Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επίθεση με πυροβολισμούς από 12χρονους σε Δημοτικό Σχολείο στη Φινλανδία

Τρεις 12χρονοι τραυ­μα­τί­στη­καν σήμε­ρα το πρωί από πυρά στο σχο­λείο Βιέρ­το­λα στη Βάντα, βόρεια του Ελσίν­κι, και ένας ύπο­πτος, επί­σης 12 χρο­νών, συνε­λή­φθη, ανα­φέ­ρει σε ανα­κοί­νω­σή της η αστυ­νο­μία της Φιν­λαν­δί­ας.

Οι πυρο­βο­λι­σμοί σημειώ­θη­καν γύρω στις 9 π.μ. (τοπι­κή ώρα και ώρα Ελλά­δας), στο σχο­λείο Βιέρ­το­λα στη Βάντα, προ­ά­στιο του Ελσίν­κι.
Στο σχο­λείο αυτό, στη Βάντα, φοι­τούν περί­που 800 μαθη­τές, ηλι­κί­ας 7 ως 15 ετών, σε δύο εγκα­τα­στά­σεις, σύμ­φω­να με τον ιστό­το­πό του. Σύμ­φω­να με τις δημο­τι­κές αρχές, στο σχο­λείο αυτό εργά­ζο­νται περί­που 90 άνθρω­ποι.

«Ο άμε­σος κίν­δυ­νος έχει λήξει», δήλω­σε στο «Reuters» η διευ­θύ­ντρια του σχο­λεί­ου Σάρι Λάσι­λα, η οποία αρνή­θη­κε να διευ­κρι­νί­σει περαι­τέ­ρω για το περι­στα­τι­κό. Σε ανα­κοί­νω­σή της η αστυ­νο­μία ανέ­φε­ρε ότι η σύλ­λη­ψη του ανη­λί­κου δρά­στη έγι­νε ειρηνικά.

Βαθιά σοκα­ρι­στι­κό χαρα­κτή­ρι­σε το επει­σό­διο με πυρο­βο­λι­σμούς σε σχο­λείο ο πρω­θυ­πουρ­γός της Φιν­λαν­δί­ας Πέτε­ρι Όρπο.

Οι τραυ­μα­τί­ες δια­κο­μί­στη­καν στο νοσο­κο­μείο, δήλω­σε εκπρό­σω­πος της αστυνομίας.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο