Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΟ ΚΚΕ: Στο πλευρό του λαού υπερασπιζόμαστε τη λαϊκή στέγη από πλειστηριασμούς και εξώσεις

Στη συζή­τη­ση για «την αξιο­πρε­πή στέ­γα­ση για όλους» παρε­νέ­βη η Ευρω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του ΚΚΕ στην Ολο­μέ­λεια του Ευρω­κοι­νο­βου­λί­ου, στο Στρασβούργο.

Σύμ­φω­να με σχε­τι­κή ενη­μέ­ρω­ση, κατά τη διάρ­κεια της ομι­λί­ας του, ο ευρω­βου­λευ­τής του ΚΚΕ Κώστας Παπα­δά­κης τόνισε:

«Πάνω από 15.000 πλει­στη­ρια­σμοί προ­γραμ­μα­τί­ζο­νται στην Ελλά­δα μέχρι το τέλος του χρό­νου και χιλιά­δες εξώ­σεις λαϊ­κών οικο­γε­νειών, για τα συμ­φέ­ρο­ντα των κορα­κιών, των τρα­πε­ζών και funds. Εντεί­νουν πιέ­σεις, εκβια­σμούς, προ­κλη­τι­κές απαι­τή­σεις με όχη­μα τους νόμους των κυβερ­νή­σε­ων και τις οδη­γί­ες της ΕΕ ενώ η εύρε­ση κατοι­κί­ας είναι αδύ­να­τη με πανά­κρι­βα ενοί­κια, απλη­σί­α­στες τιμές αγο­ράς, αλλε­πάλ­λη­λες αυξή­σεις επι­το­κί­ων από την ΕΚΤ, κυβερ­νη­τι­κά προ­γράμ­μα­τα στέ­γα­σης-κοροϊ­δία με ευρω­ε­νω­σια­κές επι­δο­τή­σεις που ξεκο­κα­λί­ζουν οι κατα­σκευα­στι­κοί όμιλοι».

«Εργα­τι­κά σωμα­τεία, το ΚΚΕ και η “Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση” που παλεύ­ει στις περι­φέ­ρειες και τους δήμους, στην πρώ­τη γραμ­μή εμπο­δί­ζουν καθη­με­ρι­νά πλει­στη­ρια­σμούς. Απαι­τού­με κανέ­ναν πλει­στη­ρια­σμό και καθο­λι­κή προ­στα­σία της λαϊ­κής στέ­γης. Ευνοϊ­κές ρυθ­μί­σεις χωρίς προ­κα­τα­βο­λές, δια­γρα­φή τόκων και επι­το­κί­ων, κού­ρε­μα κεφα­λαί­ου. Δόσεις με βάση τις δυνα­τό­τη­τες των οφει­λε­τών. Επα­να­λει­τουρ­γία του Οργα­νι­σμού Εργα­τι­κής Κατοι­κί­ας για φθη­νή, ασφα­λή λαϊ­κή στέ­γη και υπο­δο­μές, χωρίς τη συμ­με­το­χή εργο­λά­βων, επι­χει­ρη­μα­τιών, τρα­πε­ζών και άλλων τρω­κτι­κών αλλά με ευθύ­νη του κρά­τους. Τα σπί­τια του λαού τα σώζει ο λαός κι εμείς στο πλευ­ρό του θα υπε­ρα­σπι­ζό­μα­στε τα δικαιώ­μα­τα των λαϊ­κών νοι­κο­κυ­ριών», κατέ­λη­ξε ο κ. Παπαδάκης.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο