Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επίθεση με βιτριόλι: Συγκλονίζουν όσα καταθέτουν στη δίκη γιατροί και αυτόπτες μάρτυρες: «η κοπέλα έλιωνε μπροστά μου»

Συνε­χί­στη­κε σήμε­ρα η δίκη για την επί­θε­ση με το βιτριό­λι ενα­ντί­ον της Ιωάν­νας Παλιο­σπύ­ρου, με κατα­θέ­σεις μαρ­τύ­ρων, ανά­με­σά τους των για­τρών που την περιέ­θαλ­ψαν μετά την επίθεση.

Ο επι­κε­φα­λής του Τμή­μα­τος Πλα­στι­κής Χει­ρουρ­γι­κής και Εγκαυ­μά­των του Νοσο­κο­μεί­ου «Metropolitan» Π. Δημο­βέ­λης τόνι­σε πως τα εγκαύ­μα­τα που υπέ­στη η Ιωάν­να ήταν σε ζωτι­κά σημεία.

Μίλη­σε για πρω­τό­γνω­ρες εικό­νες, καθώς «έπρε­πε να εξου­δε­τε­ρώ­σου­με τη θερ­μο­κρα­σία που ξεπερ­νού­σε τους 400 βαθ­μούς Κελ­σί­ου». Επί­σης κατέ­θε­σε πως «ήταν τυχε­ρή που ήταν κοντά το νοσο­κο­μείο» και ότι «αν δεν της έρι­χνε νερό η φαρ­μα­κο­ποιός κιν­δύ­νευε να κατα­λή­ξει πριν φτά­σει στο νοσοκομείο».

Από την άλλη, η διευ­θύ­ντρια Πλα­στι­κής Χει­ρουρ­γι­κής του Θριά­σιου Νοσο­κο­μεί­ου, Μ. Καλο­φώ­νου, ανέ­φε­ρε πως «η θανα­τη­φό­ρα δόση στο βιτριό­λι είναι τα 10 ml, δηλα­δή μια κου­τα­λιά του γλυ­κού αρκεί για να σκο­τώ­σει αν το κατα­πιεί κάποιος».

Την κλι­νι­κή εικό­να της Ιωάν­νας μετά την επί­θε­ση, έδω­σε στο δικα­στή­ριο ο ιατρο­δι­κα­στής Σωκρά­της Τσα­ντή­ρης, ο οποί­ος έκα­νε λόγο για μεγά­λη ποσό­τη­τα καυ­στι­κού υγρού που δέχθη­κε η 36χρονη το οποίο προ­κά­λε­σε ενιαίο και καθο­λι­κό έγκαυμα.

Συγκλο­νι­στι­κή ήταν κατά­θε­ση αυτό­πτη μάρ­τυ­ρα, ο οποί­ος είδε την Ιωάν­να δευ­τε­ρό­λε­πτα μετά την επίθεση.

«Έχω μπαρ­μπέ­ρι­κο στα είκο­σι μέτρα. Στα δέκα δευ­τε­ρό­λε­πτα που χαι­ρε­τη­θή­κα­με με την Ιωάν­να άκου­σα φωνή. Πάω στην κοπέ­λα λες και ήρθε κύμα από καυ­στι­κό υγρό. Έβγα­ζε μπουρ­μπου­λή­θρες. Η κοπέ­λα έλιω­νε μπρο­στά. Απλά της είπα να βγά­λει τα ρού­χα της. Έλιω­νε μπρο­στά μου. Δεν μπο­ρού­σε να την αγγί­ξει κανένας.

Δεν μπο­ρού­σα να κάνω κάτι παρα­πά­νω. Έφευ­γαν κομ­μά­τια δέρ­μα­τος. Έλιω­νε το ύφα­σμα. Δεν μπο­ρού­σα να βοη­θή­σω παρα­πά­νω για­τί ήταν γυναί­κα. Είχε αρχί­σει να παρα­μορ­φώ­νε­ται και το πρό­σω­πο. Φαντα­στεί­τε ένα καυ­τό λάδι που ρίχνε­τε μέσα κρέ­ας» είπε συγκλο­νί­ζο­ντας τη δικα­στι­κή αίθου­σα ο μάρτυρας.

Την συμπε­ρι­φο­ρά και τις ενέρ­γειες της κατη­γο­ρού­με­νης Εφης Καρα­καν­τζού­λα μια ημέ­ρα πριν την επί­θε­ση αλλά και τις ημέ­ρες μετά περιέ­γρα­ψε μια συνά­δελ­φος της, η οποία κατέ­θε­σε ότι δεν παρα­τή­ρη­σε κάτι παράξενο.

Στο δικα­στή­ριο περιέ­γρα­ψε ένας γεί­το­νας της Ιωάν­νας, περι­στα­τι­κό παρα­κο­λού­θη­σης της γει­το­νιάς από μια γυναί­κα. Μάλι­στα, όταν ζητή­θη­κε από την κατη­γο­ρού­με­νη να σηκω­θεί όρθια, ο μάρ­τυ­ρας την αναγνώρισε

Στη δίκη, παρού­σα και η 35χρονη κατη­γο­ρού­με­νη, κατέ­θε­σε και ο 40χρονος που χαρα­κτη­ρί­στη­κε ως «η πέτρα του σκαν­δά­λου». Ο 40χρονος εξε­τά­στη­κε Μικτό Ορκω­τό Δικα­στή­ριο κατ’ αντι­πα­ρά­στα­ση με την Ιωάν­να Παλιο­σπύ­ρου. Ο ίδιος κατέ­θε­σε σχε­δόν όσα έχει ανα­φέ­ρει και η Ιωάν­να Παλιο­σπύ­ρου σημειώ­νο­ντας ότι είχε κάνει αίτη­μα φιλί­ας σε μέσο κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης στην Ιωάν­να, και δεν την είχε δει ποτέ από κοντά.

Την έντο­νη παρέμ­βα­ση του προ­έ­δρου της έδρας προ­κά­λε­σαν ερω­τή­σεις των συνη­γό­ρων Πολι­τι­κής Αγω­γής προς τον 40χρονο μετά την ολο­κλή­ρω­ση της κατά­θε­σής του. Οι συνή­γο­ροι της Ιωάν­νας υπέ­βαλ­λαν αρκε­τές ερω­τή­σεις στον μάρ­τυ­ρα, σχε­τι­κά με τις ερω­τι­κές επα­φές του. Ο μάρ­τυ­ρας ρωτή­θη­κε και για πιο προ­σω­πι­κά θέμα­τα σχε­τι­κά με τη σχέ­ση του με την κατη­γο­ρού­με­νη, με απο­τέ­λε­σμα να παρέμ­βει ο πρό­ε­δρος ανα­κα­λώ­ντας στην τάξη τον συνή­γο­ρο που υπέ­βα­λε τις εν λόγω ερωτήσεις.

Ο πρό­ε­δρος ζήτη­σε να εξε­τά­ζει και όχι να επι­τί­θε­ται στον μάρ­τυ­ρα. «Κύριοι συνή­γο­ροι, εδώ γίνε­ται δίκη. Δεν λει­τουρ­γού­με με όρους τηλε­ό­ρα­σης», ανέ­φε­ρε ο πρόεδρος.

Την Πέμ­πτη θα συνε­χι­στεί η δίκη ενώ­πιον του ΜΟΔ για την επί­θε­ση με βιτριό­λι , οπό­τε και ανα­μέ­νε­ται να ολο­κλη­ρω­θούν οι κατα­θέ­σεις των μαρ­τύ­ρων της υπό­θε­σης, ενώ δεν απο­κλεί­ε­ται η δια­δι­κα­σία να προ­χω­ρή­σει και στην απο­λο­γία της 37χρονης κατηγορουμένης.

Κατά τη σημε­ρι­νή συνε­δρί­α­ση εξε­τά­στη­καν περισ­σό­τε­ροι από δέκα μάρτυρες.

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο