Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επίδειξη ισχύος με F‑35 από το κράτος τρομοκράτη Ισραήλ (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Ισρα­ήλ είναι η πρώ­τη χώρα που χρη­σι­μο­ποί­η­σε τα αμε­ρι­κα­νι­κής κατα­σκευ­ής αερο­σκά­φη F‑35 σε μάχη, υπε­ρη­φα­νεύ­τη­κε σήμε­ρα ο επι­κε­φα­λής της ισραη­λι­νής Πολε­μι­κής Αερο­πο­ρί­ας στον επί­ση­μο λογα­ρια­σμό του στρα­τού στο Twitter.

«Πετά­με τα F‑35 σε ολό­κλη­ρη τη Μέση Ανα­το­λή και έχου­με ήδη επι­τε­θεί δύο φορές σε δύο δια­φο­ρε­τι­κά μέτω­πα», φέρε­ται να πρό­σθε­σε ο υπο­πτέ­ραρ­χος Αμι­κάμ Νόρ­κιν απευ­θυ­νό­με­νος στους επι­κε­φα­λής 20 ξένων Πολε­μι­κών Αερο­πο­ριών, θέλο­ντας όμως να στεί­λει ένα μήνυ­μα ισχύ­ος στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή με τα τα …φτε­ρά των ΗΠΑ που συστη­μα­τι­κά ενι­σχύ­ει και εξο­πλί­ζει το Ισραήλ.

Ο Νόρ­κιν τους έδει­ξε επί­σης τη φωτο­γρα­φία ενός ισραη­λι­νού F‑35 που πετού­σε πάνω από τη Βηρυ­τό, μετέ­δω­σαν τα τοπι­κά μέσα ενημέρωσης.

Το F‑35, που κατα­σκευά­ζε­ται από την εται­ρεία Lockheed Μartin Corp, είναι επί­σης γνω­στό με το όνο­μα Joint Strike Fighter και στο Ισρα­ήλ με το εβραϊ­κό όνο­μα Αντίρ (Ισχυ­ρός).

Το Ισρα­ήλ ήταν η πρώ­τη χώρα εκτός ΗΠΑ που απέ­κτη­σε F‑35. Τον Δεκέμ­βριο του 2016 έλα­βε τα δύο πρώ­τα αερο­σκά­φη από μια συνο­λι­κή παραγ­γε­λία 50. Σύμ­φω­να με τα ισραη­λι­νά μέσα, του­λά­χι­στον εννέα έχουν παρα­δο­θεί μέχρι στιγμής.

Τα αερο­σκά­φη έχουν αγο­ρα­στεί ως μέρος μιας συμ­φω­νί­ας στρα­τιω­τι­κής βοή­θειας μετα­ξύ των Ηνω­μέ­νων Πολι­τειών και του Ισρα­ήλ, κρί­σι­μος και πολύ­τι­μος σύμ­μα­χος των Αμε­ρι­κά­νων στην περιοχή.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο