Παρα­σκευή 12 Απρί­λη, στις 11 π.μ., θα πραγ­μα­το­ποι­ή­σουν παρά­στα­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας έξω από τα γρα­φεία της ΔΥΠΑ στην Αθή­να.

Μετά την απο­φα­σι­στι­κή κινη­το­ποί­η­ση και το μπλό­κο στους εργο­λά­βους που πήγαν στο εργο­στά­σιο να ανα­λά­βουν εργα­σί­ες που μέχρι τώρα εκτε­λού­σαν οι ίδιοι, οι εργα­ζό­με­νοι και το Σωμα­τείο τους ετοι­μά­ζο­νται να τσα­λα­κώ­σουν για μία ακό­μη φορά τα σχέ­δια της κυβέρ­νη­σης και να στεί­λουν το μήνυ­μα ότι «από τη ΛΑΡΚΟ και τα σπί­τια μας δεν πρό­κει­ται να βγούμε».

Μάλι­στα, και αυτήν τη φορά οι εργα­ζό­με­νοι στο εργο­στά­σιο της Λάρυ­μνας έδει­ξαν την ενό­τη­τα και συσπεί­ρω­σή τους στο Σωμα­τείο, αντα­πο­κρι­νό­με­νοι άμε­σα στο κάλε­σμά του για έκτα­κτη σύσκε­ψη το βρά­δυ της Τετάρ­της και οργά­νω­ση της κλι­μά­κω­σης του αγώ­να και της δυνα­μι­κής απά­ντη­σης στις άθλιες μεθο­δεύ­σεις της κυβέρνησης.

Συνε­χί­ζο­ντας την πολύ­μορ­φη δρά­ση τους οι εργα­ζό­με­νοι της ΛΑΡΚΟ με Επι­τρο­πές Αγώ­να που έχουν συγκρο­τή­σει πραγ­μα­το­ποιούν περιο­δεί­ες, εξορ­μή­σεις και παρεμ­βά­σεις στην περιο­χή. Έτσι το πρωί της Πέμ­πτης κλι­μά­κια των εργα­ζο­μέ­νων θα βρε­θούν στην Μαλε­σί­να, προ­κει­μέ­νου να ενη­με­ρώ­σουν τους κατοί­κους για τις εξε­λί­ξεις στην ΛΑΡΚΟ και να απευ­θύ­νουν κάλε­σμα συμ­με­το­χής στην απερ­γία στις 17 Απρί­λη και στην απερ­για­κή συγκέ­ντρω­ση και συναυ­λία αλλη­λεγ­γύ­ης την ημέ­ρα της απερ­γία με τους Γιώρ­γο Ντα­λά­ρα και Φωτει­νή Βελε­σιώ­του στη Λάρυ­μνα.

Οι περιο­δεί­ες και οι εξορ­μή­σεις θα συνε­χι­στούν, σήμε­ρα Πέμ­πτη στην πλα­τεία Μαρ­τί­νου (6 μ.μ.). Επί­σης, την Παρα­σκευή 12 Απρί­λη στην πλα­τεία Ακραιφ­νί­ου (8 μ.μ.) και το Σάβ­βα­το 13 Απρί­λη στην πλα­τεία Κόκ­κι­νου (7 μ.μ.)

Ακό­μη, την Παρα­σκευή 12/4 (10 π.μ.) θα γίνει περιο­δεία στην Ατα­λά­ντη και το Σάβ­βα­το 13 Απρί­λη (10 π.μ.), στη Λαμία, με συνέ­ντευ­ξη Τύπου στις 11.30 π.μ. στην πλα­τεία Ελευθερίας.

Με κλι­μά­κω­ση του αγώ­νακατά­λη­ψη του εργο­στα­σί­ου από την Πέμ­πτη το πρωί και παρά­στα­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας έξω από τα γρα­φεία της ΔΥΠΑ στην Αθή­να, την Παρα­σκευή 12 Απρί­λη, στις 11 π.μ. απα­ντούν οι εργα­ζό­με­νοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωμα­τεία τους στην άθλια μεθό­δευ­ση της κυβέρ­νη­σης να κατα­θέ­σει εκ νέου τα προ­γράμ­μα­τα φτώ­χειας και να τους πετά­ξει έξω από τη ΛΑΡΚΟ, τις εργα­σί­ες και τα σπί­τια τους.

(Πηγή: 902)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο