Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες

Σήμε­ρα Τετάρ­τη λίγες τοπι­κές βρο­χές ανα­μέ­νο­νται αρχι­κά σε περιο­χές της βορειο­δυ­τι­κής και βόρειας χώρας. Από το από­γευ­μα και από τα δυτι­κά ο και­ρός θα παρου­σιά­σει επι­δεί­νω­ση με βρο­χές και από το βρά­δυ καταιγίδες.

Οι καται­γί­δες θα εντο­πί­ζο­νται κυρί­ως στο Ιόνιο, σε παρά­κτια τμή­μα­τα της Δυτι­κής Ελλά­δας και νότια τμή­μα­τα της Πελο­πον­νή­σου και κατά τόπους θα είναι ισχυ­ρές με αυξη­μέ­νη πιθα­νό­τη­τα εκδή­λω­σης χαλα­ζο­πτώ­σε­ων. Τις πρω­ι­νές και βρα­δι­νές ώρες η ορα­τό­τη­τα θα είναι τοπι­κά περιορισμένη.

Η θερ­μο­κρα­σία σε άνο­δο, σύμ­φω­να με το meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών, θα κυμαν­θεί στη Βόρεια Ελλά­δα από ‑3 έως 14 βαθ­μούς, στην Ήπει­ρο από 4 έως 17, στη Θεσ­σα­λία από 3 έως 15 βαθ­μούς, στα υπό­λοι­πα ηπει­ρω­τι­κά από 3 έως 17, στα νησιά του Ιονί­ου από 8 έως 16 βαθ­μούς και στα νησιω­τι­κά τμή­μα­τα του Αιγαί­ου από 5 έως 16 βαθ­μούς Κελ­σί­ου, ενώ στην Κρή­τη οι μέγι­στες θα φτά­σουν τοπι­κά στους 18–19 βαθμούς.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν σε ολό­κλη­ρη τη χώρα από νότιες διευ­θύν­σεις με εντά­σεις που στο Αιγαίο θα φτά­νουν τα 5 μπο­φόρ και στο Ιόνιο τα 6 μποφόρ.

Στην Αττι­κή ανα­μέ­νο­νται περιο­ρι­σμέ­νη ορα­τό­τη­τα τις πρω­ι­νές ώρες και λίγες νεφώ­σεις που στα­δια­κά θα αυξη­θούν. Αργά το βρά­δυ θα εκδη­λω­θούν τοπι­κές βρο­χές, ενώ τη νύχτα προς Πέμ­πτη ο και­ρός ενδέ­χε­ται να παρου­σιά­σει επι­δεί­νω­ση και να εκδη­λω­θούν καται­γί­δες. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από νότιες διευ­θύν­σεις με εντά­σεις 3–5 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 8 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη ανα­μέ­νο­νται λίγες νεφώ­σεις που βαθ­μιαία θα αυξη­θούν δίνο­ντας τοπι­κές βρο­χές κυρί­ως το βρά­δυ. Τις πρω­ι­νές και βρα­δι­νές ώρες η ορα­τό­τη­τα θα είναι τοπι­κά περιο­ρι­σμέ­νη. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από μετα­βαλ­λό­με­νες διευ­θύν­σεις με εντά­σεις 2–4 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 6 έως 14 βαθ­μούς, αλλά περι­φε­ρεια­κά της πόλης οι ελά­χι­στες θα είναι 3–4 βαθ­μούς χαμηλότερες.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Και­ρός: Αραιές νεφώ­σεις που βαθ­μιαία από τα δυτι­κά θα πυκνώ­σουν και θα σημειω­θούν τοπι­κές βρο­χές. Λίγα χιό­νια στα ορει­νά της δυτι­κής Μακεδονίας.

Ανε­μοι: Μετα­βλη­τοί 2 με 4 και βαθ­μιαία στα ανα­το­λι­κά ανα­το­λι­κοί νοτιο­α­να­το­λι­κοί τοπι­κά έως 5 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 05 έως 14 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Κατά τόπους στη δυτι­κή Μακε­δο­νία και τη Θρά­κη 3 με 4 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες, με τοπι­κές βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες αρχι­κά στα βόρεια και βαθ­μιαία και στις υπό­λοι­πες περιο­χές. Τα φαι­νό­με­να πιθα­νόν να είναι κατά τόπους ισχυ­ρά. Τοπι­κές χιο­νο­πτώ­σεις στα ορει­νά της Ηπεί­ρου και της δυτι­κής Στερεάς.

Ανε­μοι: Από νότιες διευ­θύν­σεις 3 με 5, στο Ιόνιο 6 και από το μεση­μέ­ρι τοπι­κά 7 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 08 έως 17 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στο εσω­τε­ρι­κό της Ηπεί­ρου 3 με 5 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Αραιές νεφώ­σεις που βαθ­μιαία θα πυκνώ­σουν, από το από­γευ­μα θα σημειω­θούν τοπι­κές βρο­χές και τη νύχτα στα κεντρι­κά και τα νότια σπο­ρα­δι­κές καταιγίδες.

Ανε­μοι: Νότιοι νοτιο­δυ­τι­κοί 3 με 4 και από το μεση­μέ­ρι στα ανα­το­λι­κά και νότια 5 με 6 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 07 έως 17 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Και­ρός: Αραιές νεφώ­σεις που από το από­γευ­μα θα πυκνώ­σουν και τη νύχτα θα σημειω­θούν τοπι­κές βρο­χές στη δυτι­κή Κρήτη.

Ανε­μοι: Από νότιες διευ­θύν­σεις 3 με 4 και βαθ­μιαία 4 με 5 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 09 έως 17 βαθ­μούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ — ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Και­ρός: Γενι­κά αίθριος, βαθ­μιαία θα ανα­πτυ­χθούν αραιές νεφώσεις.

Ανε­μοι: Στα βόρεια από νότιες διευ­θύν­σεις 3 με 4 και από το από­γευ­μα τοπι­κά 5 μπο­φόρ. Στα υπό­λοι­πα βορειο­δυ­τι­κοί 3 με 4 μπο­φόρ και από το βρά­δυ νότιοι με την ίδια ένταση.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 10 έως 17 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Και­ρός: Αραιές νεφώ­σεις που βαθ­μιαία θα πυκνώ­σουν με τοπι­κές βρο­χές από τη νύχτα.

Ανε­μοι: Μετα­βλη­τοί 2 με 4 και από το μεση­μέ­ρι νότιοι τοπι­κά 5 με 6 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 07 έως 16 βαθ­μούς Κελσίου.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο