Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ): Αλληλεγγύη στους πληγέντες της Θεσσαλίας

Μέσα σε αυτή την απέ­ρα­ντη κατα­στρο­φή και θλί­ψη που βιώ­νουν οι κάτοι­κοί της Θεσ­σα­λί­ας, το Επι­με­λη­τή­ριο Εικα­στι­κών Τεχνών Ελλά­δας στέ­κε­ται έμπρα­κτα δίπλα τους εκδη­λώ­νο­ντας την αμέ­ρι­στη αλλη­λεγ­γύη και υπο­στή­ρι­ξη του. Δυστυ­χώς η απου­σία του κρα­τι­κού μηχα­νι­σμού εκφρά­στη­κε για ακό­μη μια φορά με τις κατα­στρο­φι­κές πλημ­μύ­ρες στη Θεσ­σα­λία όπου τα ανε­παρ­κή έργα κόστι­σαν ανθρώ­πι­νες ζωές και τερά­στιες υλι­κές κατα­στρο­φές. Και συνε­χί­ζει να εκφρά­ζει ανε­πάρ­κεια μιας και με το ίδιο κρι­τή­ριο που αντι­με­τώ­πι­σε τα έργα που δεν έγι­ναν, αντι­με­τω­πί­ζει τώρα και την απο­κα­τά­στα­ση. Όμως ο ίδιος ο λαός της Θεσ­σα­λί­ας, με αυτο­θυ­σία, με τα σωμα­τεία και τους συλ­λό­γους του, οργα­νώ­νει την αλλη­λεγ­γύη ώστε κανείς να μην μεί­νει αβοήθητος.

Το Επι­με­λη­τή­ριο Εικα­στι­κών Τεχνών Ελλά­δας, μετά από πρό­σκλη­ση που έγι­νε προς τα μέλη, συμ­με­τεί­χε στην απο­στο­λή εθε­λο­ντών από τα Συν­δι­κά­τα την Κυρια­κή 17 Σεπτέμ­βρη σε χωριά της Καρ­δί­τσας που έχουν ανά­γκη, σε συνεν­νό­η­ση με τα συν­δι­κά­τα και τις επι­τρο­πές αλλη­λεγ­γύ­ης που έχουν συγκρο­τη­θεί στις πλη­γεί­σες περιο­χές. Η απο­στο­λή από την Αθή­να ξεκί­νη­σε την Κυρια­κή 17/9, στις 5 π.μ., από την πλα­τεία Καραϊ­σκά­κη στο Μετα­ξουρ­γείο. Η ανα­χώ­ρη­ση από Καρ­δί­τσα έγι­νε στις 19:00 την ίδια μέρα. Στο πλαί­σιο της παρα­πά­νω δρά­σης αντι­προ­σω­πεία του ΔΣ με συνα­δέλ­φους πραγ­μα­το­ποί­η­σαν επί­σκε­ψη στις περιο­χές της κατα­στρο­φής και συγκε­κρι­μέ­να στο χωριό Μαρα­θέα της Καρ­δί­τσας. Εκεί κατα­νε­μη­θή­καν σε ομά­δες εργα­σί­ας και στο μέτρο των δυνα­το­τή­των τους συνέ­βαλ­λαν με τους υπό­λοι­πους εθε­λο­ντές εργα­ζο­μέ­νους στην παρο­χή βοή­θειας στους πλημ­μυ­ρο­πα­θείς συμπο­λί­τες μας. Πρό­κει­ται για μια σημα­ντι­κή πρω­το­βου­λία που όμως δεν αρκεί από μόνη της για να αντι­με­τω­πι­στούν τα τερά­στια προ­βλή­μα­τα που άφη­σε η φυσι­κή κατα­στρο­φή σε συν­δυα­σμό με την απου­σία του κεντρι­κού κρά­τους και της ανε­πάρ­κειας των δομών της περι­φε­ρεια­κής αυτο­διοί­κη­σης. Στο πλαί­σιο αυτό το Επι­με­λη­τή­ριο θα παρα­μεί­νει στο πλευ­ρό των δοκι­μα­ζο­μέ­νων συμπο­λι­τών μας και θα προ­σφέ­ρει κάθε δυνα­τή ηθι­κή και υλι­κή υπο­στή­ρι­ξη. Συνε­πώς θα ήταν χρή­σι­μη και σκό­πι­μη η επα­νά­λη­ψη της απο­στο­λής εθε­λο­ντών διό­τι και η πιο μικρή βοή­θεια είναι σημα­ντι­κή και ευπρόσδεκτη.

Επί­σης στο επό­με­νο χρο­νι­κό διά­στη­μα το ΔΣ του ΕΕΤΕ, σε συνερ­γα­σία με συνα­δέλ­φους από την Θεσ­σα­λία ετοι­μά­ζει απο­στο­λή βοή­θειας με υλι­κά ζωγρα­φι­κής για όσα μέλη μας ζουν στις πλη­γεί­σες περιο­χές και έχουν υπο­στεί ζημιές.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο