Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΟ ΚΚΕ: Απαιτούμε οι ένοχοι της επίθεσης σε τρανς στη Θεσσαλονίκη αλλά και το κύκλωμα παιδοβιαστών στα Σεπόλια να τιμωρηθούν

Στη συζή­τη­ση για την «αυξα­νό­με­νη ρητο­ρι­κή μίσους και βία κατά των ΛΟΑΤΚΙ» στην Ολο­μέ­λεια του Ευρω­κοι­νο­βου­λί­ου στο Στρα­σβούρ­γο παρε­νέ­βη η Ευρω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του ΚΚΕ.

Ο ευρω­βου­λευ­τής του κόμ­μα­τος, Κώστας Παπα­δά­κης τόνι­σε, σύμ­φω­να με σχε­τι­κή ενη­μέ­ρω­ση, τα εξής στην ομι­λία του:

«Κατα­δι­κά­ζου­με κι από αυτό το βήμα την επί­θε­ση σε βάρος δύο νεα­ρών τρανς ατό­μων, από ομά­δα τρα­μπού­κων στη Θεσ­σα­λο­νί­κη. Τέτοιες απα­ρά­δε­κτες ενέρ­γειες πρέ­πει να αντι­με­τω­πί­ζο­νται με απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα, να κατα­δι­κά­ζο­νται μαζι­κά και να απομονώνονται.

Οι δια­κρί­σεις, οι ρατσι­στι­κές επι­θέ­σεις και συμπε­ρι­φο­ρές με κρι­τή­ριο τον σεξουα­λι­κό προ­σα­να­το­λι­σμό αντι­με­τω­πί­ζο­νται με την αλλη­λεγ­γύη, αυτή που επέ­δει­ξαν λαϊ­κές δυνά­μεις που βοή­θη­σαν τα θύμα­τα της επίθεσης.

Η ίδια η πραγ­μα­τι­κό­τη­τα δεί­χνει ότι η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ και η ΕΕ ούτε θέλουν ούτε μπο­ρούν να αντι­με­τω­πί­σουν τον ρατσι­σμό και την ομο­φο­βία, κάθε είδους δια­κρί­σεις και τρα­μπού­κι­κες ομά­δες. Ούτε επί­σης και τα κυκλώ­μα­τα βια­στών και μαστρο­πών που με την εξορ­γι­στι­κή εισαγ­γε­λι­κή πρό­τα­ση αθω­ώ­νο­νται και υπο­θάλ­πο­νται. Όλα αυτά απο­τε­λούν ανα­πό­σπα­στα στοι­χεία της σήψης ενός βάρ­βα­ρου συστή­μα­τος και τρο­φο­δο­τού­νται από την ίδια την πολι­τι­κή τους».

«Απαι­τού­με να μην υπάρ­ξει καμία συγκά­λυ­ψη. Οι ένο­χοι της επί­θε­σης στη Θεσ­σα­λο­νί­κη αλλά και το κύκλω­μα παι­δο­βια­στών στα Σεπό­λια να τιμω­ρη­θούν» υπο­γράμ­μι­σε, κατα­λή­γο­ντας στην παρέμ­βα­σή του, ο Κ. Παπαδάκης.

 

Ο δαί­μων του τυπο­γρα­φεί­ου, του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο